sestdiena, 2009. gada 6. jūnijs

Par balsošanu

Labdien, lasītāji!

Biju, nobalsoju. Uz Eiropas Parlamentu balsoju sūtīt kādu, kas godam aiztāvēs Latvijas interses un nepārprotami uzstāsies pret nekaunīgajiem un bezgalīgajiem meliem, kādus tur centīsies izplatīt šodien droši vien ievēlētā Tatjana Ždanoka, kā arī (lūdzu, Dievs, nē, bet droši vien tomēr) arī notiesātais valsts nodevējs Rubiks un varbūt pat Ždanokas itālis, kurš Latvijā ir spējīgs sarunāties tikai ar "krievvalodīgajiem" iedzīvotājiem un tāpēc ir Ždanokai mīļš, bet Latvijai bīstams. Cik nicināms ir mans kādreizējais kolēģis raidījumā "Skats no malas" Ušakovs, kurš uzskata, ka "saskaņu" veicina nodevēja izvirzīšana augstam amatam. Cik milzīgi nicināms. Fui!

Savukārt Rīgas domes vēlēšanās balsoju par partiju, kura, manuprāt, visaktīvāk vērsīsies pret politkorumpēto bedri, par kādu domi ir padarījušas tās partijas, kuras tajā ir šeptējušās līdz šim. Vakar man tuvs draugs paziņoja, ka balsos par Šleseru. Es viņam paskaidroju visus iemeslus, kāpēc nevajag balsot par šo negodīguma karognesēju un etalonu Latvijas politikā. Pēc brīža viņš atzvanīja un teica, ka saprot, viņš balsos par kādu citu. Vismaz vienu dvēseli izdevās izglābt. Dievs pasargi, ja Rīgā vairākumu veidos Ušakovs ar savu "saskaņu" un Šlesers ar saviem bezgalīgajiem un absolūti nenosegtajiem solījumiem. Tad nu gan varētu būt krietns vakars uz ezera.

Zinu, ka ir pietiekami daudz tādu, kuri nezina, par ko balsot, vai arī izvēlas nebalsot vispār. Labi, ka šodien ir vēss un lietains laiks, iespējams balsos arī latvieši, kuri citādi būtu aizspērušies uz saviem laukiem. Viņdien kādā no portāliem Aivars Tarvids no saviem filozofa Olimpa augstumiem lielījās, ka viņš neatkarīgās Latvijas vēsturē nav balsojis nekad un nebalsos arī šoreiz, jo "varītēm cenšos nepiedalīties gan noziegumā, gan farsā, gan ģeķībā." Laikam ir jābūt vienkārši elpu aizraujošai bezkaunībai, lai tādā gadījumā regulāri pretendētu uz sabiedriski politisko notikumu kritiķa lomu, bet tāda nu acīmredzot ir šī mūsu gudrā galva. Starp citu, vienīgo reizi, kad Tarvids ir piekritis nolaisties no sava mākoņa un pagodināt mirstīgos ar savu eksaltēto klātbūtni, viņš padomju laikā balsoja par Pelši. Paldies par to pašu.

Aicinu visus iet un nobalsot, tas tomēr ir pilsonisks pienākums vismaz tiem, kuri vēlas piedalīties sabiedriski politiskajā apritē. Žēl, ka joprojām mūsu valstī ir tik daudz cilvēku, kuriem ir pie vienas kājas, vai politiķis ir godīgs, negodīgs, korumpēts, zaglīgs vai citādi pretīgs, ja tik viņš kādreiz ir atmetis kādu latiņu arī "vienkāršajiem" ļaudīm. Godīgums un tiesiskums nav abstrakti jēdzieni, lai arī cik ļoti mūsu valsts politikāņi nav centušies tos devalvēt. Padomājiet, lūdzu, visi par savas pašvaldības nākotni nākamajos četros gados. Padomājiet par to, vai Latvija var atļauties teju vai pusi savu vietu Eiropas Parlamentā atdot cilvēkiem, kuri tomēr ir latviešu ienaidnieki. Un balsojiet gan. Tarvids neies. Esiet gudrāki par viņu!

Jauku visiem dienu!

6 komentāri:

Keine Verbindung teica...

