pirmdiena, 2009. gada 26. janvāris

Par prezidenta konsultācijām un izlīgšanu

Labrīt, lasītāji!

Šopēcpusdien Valsts prezidents Valdis Zatlers sēdinās Latvijas vadošos politikāņus pie viena galda, lai spriestu par jaunas valdības izveidošanu. Varbūt Godmaņpapus Japānā pietiekami neatpūtās, varbūt pārāk saguris ira. Tautai valdošā banda šķietami ir pieriebusies līdz visām iespējamām vīlītēm. Turklāt 14. janvārī prezidents tā arī pateica -- ir vajadzīga jauna, cita valdība, turklāt ar "jaunām sejām."

Nelaime, manuprāt, te ir divējāda. Pirmkārt patlaban notiek mēģinājums apvienot divas ne īpaši viegli savienojamas lietas -- valdību ar krietni samazinātu ministru skaitu un valdību ar krietni paplašinātu dalībnieku skaitu. Valdošajā kliķē nekur nav pazudusi pārliecība, ka tā un tikai tā zina, kā valdīt un vadīt. Man, piemēram, ir pat ļoti, ļoti grūti iedomāties, ka LPP/LC īpašnieks kaut kādas tur sadarbības vai izlīguma vārdā varētu būt gatavs atteikties no rūpalas, kas saucas Satiksmes ministrija. Savukārt, tā kā viņš ir staigājoša afiša valdošās bandas bezkaunībai, nākamajā valdībā varēs sastūķēt cik vien jaunas sejas un viepļus, cik kāds vēlas tur redzēt, bet, ja paliks šī viena seja, tad nekas jauns vai labāks nebūs un nevarēs būt. Tas pats ir sakāms par aktu fotogrāfu Zemkopības ministrijā, par zirgkkopi Aizsardzības ministrijā un angļu valodas speciālistu Finanšu ministrijā.

Un tas savukārt demonstrē otru problēmu. Lai par kaut ko izlīgtu, ir vajadzīgas divas puses. Šajā gadījumā valdošā banda ir vienā pusē. Otrā pusē ir trīs vai varbūt četras opozīcijas partijas -- Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība, Sabiedrība citai politikai un, iespējams, arī Saskaņas centrs, ja izlīgšanas un kopmīlas reibonī valdošie pavisam zaudēs veselo saprātu un valdībā ieaicinās arī veidojumu, kura viens spārns joprojām sapņo par sociālisma gaišajām tālēm. JL un PS mazāk, bet SCP pavisam noteikti radās pateicoties neapmierinātībai ar valdošās bandas izrīcībām. Nu viss būs piedots, buča uz vaiga un strādājam tālāk? Savukārt, ko kaut kādā izlīguma valdībā meklēs JL un PS, ja tām tiks atmesta kaut kāda drupača, bet pretī tiks sagaidīta klusēšana par visām nebūšanām, kādas valdošie mēdz pieļaut? Koalīcijas partneris ta neies nepieklājīgi vāvuļot par šoferu dēliem, par "savējo" sabīdīšanu visos iespējamos amatos u.tml. Nezinu, bet man par šodienas pasākumu Rīgas pilī ir šaubas.

Un tad nu atliek kārtējā doma par ārkārtas vēlēšanām. Viņdien mākoņu projekta "vecbiedrs" kārtējo reizi nolaidās no saviem augstumiem kā omulīgs un pārbarots Buda un paziņoja, ka tuvākajā laikā gaidāmas pat divas Saeimas vēlēšanas, turklāt pēc tām pirmajām Rīgas pils saimnieks, ļoti iespējams, var zaudēt darbu. Varbūt, blakus pasakainai muldēšanai par attiecībām ar amerikāņiem Buda reizēm ir izrādījies visnotaļ precīzs prognozētājs. Taču kas cits gan ir skaidrs. Šī bezgalīgā politiskās "elites" ņemšanās ap sevi nozīmē, ka nepienācīga vērība tiek pievērsta visam citam. Piemēram, tam, ka piena nozare Latvijā ir absolūta bezdibeņa malā. Ka Latvijas radio draud bankrots. Ka daudzviet Latvijā vairs nav pieejami adekvāti sabiedriskā transporta pakalpojumi. Un, galu galā, ka valsts nupat aizņemas milzonīgi daudz naudas, un droši vien būtu prātīgi tā rūpīgāk padomāt, kas ar to tiks darīts un ... kā tā tiks atmaksāta.

