trešdiena, 2009. gada 18. februāris

Iespēju vairs nav daudz

Labrīt, lasītāji!

Latvijas politiskā "elite" nu mūs ir novedusi tik tālu, ka būtībā vairs ir atlikušas tikai divas iespējas. Viena ir valdošās bandas partijām sadūšoties pietiekami tālu, lai gāztu Godmaņa valdību un nonāktu pie visnotaļ bezcerīgas pārliecības, ka varbūt atradīsies kāds, kas var sastiķēt kopā kaut ko, kas ir vismaz mazliet mazāk pretīgs par pašreizējo varzu. Otra ir Valsts prezidentam sadūšoties pietiekami tālu, lai Saeimu padzītu ar vislielāko iespējamo mietu. Vai tiešām viņš un viņa padomnieki nesaprot, ka valdošā banda jau sen ir pilnībā aizmirsusi par visu, ko viņš no tās pieprasīja? Ka nekas no tā nenotiks līdz 31. martam? Ka gadījumā, ja viņš izsludinās Saeimas atlaišanu, referendumā viņa viedoklis tiks atbalstīts ar masīvu balsu pārsvaru?

Jā, tas nozīmēs haosa turpināšanos vēl vairāku mēnešu garumā, bet nedomāju, ka tas būs sliktāk, kā ļaut šai trupai valsti drupināt tālāk. Raugi, no budžeta būs jānogriež pusmiljards. Pareksa bankas glābšanai būs vajadzīgs vesels miljards. Tautsaimniecība šogad saruks par 10 un vairāk procentiem. Un tikmēr mūsu "gudrās galvas" agonizē par uzticības izteikšanu un neizteikšanu, par Zalāna sagatavoto plānu "Tautas" partijas hegemonijas nodrošināšanai (lūdzu, nebūsim neviens tik naivs, lai domātu, ka spīdīgo actiņu īpašnieks patiešām vēlas uzlabot valsts funkcionēšanu), u.tml. Padzīta Saeima nebūs nekas traģisks, jo valsts aparāts jau tāpēc neapstāsies. Sapratīsim vēl kaut ko -- Starptautiskā valūtas fonda aizdevuma administrēšana paldies Dievam nav tikai politikāņu uzdevums. Bail domāt, kas notiktu, ja par to vienpersoniski būtu atbildīgs Slakteris un viņa politiskie diedziņu raustītāji vai Godmanis, kura diedziņus rausta Šlesers. Mums taču ir vesela Finanšu ministrija, kurā, jācer, strādā visprofesionālākie finansisti, kādi vien valstī ir atrodami, un ne tikai politikāņu radi, draugi un paziņas. Galvenais tomēr ir vienreiz pielikt punktu šai absurdajai agonijai, kādā atrodas visa valsts politiskā iekārta, jo patlaban sāk likties, ka nebūtu pat par daudz prasīts, viņus visus kā vienu izraidīt no valsts kā valstij bīstamus elementus. Un viss.

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

Anonīms teica...

Karli, man ir skumji, ka Juus ceraat uz Valdi Zatleru,Jus noteikti so lasiijat, ja nee palasiet -

http://www.diena.lv/lat/politics/hot/prezidenta-rezidences-virtuvei-mebelem-un-interjera-prieksmetiem-nauda-nav-zelota

Cilveks dzivo labi, un nedomaju, ka vins ipasi domaa par Tautu, tapat, kaa vaira, kura peec pec abiem saviem terminiem, pat nezinaja cik kas maksaa veikalaa, protams vinai kaa Latvijas Augstajai personai nav daudz kas jazin, tomer vinja itkaa ir (bija) prezidents, kam japarstav un jaaiztav Tauta, bet ja vina un vins (Zatlers) dzivo labi, cepuri kuldami, kamdelj vinjiem tur par kaukadu Tautu domat!

Saprotiet Milais cilvek - pec 31 marta nekas nemainisies, varbut tad Jus atmetisiet pedejas ceribas uz Zatleru, Mums ir divas citas ceribas -

Vadzis plisis, tauta vairs neiztures un pati atlaidis Savus darba nemejus, otraa - 10 gada 2 oktobris!!!

Puuks teica...

Man liekas, ka izraidīšana no valsts šiem indivīdiem būtu kā medusmaize, jo daļa notiem, kas pazūd no "lielās skatuves", aizceļo prom. Lielāks sods būtu atstāt viņus šeit dzīvot, bet tikai iekārtot darbā kādā mazas pilsēteles veikalā par pārdevēju. Lai cieš!!

Andrejs teica...

Pēc tā, ko vēlētāji paveica iepriekšējās vēlēšanās, abas Jūsu pidāvātās receptes ir ar ļoti drūmām sekām.
I variantā pēc Godmaņa valdības nogāšanas 51 deputāts ievēlēs kaut ko tikpat bezjēdzīgu kā esošā valdība.
II variantā, cik saprotu, paies nedaudz vairāk par pusgadu, līdz mēs tiksim pie jauna parlamenta (turklāt kas viņu zin- kāda), kurš tad sāks stiķēt jaunu valdību- kura varētu sākt darboties kaut kad ap Ziemassvētkiem. :(
Ja nav kāda III varianta, tad tā pati šobrīd valdošā ļaužu grupa turpinās sadalīt aizdevēju piešķirtos naudas kalnus, un droši vien ir ļoti maz tādu Latvijas iedzīvotāju, kuri sevī uztur ilūziju par to, ka kādu daļu no šiem naudas kalniem saņems tie uzņēmēji, kuri visefektīvāk varētu iesaistīties Latvijas tautsaimniecības stabilizācijā. Nemaz nerunājot par kaut kādas naudas atvēlēšanu tādiem valdībai absolūti nepazīstamiem ļaudīm kā pensionāri; smagu slimību piemeklēti ļaudis; tie, kuri vēlas izglītot jauno paaudzi; tie, kuri vēlas pasargāt likumpaklausīgos pilsoņus no noziedzniekiem; u.t.t.

evis teica...

Manuprat, ministrijas strada gandriz t i k a i politikanju radi,draugi un pazinas! Ja nav, tad lai nav. Tads laikam butu pareizakais variants!

 

free counter