trešdiena, 2009. gada 8. aprīlis

'Dedzinātāju tauta' un tās informatīvais atbalstītājs Emsis

Labrīt, lasītāji!

Pēc ilgāka klusēšanas brīža, par sevi ir atgādinājis, iespējams, visneveiksmīgākais premjerministrs, kāds Latvijai jebkad ir bijis Indulis Emsis -- tas pats, kurš premjerēšanas laiku pavadīja spriedelējumos par "tīklveida struktūrām," kuras it kā Latvijā diktējot notikumus, un kurš par visām varītēm centās Eiropas komisijā iebīdīt bēdīgi slaveno savas partijas "spīdekli" Ūdri. Tas pats, kurš pazaudēja diplomātu ar daudziem tūkstošiem dolāru, kurus viņam it kā bija aizdevis kāds, kurš it kā viņam bija pazīstams un kuri it kā bija domāti it kā traktora it kā pirkšanai. Pēc šī skandāla, paldies Dievam, I. Emsis saprata, ka laiks tīt makšķeres -- Damokla zobens bija jau neērti tuvu paurim.

Nu bijušais premjers nācis ar savu skaidrojumu par to, kāpēc Latvijā joprojām ir tik daudz idiotu, kuri katru gadu pavasarī piešķiļ uguni kūlas lauka stūrītim, labi zinādami, ka tā nevajag: "Latvija ir dedzinātāju tauta, un kamēr šī tauta eksistēs tikmēr dedzinās kūlu."

Piedodiet, Emša kungs! Dedzinātāju tauta??! Nu, jā. Es pat vakar vakarā aizdedzināju sveces svečturī, bet ar to arī apmēram mana dedzināšanas pieredze beidzas. Un ir ļoti liela atšķirība starp sveci vai pat ugunskuru un nekontrolētu dedzināšanu, kuras rezultātā iet bojā visa dzīva radība, tajā skaitā pietiekami bieži arī tā dzīvā radība, kura saucas cilvēks. "Tiesa nevienu nekad nav nobiedējusi, pat tad, kad par pārkāpumiem ir bijuši daudz bargāki sodi, nekā naudas sods – nekas cilvēka dabā nemainījās un arī turpmāk nemainīsies" -- tā tālāk vāvuļojis lielais vides aizstāvis Emsis. No tā acīmredzot varam secināt, ka nevajag arī īpaši satraukties, piemēram, par tiem, kuri tīši vai netīši aizdedzina mežu. Malači -- apstiprina tautas statusu "dedzinātāju" kategorijā! Šad tad uzrodas arī kāds piromāns -- nu, gatavs letiņš! Bravo!

Bet piemirsīsim uz brīdi par dabas bērnu, kuram nudien šajā jautājumā būtu bijis labāk paklusēt. Vai zināt, kas ir jaunākā un modernākā metode, ar kuru ugunsdzēsēji dzēš aizdedzinātu kūlas lauku? Viņi, tā ziņojis Valsts Ugunsdzēsības un gābšanas dienesta priekšnieks Ainārs Pencis, pilda maisus ar ūdeni ... un tad tos stiepj uz muguras, lai nokļūtu degšanas vietā (!!!). Tas, lūk, tāpēc, ka finanšu krīzes laikā ugunsdzēsējiem nav naudas, ar kuru bākā ieliet degvielu. Tā nu reiz ir fantastika, kuru diez vai varētu uzmurgot pat lielais murgotājs Emsis -- ugunsdzēsēji uz ugunsgrēku dodas kājām un ar ūdens maisu uz kamiešiem! Lūk, kur vēl ir nosodāmas bremzes, kuras kā nevar tā nevar saprast, ka kūlu dedzināt nevajag -- šīs bremzes valstij izmaksā pietiekami konkrētus līdzekļus. Un, izrādās, ar bijušā premjerministra informatīvu atbalstu. Tik tiešām murgs.

Jauku dienu visiem, kuri sevī nesaskata "dedzinātāju"!

3 komentāri:

Andris teica...

Piekrītu kopumā, bet vienam iebilstu gan - Emsis nebija neveiksmīgākais premjers. Emša valdība pēc Repšes brīnumvadonības tomēr sakārtoja likumdošanu tā, lai mēs tai ES un NATO tomēr iesprauktos. Nezinu, cik tur paša Emša nopelns, bet viņš vismaz tai brīdī nebija sprungulis riteņos.

Unknown teica...

Pilnīgas muļķības!!!
Varbūt kaut kur neiespējamajā pasaulē cilvēki vispār un tostarp premjeri tiek vērtēti pēc darbiem, bet mēs tajā neatrodamies.
Ja cilvēks ir atļāvies kaut jel ko bilst pret īpašajām vēstniecībām vai īpašajām ļaužu grupām, tad visam pārējam viņa mūžā vairs nav nekādas nozīmes. Un ikviens, kurš atļausies nepiedalīties šāda subjekta apspārdīšanā, pats tiks norakts.

Unknown teica...

Juus varetu mani palabot, jo ASV nekad neesmu dzivojis, bet domaju Tur emsis ar sadiem izteicieniem norautos, totals splaviens sejaa mums visiem!!!

Kaut arii bussins(Dzordzu bussins) atlavaas daudz sliktu lietu kaa prezidents, tomer taadu kaa emsi diez vai amerikanu(ipasi peec obamas) kads jel ieveletu, un kaa jau kaa parasts politikis kaa emsis domaju norautos, bet latvijaa jau i videjo pirkstu (lagzdins) un vel daudzko pret Mums atlaujaas...Politiki

Lai kaadi mees latviesi nebutu labi slikti, mees tomeer esam saeimas darba deveji, un Muus ir jaaciena!Tomeer Lai cik JL nebutu slikts, uzbraucienus Tautai no Vinju puses neesmu dzirdejis, kaut arii ne ipasi patik sadi tadi vinju darbi un lemumi..

 

free counter