otrdiena, 2009. gada 13. janvāris

Par demonstrāciju

Labvakar, lasītāji!

Cik jauka bija šovakar notikusī demonstrācija pret valdošās kliķes nebeidzamo patvaļu un kretinismu, tik pretīgi bija tas, kas notika pēc tam. Pēc pašas demonstrācijas, viena grupa ļaužu devās uz Saeimu. Tur bija paši demonstrētāji, kuriem droši vien došanās uz Saeimu likās loģiska, jo protams Saeima pati ir vainīga pie tā, ka patlaban Latvija ir tajā krīzē, kādā tā ir. Taču tur bija arī citi cilvēki. Cilvēki melnās maskās. Cilvēki, kuri acīmredzot procesam bija "labi" sagatavojušies, jo pret Saeimu tika vērsts ledus no palikušajām sniega kaudzēm, bet arī bruģis no ielas. Es personīgi varētu uz bruģa stāvēt līdz aiznākamajām Lieldienām un nezināt, kā vienu bruģakmeni no turienes dabūt laukā. Acīmredzot kāds bija paņēmis līdz lauzni. Ja nu gadījumā ievajadzēsies. Dzirdēju kolēģi žurnālistu sakām, ka barā bija arī ievērojams skaits tā dēvēto osipoviešu no Liepājas un citām vietām. Vārdu sakot, nebūt ne Latvijas draugi. Pilnīgi noteikti Latvijas ienaidnieki.

Mūsu brašais valdības vadītājs pēcāk paguva pastāstīt, ka acīmredzot patlaban vairs nav dziesmotā revolūcija. Tas, kas notika šovakar, īpaši dziesmoti nudien nebija, bet te ir sakāmas divas lietas. Pirmkārt, kāds bija vajadzīgs, lai grupu pārvērstu par pūli. Normāls cilvēks tomēr arī protesta kontekstā nesviež bruģakmeņus un nemēģina cīnīties ar specvienībām no policijas. Taču mūsdienās, kad visiem ir mobilais telefons, notiekošais ļoti ātri piesaistīja citu kontingentu -- jauniešus, kuriem tas likās inčīgi. Vecrīgā plūda iekšā krietni vairāk jauniešu, nekā ļaudis no tās gāja prom, un dažs labs, kuru redzēju pats, bija pavisam kunga prātā. Cita starpā dzirdēju vienu censoni nākam ar šādu atzinumu: "Oi, kā gribu tur mesties iekšā." Cita starpā redzēju meiteni, kura bija pietiekami piedzērusies, lai domātu, ka tas ir jautri, bāzties iekšā kadrā, kamēr žurnālists veido reportāžu. Cita starpā ļoti priecājos, ka kolēģis žurnālists bez nekādām ceremonijām piedzērušos meiteni spēcīgi pagrūda sāņus. Šovakar, manuprāt, notika divas lietas -- organizēts uzbrukums Saeimai (un es ļoti ceru, ka organizētāji tiks atklāti un pamatīgi, pamatīgi sodīti), kā arī huligānu ālēšanās, kura dara kaunu absolūti katram un katrai, kura tajā piedalījās.

Taču ir arī otra lieta. Godmanis acīmredzot nav sapratis vienu. Ja viņa vadītā valdība nebūtu tik pašpārliecināta, tik nekompetenta, tik uzpūtīga, tik noslēpumaina, tad šovakar nekāda demonstrācija vispār nebūtu notikusi. Ja Godmanis nevadītu valdību, kurā ir kliedzoši nekompetentais Slakteris, izsmiekla un nekā cita vērtais Veldre, acīmredzot amatā pārāk ilgi nosēdējušais Roze, un vārdiem vienkārši neaprakstāmais Šlesers, tad nebūtu bijusi demonstrācija. Ja Godmanis nebūtu cilvēks, kura dēļ sešarpus mēnešu laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nav direktora (un nepārpratīsim -- tā ir vistiešākā veidā Ivara Godmaņa vaina), tad nebūtu bijusi demonstrācija. Ja Godmaņa vadītā valdošā banda nestieptu gumiju par Satversmes grozījumiem, nestieptu gumiju par partiju finansēšanas likuma grozījumiem, necenstos legalizēt naudas atmazgāšanu, neļautu komisijas vadīt cilvēkiem, kuri attiecīgajam amatam ir kliedzoši acīmredzami nepiemēroti, neizliktos, ka viņiem vienīgā problēma ir tā, ka nav pietiekami labs pīārs, un neuzvestos tā, it kā, piedodiet, viņiem vienīgajiem uz pasaules virsas sūdi nesmird -- tad NEBŪTU BIJUSI NEKĀDA DEMONSTRĀCIJA, johaidī!