Diemžēl nevaru nobalsot, jo dzīvoju ārzemēs un līdz tuvākajai Latvijas vēstniecībai ir 3 stundu lidojums. Bet ļoti priecātos, ja "e-paraksts", kura idejā pašlaik nesaskatu neko vairāk par naudas nokāšanu, vismaz ļautu piedalīties vēlēšanās.

Kādreiz Kārlis blogoja Dienā. Bija interesanti lasīt. Tagad arī ir interesanti, taču lai ievietotu komentāru, man nācās reģistrēties kaut kādā sistēmā, kuru noteikti nekad neizmantošu, jo tos pašus pakalpojumus var saņemt arī bez Google vai kāda cita Interneta monstra reklamēšanas. Domēns karlisstreips.com vai līdzīgs tak maksā kādus 7 USD gadā, un blogošanas programmas vispār ir bezmaksas.

Anonīms teica...

vēlēšanas ir beigušās. lai dzīvo ievēlētie un uzelpo ne-ievēlētie! lai gan izskatās ka LPP/LC paņem lielo numuru Rīgā, ceru, ka šie paliks kā destruktīva opozīcija lai protestēstu praidiem un piesauktu pasaules galu - tāda nu šai šlakai karma...

Andrejs teica...

Priecājos, ka Jums, Kārli, vismaz vienu izdevās pārliecināt.
Man diemžēl neizdevās pārliecināt divus (ļoti tuvus cilvēkus). Lai gan centos to darīt itin argumentēti- gan piesaucot medijos publicētos, gan arī tikai "kuluāru" sarunās dzirdētos argumentus (kuriem, protams, nekāda nopietna juridiska un pat morāla svara būt nevar), tomēr divas man tuvu cilvēku balsis tika atdotas par buldozeru.
Man šķiet, ka šajās vēlēšanās, lai NEnobalsotu par Šleseru, bija vajadzīga- pirmkārt, pārliecība par to, ka par viņu balsot nedrīkst; otrkārt, kaut kāda alternatīva: neklausoties Stendzenieka reklāmā sameklēt kaut ko pozitīvu arī citās partijās un izvēlēties sev piemērotāko.
Manuprāt- lielākajai vēlētāju daļai galvenokārt iztrūka otrā motivācijas daļa.

Miks teica...

Re, tagad atkal sāksies visāda veida spriedelējumi par to cik ir stulba un aprobežota tauta, kura uzķērās uz iespaidīgām reklāmām vai kā mēs dzimteni pārdodam prokrieviskajiem spēkiem. Vājš zaudētāju mierinājums. Atzīšos uzreiz: es neesmu rīdzinieks, un man visa tā Rīgas padarīšana ir pietiekami no malas skatāma. Bet! Padomāsim, mīļie līdzcilvēki, kāpēc rīdzinieki izvēlējās SC un Šleseru! Jūs nepieļaujiet domu, ka viņi arī kaut ko saprot un no kaut kā vadās? Vai ir daži desmiti gudro šajā valstī, kuri zina kas ir pareizi un pārējie – aunu bars, kuru var nopirkt par banāniem vai energodzērieniem? Nu nav tā. Un kamēr mēs, tā saucamie intelektuāļi, neiemācīsimies klausīties tautu un saprast ko tā vēlās, mēs tā arī paliksim nelabojamie provinciāļi. Vai tad kādam ienāks prātā veikt savu domu auditu vai tā arī visu norakstīsim uz stulbas tautas lētticību? Katru reizi, kad uzvar „pareizie” mēs mēdzam priecāties par tautas gudrību, bet kad uzvar tie „citi”, vienā acumirklī izrādās, ka tauta uzķērās uz lētām reklāmām un tml. Vai šī pozīcija nešķiet smieklīga un nožēlojama?

Kārlis Streips teica...

Keine, šis blogs parādās arī Politika.lv, kur nav jāreģistrējas.

Kārlis Streips teica...

Un visiem -- rādās, ka Šlesers ar visu savu "kas gan cits" pieeju Rīgas domes vēlēšanās ir palicis trešā vietā, un to jau var uzskatīt par visnotaļ smagu sakāvi. Starp citu, dati rāda, ka LSDSP, kas iepriekšējos Domes sasaukumos sita augstu vilni, nu ir izgāzusies pavisam. Citiem vārdiem sakot -- laiks maksāt mūziķiem.

 

free counter