ceturtdiena, 2009. gada 19. februāris

Paldies Segliņa kungs, bet nē

Labrīt, lasītāji!

"Tautas" partija pēdējā laikā kļuvusi itin aktīva un naska. Te viens no tās ļaudīm deklamē, ka Saeima vairs nav rīcībspējīga, te cits cītīgi gatavo valdības pārkārtošanas plānu, te cits stāsta, ka vajag iet ciemos uz Rīgas pili un papļāpāt ar Valsts prezidentu. Un nu vēl piedevām ir sākusies televīzijas kampaņa, kurā ļaudis tiek aicināti stāties partijās.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs jau paguvis pateikt, ka šī kampaņa būs pieskaitāma partijas aģitācijas uzdevumiem, labi, ka tā, bet ne par to šis stāsts. Šodien lasāmas arī partijas vadītāja Segliņa pārdomas par tēmu: "Vārds 'bezpartijisks' ir kļuvis par sinonīmu vārdam 'krietns', 'gudrs', 'godīgs', 'taisnīgs' utt. Nav brīnums, ka tā, jo partija kā sabiedriski politisks veidojums Latvijā ir ārkārtīgi, varētu šķist – pat mērķtiecīgi diskreditēta. Arī pašām partijām par to ir jāuzņemas liela daļa vainas. Jebkura partija nereti tiek uzskatīta par kaut kādas slepenas vienošanās rezultātu, slēgtu klubu, savtīgu interešu apvienību vai problēmu cēloni."

Nē, Segliņa kungs. Ne gluži jebkura partija. Bet jūsējā gan. Slepens jau nebija process, ar kura palīdzību savulaik lielajā politikā ienāca mākoņu valdnieks, taču no cerīgā sākuma ar laiku izveidojās monstrs, kuru saukt par "slēgtu klubu, savtīgu interešu apvienību vai problēmu cēloni" var pilnīgi noteikti. Vispār vārdnīcā blakus minētajiem jēdzieniem varētu ievietot "Tautas" partijas logo kā attēlu. Piemēram, vai tās nav pagalam savtīgas intereses, kuras mudinājušas partijas deputātu Leiškalnu Saeimā bīdīt veselu paketi likumprojektu, kuru visnotaļ skaidrais mērķis ir padarīt dzīvi ērtāku tiem, kuri vēlas būvēt pilis, namus, sievai it kā piederošas "klētis" un cita veida celtnes kāpās, kurās patlaban celtniecība vismaz teorētiski ir aizliegta? Un vai pašreizējo problēmu cēlonis visuzskatāmākajā veidā nebija kādreizējais "stabilitātes garants"? Palīdzēšu, Segliņa kungs: Jā, tās ir pagalam savtīgas intereses, lai gan godīgi atzīšu, ka šajā gadījumā tās pieder ne vien Jūsu, bet arī citu valdošās "elites" partiju grandiem. Un jā, "stabilitātes garants" ar savu pašpārliecināto smīnu un neizsakāmi uzpūtīgo attieksmi pret "kvaukšķiem" ir vistiešākajā veidā vainojams pie bedres, kurā patlaban atrodamies.

Un tāpēc paldies par aicinājumu, bet man neliekas, ka īpaši daudz ļaužu steigsies iestāties "Tautas" vai jebkurā citā patlaban valdošā partijā, iekams tās nebūs visai kardināli mainījušas attieksmi pret valsti, sabiedrību, politiku, godīgumu, tiesiskumu un visu pārējo, kas nāk buķetē ar jēdzienu "normāla demokrātiska valsts."

Un, Segliņa kungs, tikai viens vien piemērs. Varbūt pamanījāt, ka nesen Japānas finanšu ministrs publiski uzstājās ar runu, kuras dēļ bija kauns visai Japānas sabiedrībai. Ministrs momentā aizgāja no amata. Savukārt Jūsu partijas protežētais "nasing spešal" cilvēkbērns ...

Jauku visiem dienu!

2 komentāri:

Andrejs teica...

Ja "Tautas" partijas kongresā 99.9% partijas biedru nobalso par atbalstu Šķēlem- tad ir skaidri saprotams- cik liela demokrātija valda šajā "partijā". Solis pa labi/ solis pa kreisi- un nepaklausīgo biedru nošaus. Nezinu- vai vārds "nošaus" lietojams tiešā vai kaut kādā pārnestā nozīmē, bet partijas biedru bezierunu pakļāvība redzama pēc balsojumiem Saeimā- lai cik nejēdzīgs pozīcijas ierosināts jautājums netiek likts uz balsošanu- neviens pozīcijas deputāts, lai arī cik cienījams un itkā loģiski spriestspējīgs nebūtu- nebalso "pret".
Manuprāt- TP uzbūve un darbības stils ne ar ko neatšķiras no PSKP.
Bet varbūt tiešām būtu labi, ja tajā sastātos Ļoti Liels demokrātiski noskaņotu ļaužu skaits. Varbūt TP kļūtu par pirmo tik tiešām Īsto demokrātisko partiju Latvijā :(

evis teica...

Tik tiesam, TP=PSKP! "pret" balsot nedrikst,izsviedis ar lielu blikski. Pat neviens cietums vairs nenems preti!

 

free counter