Jauku visiem dienu!

6 komentāri:

Puuks teica...

"politikāņi" - smalki! :)

Vilors teica...

Nupat izlasīju Zatlera kārtējo pērli, ka Latvijai vajadzīgi desmit Godmaņi. Intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» viņš norādīja, ka valstij ir vajadzīgs cilvēks, kas gatavs uzņemties atbildību, un Godmanis to ir gatavs darīt. «Nav bijusi neviena diena, kad viņš nav bijis gatavs uzņemties atbildību,» sacīja Zatlers, piebilzdams, ka "premjers ir gatavs uzņemties pat sūru un nepatīkamu atbildību."

Ko tik nesarunā, lai apmuļķotu cilvēkus un noturētos pie varas? Šķiet, ka Zatlers ir ne liels, Bet ļoti liels blefotājs. Kas attiecas uz Godmani, arī uz Lembergu un Šķēli, tad viņi visi ir tiesājami, un, ja tas nenotiks šodien, tad notiks kā ar Pinočetu arī pēc 30 gadiem.

Vilors teica...

Starp citu,kādreizējā biedra, tagad kunga Godmaņa jau 90-to gadu valdības amatierisms un padomju laiku izkurtējušais ierēdņu institūts izdarīja lielu postu Latvijas tautsaimniecībai. Tika iznīcināts un noprihvatizēts latviešu tautas uzkrātais arī pēckara gados. Zaudētāji šajā bezjēdzīgajā spēlē bija tie paši tūkstoši Latvijas skroderu, galdnieku, kurpnieku, frizieru, elektriskās aparatūras un sadzīves tehnikas remontētāju, montieru, vilnas kārsēju, adītāju, veļas mazgātāju, pirts pirtnieku, šoferu, traktoristu, malkas zāģētāju un skaldītāju, ķīmisko tīrītavu operatoru, audēju, ar kuru darba rezultātiem un viņiem pašiem vardarbīgi izrīkojās jaunā un ne sevišķi tālredzīgā Latvijas Republikas valdība, piesedzoties ar Latvijas Republikas atjaunošanas procesu, tāpat kā pirms piecdesmit gadiem ar šo cilvēku tēviem un mātēm izrīkojās padomju lielinieku melīgā un noziedzīgā okupācijas vara, kas gan uzradās Latvijas Republikas okupācijas rezultātā. Šie postošie procesi notika visā Latvijā.

anglosaxis teica...

Eihmaņa kungs, kas jums traucē pārcelies uz Ziemeļkoreju vai Kubu un turpināt priecāties par sociālisma idilli?

Vilors teica...

Novēlu anonīmajam cilvēkam - anglosahis panākumus dzīvē un darbā, turpmākus panākumus cīņā par valsts izzadzēju aizstāvēšanu. Bet par manu un citu cilvēku dzīves vietu lai anglosaxis nesatraucas - esmu pārliecināts, ka cilvēki paliks Latvijā un veidos to demokrātisku un NATO dalībvalstīm piederīgu valsti. Manuprāt, es pietiekami skaidri aprakstīju situāciju kādā veidojās Latvijas valsts pie šīs mafijas. Ja kas ir kopīgs ar Kubu un Koreju, tad šai mafijai ļoti gribētos tikpat diktatoriski valdīt Latvijā......... un dikti tai traucē Eiropas Savienība, NATO, ASV, Delna, Providus, biedrība Par godīgumu tiesu varas sistēmā Temīda, Eihmanis, Streips...ja varētu mūs visus aizsūtītu prom. Tāpēc nevajag izlikties par muļķīti un spēlēt uz jūtām; tieši pateicoties šai mafijai un tādiem galvu grozītājiem kā anglosaxis mums ir grūtības izrauties no Ļaunuma impērijas - PSRS atliekām Latvijā.

anglosaxis teica...

Rakstīju Jums tāpēc, Eihmaņa kungs, ka apnikuši mūžīgie vaimanātāji. Kur tad bijāt 1991. gadā? Kāpēc nekļuvāt par premjeru Godmaņa vietā vai vismaz ekonomikas ministru? Kritizēt kun kliegt pratēju tagad saradies daudz. Verbūt beigsiet? Un ķersieties pie darīšanas? Kamēr tikai vārdi, tie kaķim zem astes. Nebijāt jūs toreiz darītāji un neesat arī tagad. Tāpēc jums arī kļūdu nav.

 

free counter