otrdiena, 2009. gada 17. februāris

Teātris turpinās, bet lēnām pār tiltu!

Labrīt, lasītāji!

Ja šī būtu teātra izrāde, manuprāt, skatītāji lielākoties jau būtu aizgājuši mājās. Piektdien Godmanim izteicis neuzticību, pirmdien Zatlers nolēma, ka joprojām neuzticas, bet varbūt uzticību var atgūt, bet tomēr būs jāpārkārto valdība, Ivar, ko pagājušajā nedēļā tu neizdarīji un tāpēc es tev vairs neuzticos, bet jāpārkārto būs nevis tā, kā tu to biji iedomājies, bet gan tā, kā to ir iedomājusies "Tautas" partija, turklāt tas ir jāizdara tūlīt pat un līdz pusdienlaikam. Skaidrs? Citādi, kā par ampelēšanos to ir grūti nosaukt, un par Valsts prezidenta nopietnību nudien sāk rasties visnotaļ lielas šaubas.

Taču te ir arī zemūdens akmens, turklāt pietiekami bīstams. Izrādās, tā šorīt viens no "Tautas" partijas mirdzošo actiņu īpašniekiem Zalāns klārēja radio intervijā, partija savu plānu vēl tā pavisam nav izstrādājusi, lai arī Zatlers vakar paziņoja, ka tas esot pats labākais no visiem iespējamiem plāniem. Taču par "Tautas" partijas nolūkiem varam spriest pēc intervijas, kādu tas pats Zalāns pagājušajā nedēļā sniedza Latvijas Avīzei -- tur visā košumā un krāšņumā parādījās "Tautas" partijas pārliecība, ka tikai tai ir tiesības valstī kaut ko darīt un diktēt. Daudzi lēmumi, tā Zalāns, ir jāuztic individuālām ministrijām (tātad -- ministriem), nav Ministru kabinetam ko laiku deldēt. Citiem vārdiem sakot -- tādiem grandiem, kā Šlesers, Veldre, Slakteris un jā, arī pats Zalāns, ir jāļauj rīkoties ar vēl daudz lielāku patvaļu, nekā jau tagad. Un specifiski, "Tautas" partijas plānā ir paredzēta Vides ministrijas iekļaušana daudz lielākā veidojumā -- Attīstības ministrijā. Tā kā šīs valdošās bandas viens no principiem ir "gāzi grīdā" absolūti neskatoties uz to, kā dzīvo, teiksim, Šlesera nīstie putniņi, tas ir pat ļoti bīstami. Protams, mūsu valstī jau var visādi -- ministriju, kura attīsta vidi, apvienot ar ministriju, kura cenšas to pasargāt. Galu galā, viena no valdošās bandas partijām apvieno zemniekus, kuri apstrādā vidi, un zaļos, kuri visur citur pasaulē, bet tikai ne pie mums, cenšas to pasargāt.

Šodien Dienas Biznesā ir interesanta aptauja, kurā uzņēmēji spriež par to, kuri politikāņi ir visvairāk vainojami pie pašreizējām valsts likstām. Pirmajā pieciniekā ir veseli trīs "Tautas" partijas pārstāvji -- pirmajā un otrā vietā attiecīgi "stabilitātes garants" Kalvītis un mākoņu apdzīvotājs Šķēle, un piektajā -- "nasing spešal" Slakteris (trešajā un ceturtajā vietā ir Šlesers un Godmanis). Kāds uzņēmējs par "Tautas" partiju teicis, ka tā "iedibināja pieņēmumu zagšanu uzskatīt par labu valsts pārvaldības praksi," bet par Šleseru kāds cits, ka viņš "rīkojas ar valsts resursiem kā ar savu rūpalu." Lūk, kam Zatlers tagad atkal laikam tomēr uzticas, lai arī ne gluži pilnīgi. Teātris turpinās, bet jau sen šovs ir kļuvis par kaut ko starp farsu un traģēdiju.

Jauku visiem dienu!

3 komentāri:

soonsfedic teica...

Gluži manas domas!

Vilors teica...

Nu jau no valdošās mafijas sāk skanēt tēzes, ka tikai valsts ienaidnieki var vēlēties, lai starp prezidentu, valdību un parlamentu nebūtu saskaņas, ka tikai ienaidnieki var prasīt, lai šādos valstij grūtos tiktu rīkotas ārkārtas vēlēšanas. Pēc Satversmes Latvija ir demokrātiska valsts. Tad kāpēc, kuri nedomā tāpat kā valdošā koalīcija (mafija), ir valsts ienaidnieki. Ja Latvijai nebūtu paspējusi iestāties NATO un ES, tad šī mafija jau sen būtu apklusinājusi un izolējusi no sabiedrības dauzus cilvēkus, tā teikti, lai netraucē solīt, bet solījumus nepildīt, lai netraucē zagt nodokļu maksātāju naudu un pēc tam kā Lembergs tēlot cietušos.

Anonīms teica...

Dažas domas ...

Klausījos Zanderu (Radio SWH), kur vins izteica Savas bažas par Sava veida Autoritarisma draudiem Latvijaa...
Komentējot A.Berzina tekstus, ka tie kas negrib saskanju starp prezidentu un valdibu ir valsts ienaidnieki...
Jaa, valsts ienaidnieki ir pingvini ar Lietussargiem rokaas, kuri ir vajadzigi tikai Reizi cetros gadus - taa formalitates zinjaa...

Domaju, tie cilveki, kas labak atceraas godmanja laikus (pirmos),
Nabadziba, augsta kriminala noziedziba, vareja just, ka vecie laiki atgriezaas,

Jo kas ir tagad - Dazs labs proferors jau tagad saka, ka Valsts ir Bankrotejusi(protams valsts virinji to neatdzis), jo kas ir bankrots? Valsts nespēja - pildit Savas Finansialas saistibas - algas nogriez, cilvekus atlaiz ...
Policijai pat studentiem(Valsts nakotnei) samazina ieverojami lidzekljus!

Bet tas viss vel taa, pats trakaakais, kas tagad notiek, notiks - ir noziedzibas augstaa palielinasanas, kur, kaa atzist bijusaas policijas galvas, ka ja Nekas netiks darits jau tagad, dzirkstele parveertisies par Ugunsgreku!

Tomer, lai arii es uzskatu, ka ir jaatlaiz Saeima, un pat ja valdiba mainitos, bus varbuut jauni bet tai pasaa laikaa padevigi ieliktenji, tomer Latvijai bus vieglak, ja godmanis atkapsies, jo taa vinja turesanaas pie varas Muus aizrauz ellee!

Man visvairak ir skumji par Zatleru, ja vins neko negrib vai baidaas dariit, labak butu klusejis visu atlikuso terminju un braukajis pa pasauli, kaa Vaira, jo no Runasanas nevienam labak nepaliks, kur nu veel ja vins visu savu sakamo panem ik pa laikam atpakalj!

 

free counter