pirmdiena, 2009. gada 9. februāris

Fakti salīdzināšanai: Sociālists, KNAB un hokejs

Labrīt, lasītāji!

Salīdzinājumam divi fakti:

1) Daži valdošās bandas pārstāvji nekautrējoties ir stāstījuši, ka viņuprāt, labs partneris jaunā valdībā varētu būt "Saskaņas centrs." Šo attieksmi it kā var saprast, jo citas opozīcijas partijas, šķiet, ir likušas saprast, ka pašreizējam "pārvaldes modelim" tās netaisās pievienoties nekādi, un pareizi, ka tā. Piedodiet varbūt pārāk aktīvu tēlainību, bet strutojošu un smirdīgu brūci pārklāt ar maziņu plāksterīti -- tas neder. Šajā gadījumā tomēr būs vajadzīga amputācija.

2) Savukārt "Saskaņas centrs" ir licis saprast, kam būs pirmais numurs partijas Eiropas Parlamenta kandidātu sarakstā. Tas būs ... Alfrēds Rubiks. Tas pats, kurš joprojām pagalam naivi cer uz sociālisma uzvaru Latvijā un pasaulē. Un tas varētu būt partneris, piemēram, "Tautas" partijai, kura ik pa brīdim skaļi bazūnē, ka tā esot viena dikti tautiska un nacionāla partija? Vai izdzīvošanas instinkts "oranžajos" tiešām ir tik histērisks?

Salīdzinājumam divi fakti:

1) Ministru prezidents Ivars Godmanis negurstoši ir stāstījis, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja meklēšanas process bijis pats atklātākais, profesionālākais, pārdomātākais, perfektākais un daiļi pēc vijolītēm smaržojošākais, kāds vien jelkad pasaules vēsturē ir bijis izdomāts.

2) Valsts prezidents par abiem kandidātiem, kuri šī procesa dēļ viņdien nonāca Nacionālajā drošības padomē: "Mēs redzējām tos cilvēkus pirmo reizi. Mums bija divas sēdes. Nonācām pie slēdziena, ka mēs viņus gribam redzēt vēl trešo reizi. [..] Lēmums būs nopietns un izsvērts, un tā viena nedēļa, ja ir pavadīti septiņi mēneši, neko vairs nenozīmē." Laikam jau tā ir, ja nu vienīgi nesanāk tā, ka "tie cilvēki" tomēr izrādās nepiemēroti esam, tad process būs jāsāk no gala. Tiesa, valdošajiem varbūt padomā ir kāds konkrēts personāžs -- Diena šorīt ziņo, tas varētu būt Valsts policijas šefs Lieljuksis. Bet tomēr -- vai tiešām viss lielais trādirīdi bija vajadzīgs? Jo te nu, diemžēl, laikam sanāk, ka valdības vadītājs kārtējo reizi ir fleitējis.

Vēl divi fakti:

1) Malači hokejisti!

2) Šodien sākas jaunais semestris Latvijas Universitātē (ak, cik ļoti daudz pieticīgāks nosaukums par kādreizējo -- ar Darba sarkano karogu apbalvotā Pētera Stučkas Latvijas valsts universitāte!), šorīt pirmo reizi satikšu jaunos censoņus, kuri cer kļūt par žurnālistiem. Lai viņiem veicas!

Jauku visiem dienu!

2 komentāri:

Anonīms teica...

gaidishu ierakstu par to kaadi tad liekas jaunie studenti, kas velas but zurnaalisti. butiski tachu.

Kristofers Robins teica...

Jā, iemāciet viņiem analītisko žurnālistiku, lūdzu,
mums te latvijā ir pārāk liela tā geitugeita

 

free counter