Un vēl pēdējā doma. Godmanis radio arī stāstīja, ka neesot bijis iespējams atrast visus tos interneta serverus, kuros tika pārrunāts tas, kas bija paredzēts šovakar. Kaut kā neticas, ka Drošības policijai nav nepieciešamie resursi, lai šādas lietas izsekotu. Bet, ņemot vērā to, ka pūlim virzoties Saeimas virzienā nekāda īpaša pretspēka nebija, acīmredzot kāds kaut ko nezināja. Varbūt kāds kaut ko būtu varējis izsecināt no tā, ka pašas demonstrācijas laikā no publikas kora virzienā tika mestas olas. Varbūt no tā, ka kamēr mēs visi dziedājām "Dievs, svētī Latviju!", atskanēja sprādziens. Vienādi vai otrādi, acīmredzot te ir vajadzīgs drošības audits, lai izsecinātu, kā tas īsti notika, ka Saeimas mājai tika izsisti daudzi logi. Kā tas īsti notika, ka veselu divarpus stundu garumā policijai bija jācīnās gan ar organizētiem diversantiem, gan arī ar lielu baru idiotisku huligānu. Diemžēl, diemžēl, drošības auditus mūsu valstī veic organizācijas, kurās vadošā teikšana ir valdošajai kliķei, kurai šovakar notikušais, protams, ir absolūtākā medus maize -- re, kā opozīcija izgāzās. Taču šī vakara notikumi atbalsosies vēl ļoti ilgi, un jācer, ka attiecīgās personas un instances nonāks pie konkrētiem un pamatotiem secinājumiem. Cita starpā Godmanis un viņa varza -- ka varbūt tomēr vairs nevajadzētu izturēties tā, it kā Latvijas Republikas galvenās vajadzības ir apkalpot Mākoņu intereses, izglābt Puzes ķeizaru, un ļaut satiksmes ministram rīkoties pilnīgi tā, kā viņam pašam galviņā tas šķiet pareizi esam.

Visu labu.

Bet nē, vēl viena pēdējā doma -- paldies absolūti ikkatram policistam, kurš šovakar darīja savu darbu. Daudzi viņiem droši vien paldies neteica, vispār Vecrīgā cilvēki uz viņiem kliedza "Nodevēji!" Bet es saku paldies. No visas sirds -- paldies.

16 comments:

Unknown teica...

Jaa, man ir ljoti ljoti skumji par to visu! Es arii Biju Miermiligajaa akcijaa, ko Rikoja Miermiligi cilveki, un tikai taa var kauko labu panakt Latvijai, nevis Uzbrukot parastajiem cilvekiem, esmu dzirdejis, ka divi zurnalisti cietusi (pa galvu ar kiegeliem), arii Koris tika apmetats ar Olaam, un krievijas karogs plivoja starp tiem agresivajiem, ko tas viss liecina? Ka cies parastie cilveki, un Visi Godmani izies no Siis situacijas - Nekadu akciju un viss sedi Latvieti majas un gaidi velesanas ... :(

Bumbieris teica...

Es atvainojos, bet opozīcija šovakar neizgāzās. Opozīcija bija izgāzusies jau tad, kad par tādu kļuva. Paskatamies, kas ir opozīcijā, mēs viņus atbalstam? Nē!

Unknown teica...

lai kaadi Sudi Mums Latviesiem netika dariiti visus sos gadus, Tomer Mees esam malaci, ka Uzvedamies Mierigi, tie agresivie necinijas par Latvijas Valsti - bet gan pret to, Plivinot Krievu karogu un apmetajot koristus un zurnalistus!

Unknown teica...

Pilnīgi atbalstu domonstrācijas mierīgo daļu, bet ir skaidrs, ka tas, kas notika pēc tās ir pilnīgs murgs! Pūli galvenokārt veidoja iereibuši jaunieši un vienkārši tie, kas no demolēšanas gūst baudu. Muļķi! Protams, valdībai bijā jādara zināma mūsu neapmierinātība, bet noteikti šis nav veids kā to darīt.. Žēl, ka diena, kuru es atcerējos ar tādu lepnumu sirdī tiks saķēzīta ar tādiem notikumiem. Žēl, bet ir skaidrs, kam ir jāizdara secinājumi un cerams, kas tiks mainīts.

anglosaxis teica...

Nekārtības Vecrīgā katrs domājošs cilvēks varēja paredzēt no brīža, kad parādījās ideja par sanākšanu Doma laukumā. Saskatījušies huligānu ārdīšanos Grieķijā, mūsu brašuļi tā vien gaidīja, kad radīsies līdzīga iespēja. Par Štokenberga "godaprātu" man ilūziju nebija, bet Pabriku uzskatīju par godīgu, kau arī panaivu ideālistu. Tomēr, pēc viņa šīvakara uzstāšanās TV, gļēvulīgā āža kāja izlīda pilnībā. Ja Štokenbergs un Pabriks nespēja paredzēt, kā beigsies viņu pirmsvēlēšanu reklāmas pasākums (negribu apvainot visus godīgos ļaudis, kas bija tur ieradušies), tad tādus jampampiņus politikai tuvumā laist nedrīkst.

Mārtiņš Lūsis teica...

No vienas puses, protams, ir jāatzīst, ka situācija valstī šobrīd nav normāla, taču es personīgi uzskatu, ka Saeimas atlaišana un ārkārtas vēlēšanu rīkošana šo situāciju nekādā gadījumā neatrisinās. Kā jau Jūs teicāt Latvijas Radio 1 tiešraidē, kamēr netiek stingri regulēta partiju pirmsvēlēšanu politiskā reklāma, tikmēr tiks ievēlēti vieni un tie paši cilvēki.

Diemžēl man nav arī īstas ticības jaundibinātajai Štokenberga partijai, jo reti kurš miljonārs ir godīgs (protams, šādi miljonāri pastāv, taču to ir gaužām maz), un neturpinās tautu "aptīrīt".

Manuprāt, nekas būtiski nemainīsies līdz brīdim kamēr pie apvāršņa neparādīsies "svaigas asinis", kas vēl nav paspējušas aptraipīties politiskajā elitē. Vislabākais variants, protams, būtu, ja izdotos ievēlēt godprātīgus cilvēkus aiz kuriem nestāvētu Mākoņvīrs vai kāds cits oligarhs ar savām savtīgajām interesēm, taču šāda iespēja ir ļoti niecīga, jo šādam politiskajam spēkam gluži vienkārši, visticamāk, pietrūktu līdzekļi priekšvēlēšanu kampaņas īstenošanai, un aitas (t.i. tauta) atkal nobalsotu par skaistākajām reklāmām ar skaļākajiem solījumiem. Šādam politiskajam spēkam vienīgā iespēja būtu reklamēties ar tā saukto vīrusa (viral) mārketingu – lietot portālus Draugiem.lv, Youtube.com un citus sociālos tīklus, kā arī video servisus, lai bez maksas izplatītu savu reklāmu ar tautas starpniecību. Taču arī tas kaut ko dos tikai tad, ja šī partija (vai partijas) vēlēšanās uzvarēs ar pārliecinošu pārsvaru.

Tāpat es noteikti atbalstītu praksi, kas, ja nemaldos tiek pielietota vairākās valstīs ar prezidentālo pārvaldes formu, kad ministri ir savas nozares eksperti, un nav parlamenta deputāti, nevis tādi universālie ministri, kas "spēj" pildīt 3 vai vairāku dažādu ministru amata pienākumus, kā Latvijā. T.i. Finanšu ministriju varētu vadīt kāds cilvēks, kurš tiešām ļoti labi pārzina ekonomiku un finanses utt.

Runājot par šīsdienas mītiņu: es atbalstu to, ka tauta izrāda iniciatīvu, taču neuzskatu, ka šobrīd būtu īstais laiks atlaist Saeimu. Par demolēšanu man vispār nav komentāru – man ir skumji, ka mani tautieši spēja nolaisties līdz tādam līmenim, un izdemolēt Vecrīgu. Lielākais rūgtums man ir par to, ka ciest nācās arī policijas darbiniekiem, kuri nekādā ziņā nav vainīgi par valdības un parlamenta paveikto. Tiešām liels paldies policistiem par darbu, un es, godīgi sakot, ļoti apbrīnoju mūsu likumsargu nervus, jo es nespētu mierīgi noraudzīties kā iereibuši cilvēki pa mani un maniem kolēģiem met ar bruģakmeņiem un citiem priekšmetiem. Visu cieņu!

zoolander teica...

Atļaušos tomēr paust nelielu prieku par izsistajiem Saeimas logiem. Pēc valsts novešanas līdz bankrotam vainīgie vadītāji ir pelnījuši ko vairāk kā tikai improvizētu padziedāšanu Doma laukumā. Nu vismaz kādu Lagzdiņa žestu noteikti.

Cita lieta, ka šajā haosā piedalījās klaji pretlatviski spēki, kas to diemžēl diskreditēja. Aiz tā iespējams stāv kāda ne īpaši draudzīga kaimiņvalsts.

Kārlis Streips teica...

Mārtiņ, paldies par komentāru. Nezinu, no kurienes rasties tiem labajiem spēkiem. Esmu optimistisks par Pilsonisko savienību, nesaprotu, kāpēc tai reitings ir tik zems. Un Zoolander -- nekas neattaisno vandālismu, jo tas tomēr ir kriminālnoziegums. Nupat ziņots, ka arestētas 97 personas, turklāt Drošības policija visu ir filmējusi. Lai nu nonāktu aiz restēm šī pasākuma organizētāji, lai nu krietnu naudas sodu maksātu tie, kas mētājās ar akmeņiem un citiem priekšmetiem. Mums tomēr skaitās civilizēta valsts.

Vilors teica...

Vispirms jau pirms demonstrācijas uzmanību piesaistīja transporti ar uzrakstu "Militārā policija". Nosauciet man vismaz vienu Eiropas Savienības dalībvalsti, kur jau pirms miermīlīgas demonstrācijas būtu iesaistīta m i l i t ā r ā policija? Vispār viss notikumu kopums liek domāt, ka valdošai mafijai ir izdevīgi atrast kam pieķerties, lai cilvēkiem pateiktu, ka situācija valstī ir mainījusies, tādējādi, pirkārt, jau nepieļaujot jaunu cilvēku ienākšanai Saeimā un valdībā, bet, otrkārt, nepieļaujot valsts izzadzēju saukšanu pie kriminālās atbildības. Tagad jādomā, kā nosargāt vārda brīvību un demokrātiju Latvijā, kā arī pasargātu izrēķināšanos ar godīgiem cilvēkiem mūsu valstī.
Esmu pārliecināts, ka normālā valstī cilvēki nekad neizjustu riebumu pret savu Saeimu, valdību, korumpētiem tiesnešiem un prokuroriem. Un visbeidzot. Ja Latvijas brīvvalsts laikā pēc 18 valsts pastāvēšanas mēs bijām vieni no pirmajiem pasaulē un cilvēki bija dzīves prieks un lepnums par mūsu valsti, tad mūsdienās pēc 18 gadiem aina ir pavisam cita - cilvēki runā par genocīdu pret savu tautu un, ja tas ir tā, tad atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas noteiktajam cilvēkiem ir tiesības rīkoties.

Mārtiņš Lūsis teica...

Vilor, cik zinu, tad apsargāt Saeimu ietilpst Militārās policijas pienākumos, tādēļ viņu atrašanās Vecrīgā bija likumsakarīga. ;)

Prieks par to, ka jau ir aizturētas 97 personas, un es ceru, ka likumsargājošās iestādes rūpīgi analizēs šovakar uzņemtos videomateriālus un fotoattēlus, lai izdotos aizturēt pēc iespējas vairāk nekārtību izraisītājus.

Piekrītu arī, ka grautiņš, visticamāk, neizcelās nejauši, bet gan tika rīkots, jo citādi tiešām netiktu rauti ārā bruģakmeņi vai lietoti kaut kādi spridzekļi (cik dzirdēju Latvijas Radio tiešajā reportāžā un pēc tam arī televīzijā, tad bija sprādziens). Par to liecina arī internetā iepriekš izplatītais aicinājums Saeimas virzienā mest Molotova kokteiļus (un pat pievienota pamācība kā tos pagatavot).

Runājot par to ārzemju serveru būšanu. Viegli noteikt vainīgos pilnīgi noteikti nav, jo, ja nemaldos, tad tehnoloģija, kas tika lietota, lai maskētu izplatītā aicinājuma autoru ir Tor sistēma(http://www.torproject.org/ un http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network) ), kuru plaši lieto hakeri, laužot dažādus portālus. Šādu sistēmu parastiem IT speciālistiem izsekot laikam nav īsti iespējams, taču domājams, ka, līdz ar policijas iejaukšanos, vajadzētu varēt noskaidrot kaut vai visu to Latvijas iedzīvotāju, kas aicinājuma parādīšanās brīdī lietoja attiecīgo sistēmu, IP adreses, un tad veikt tālāku izmeklēšanu. Galu galā arī Pentagona drošības sistēmas neuzlauž nekādi iesācēji, taču tie parasti ātri vien tiek notverti, lai gan slēpj savas pēdas.

Problēma ir tāda, ka policijas nodaļa, kas izmeklē e-noziegumus diemžēl ir salīdzinoši nekompetenta, jo es zinu, ka gadījumā ar kāda hakera uzbrukumu ziņu portālam un šantāžu, kas tai sekoja, cietušajam vajadzēja policijas pārstāvim paskaidrot kas īsti ir e-pasts.

Protams, es nevaru garantēt, ka šie ļaundari tiešām lietoja Tor sistēmu, taču tā noteikti būtu pirmā versija, kuru es pārbaudītu, jo tā tiek ļoti plaši lietota, lai slēptu savas pēdas internetā.

Armands teica...

vēlos iebilst komentētāju vairumam. laikā, kad šķiet, ka visas politiskās iespējas ir izsmeltas un nedz jaunas vēlēšanas ar tām pašām partijām, nedz opozīcijas ievēlēšana spēj ko mainīt, grautiņš bija tā šalts, kas varbūt lielajiem rausējiem liks sabīties. var jau vaimanāt par krievu iesaistīšanos, bet viņi ir tādi pati šīs sabiedrības daļa kā jūs. kurš gan cits ja ne jaunieši piedalās visās šāda veida pretstāvēšanās, kaujās un revolūcijās. jādomā, arī Latvijas brīvības cīņās ejot, lielākā daļa kareivju iemeta pa graķītim drosmei, tas nemazina šo notikumu nozīmību un vēl jo vairāk nepadara rezultātu par anulējamu.
un ja godīgi - es policistiem nepateiktos ne par vismazāko viņu rīcību šajā vakarā. pēc valdības izrīkošanās ar viņu algām un valsti kopumā es būtu laidis cilvēkus iekšā Saeimā, lai taču reiz paskatās uz ēku no iekšpuses un redz, no kurienes tā zivs tik nevaldāmi pūst

JK teica...

Punkts VIENS
Vilor Eihmani, ieklausies Mārtiņa Lūša teiktajā.

Punkts DIVI
Apbrīnojama ir astoņu, uzsveru astoņu policistu atstāšana pie Saeimas, kur protams palīgā devās arī Militārā Policija (MP) divu vīru sastāvā un arī kāds vīrs deputāta vai apsardzes priekšnieka cienīgā mētelī.

Lai vai ko, bet to nu paredzēt varēja, pat ja nespēj izsekot kas tad musināja.

Saprotama ir vēlme neiesaistīt bruņotos spēkus, jo starptautiski, tas izskatītos pavisam nelāgi (pieļauju tāds arī provokācijas mērķis), bet ja nespēj mobilizēt visu veidu policijas, tad tas bija jādara jūtami agrāk.

Punkts TRĪS:
Kur bija ūdensmetējs? Jebkurš slapjš cilvēks, lai cik arī dzēris, pēc "nelielas atskurbtuves" šādā laikā sāks salt un dosies uz tuvāko transportu, lai nokļūtu mājās. Vienkārši sāks salt. No ūdensmetēja pat spiedienu nevajag lielu - vienkārši kārtīgi noliet.

Unknown teica...

Piekrītu viedoklim. Bet man nepatīk autora vājās zināšanas faktos.

Par maskām un akmeņiem pats neesmu kompetents, bet citēšu kādu lietpratēju:
Palasīju Kārļa pekstiņus. Ne velna nebija tā. Nebija cilvēku melnās
maskās, kuri bija īpaši gatavojušies. Jā daži bija uzvilkuši sejai savas šalles. Un nevar pārmest viņu vēlmi pēc anonimitātes. Mešanu ar ledu no ielas malas čupas nevar saukt par osipoviešu sagatavošanos Un
bruģakmeņus ņēmām ar kailām rokām un tikai no ugunsdzēsēju lūku malām, jo citus iesalušos un lielākos nevarēja izkustināt. Arī policijas busiņu apgāza ar kailām rokām.

Un tagad no manis - par internetu un informāciju.

Atrast serverus - to, protams varēja. Bet aiztaisīt nē. Jo daļa atrodas ārzemēs. Latvijā vismaz daļa lapu tika slēgtas.

Bet ne jau no šīm lapām, parasti reti apmeklētām, publika uzzināja par aicinājumu.
Pats izlasīju Delfos. Tur minētā lapa bija slēgta, bet maza gūglēšana deva vairākas adreses. Tā, kur lasīju, bija Krievijā.
Tie, kam interneta nav, varēja gandrīz pilnu tekstu lasīt Dienas un NRA atstāstos.

Starp citu, aicinājuma teksts mudina uz pārdomām - valodas un pareizrakstības kļūdu fantastiski daudz. Tiešas nelatviskuma pazīmes gan neatradu (varbūt tomēr ir?). Man drīzāk izskatās pēc ārkārtīgi nekulturāla latvieša.

Unknown teica...

Ka jau tas bija gaidāms šeit - jo tā šeit, šajā bloga, ir bijis vienmēr - atkal un atkal un atkal visa rakstīta kvintesence ir tā pati: "es nē - tie citi ir vainīgi!"
Pat mazumiņā neviens pat necenšas apzināt savu vainu!
Kur bija - vai vispār kāds redzēja - kādu kartības nodrošinātāju no pasākuma organizatoru puses?!! Kur palika izreklamēta un samaksas neprasošā kaut kāda tur policistu ne ta apvienība ne ta arodbiedrība, par kuras atbalstu bravurēja organizatori?!!
Ir pagājuši tikai, TIKAI ~20 gadi, kopš brīža, kad Latvijā bija tūkstošiem cilvēku, kuri vienas dienas laikā mācēja organizēties, izgatavot piedurknes apsējus, sagatavot darbības scenārijus, pirms mob-telefonu ērā nodrošināt operatīvus sakarus un saziņošanos un jebkurā pasākumā milicīju atstāt pilnīgi bez darba - un šie cilvēki lielākajā vairumā nekur nav pazuduši. Vien mana un manu cīņubiedru vizuāla atpazīstamība, noteiktā stāja plecu pie pleca, noteiktais skatiens un operatīva atrašanās blakus pirmajam no interfrontiskajiem izsaucieniem, bija pietiekama 99% gadījumu.
Tie, kuri vakar bija Doma laukumā nav Mana tauta! Tas, ka vakardienas organizatoriem nebija pašnodrošinājuma vienību, nozīmē ka Mana Tautas pārstāvjus tur piesaistīt ne var, ne grib.
Es vakar tiešām, kā solīju, 18:30 kopā ar meitiņu biju Zaķusalā pie ugunskura kopā ar meitiņu. Tur bija Mana Tauta un mūsu bija daudz! Protams mazāk par pūli, kura ballīte pie Doma pārtapa par orģiju. Bet mūsu bija daudz vairāk nekā vajadzētu, lai nodrošinātu kartību Doma laukumā, ja tas būtu Mūsu Tautas pasākums.

Unknown teica...

Skumji tas viss, bet tiesaam Ja ne Musu Tagadejaa Saeimas Riciba - izzagot Muus - Tautu un Noliekot to Uz celiem Nabadzibas pelkee...

Vismaz to visu bardaku kas Valda Latvijaa paradija Pasaules Medijos, es Nekad Nekad Neatbalstu vardarbibu, jo kas tie Bija par Patriotiem? Ar krievu karogiem, un metot kiegelus uz parastajiem, istenibaa arii Policistus zeel,

Man skumji ka valdosie Azliegs iespejams Miermiligas akcijas, tipa pamatojities uz Siim nekartibam, bet ne jau tie 10000 to darija bet kaukadi ekstremisti, bet paliek jautajums, ja valdosie Mums aizlieks Rikot Miermiligas akcijas, vai Tiesam, Pec Satversmes vara Pieder Tautai, ja Taa pat Nedrikst Sanakt un pabart Savus darba Nemejus - Saeimu?

Ikars Kublins teica...

Optimisms par Pilsonisko Savienību? Vienu oligarhu vietā tagad gribam citus? Kristovskis nespēja atbildēt neko, kad viņam KNL tika "uzbraukts" par Ventspils dūžiem, kas PS stāv aiz muguras. Bet Kalniete, kas bija devusi solījumu nolikt mandātu, ja aizietu no JL, nodemonstrēja savas ētikas latiņas ne pārāk lielo augstumu ar to, ka neizpildīja šo solījumu. Lai cik viņa skaisti un pareizi runātu, šīs dāmas vājā vieta ir karjerisms.
Man personīgi pagaidām vienīgā cerība uz JL, lai gan protams ne tuvu nav "sapņu partija", tomēr no savām pagātnes kļūdām mācījušies, un zaļu un naivu ideālistu vietā nu jau ir pieredzējušāki un gudrāki ideālisti.

 

free counter