pirmdiena, 2009. gada 16. februāris

Svētlaime par koncertu ... un cirks ir sācies

Labvakar, lasītāji!

Jūtos svētlaimīgs. Biju uz Džeimsa Blanta koncertu Rīgas Arēnā, un tas nu bija viens vareni jauks pasākums. Blants ir viens no tiem māksliniekiem, kuru klausoties der prast valodu, kādā viņš dzied, jo viņš lielākoties ir visai dziļdomīgs mākslinieks. Pēc pirmām pāris dziesmām viņš pateica, "Jautrās dziesmas dziedāsim vēlāk, patlaban dziedu skumjās dziesmas." Jāatzīst, ļoti jautru dziesmu nebija. Cita starpā Blants dzied arī par Kosovu, kur viņš pagājušā gadsimta 90. gadu beigās dienēja Lielbritānijas miera uzturēšanas spēkos. Tur viņš sakomponēja dziesmu "Drosmes vairs nav," uz liela ekrāna bija redzami sagruvušās Kosovas skati, kurus, ja pareizi saprotu, viņš pats arī ir filmējis. Protams, skanēja arī viņa masīvākie grāvēji, "You're Beautiful" un "Goodbye, My Lover," tās bija dziesmas, kuras publika sparīgi dziedāja līdz. Ja nemaldos, no pēdējās kāda vietēja telekompānija ir uztaisījusi reklāmu. Manuprāt tā ir zaimošana, bet tas nekas. Vakars bija vienkārši lielisks.

***

Un ... cirks ir sācies. Pats pirmais, ko šodien izdarīja Lembis ... pieteica noraidījumu prokuroriem. Iedomājieties! Lembim nepatīk prokurori! Tas ir apmēram tas pats, kas uz nāvi notiesātam cilvēkam pieteikt noraidījumu bendem. Lieki teikt, tiesa šajā ziņā Lembi pasūtīja trīs mājas tālāk. Nākamais bija lūgums tiesas sēdes sakārtot tā, lai no rītiem Lembis var nodarboties ar fizioterapiju. Acīmredzot cilvēks uzskata, ka ir kūrortā nonācis. Varbūt vēl pusdienas var pasūtīt, lai atnes uz tiesu un noliek uz galda. Te būs liels trādirīdi, mīļie, nedodu ne pieci, ka atkārtosies Laventa "stils" un arī te tiks atrasts dakteris, kurš būs ar mieru pateikt, ka pacients mēnešiem un gadiem ilgi vienkārši ir pārāk slims, lai piedalītos kaut kādās tur tiesas sēdēs. Ja tā, tad jāsaka tas pats, kas bija sakāms Laventa gadījumā -- tieslietu sistēmā ir vajadzīga neatkarīga un nekorumpējama ārstu komisija, kura izvērtē visus ar veselību saistītos jautājumus, tajā skaitā arī to, kas veidojas patlaban. Protams, šorīt Atkarīgā jau paguva paņirgāties, ka prokurori esot savākuši pārāk daudz papīru, ja tos visus noliks uz galdiem, tiesnesis un juristi cits citu nevarēšot redzēt. Tikpat protams, ka šī sacerējuma autori bija abi lielie Atkarīgās "žurnālisti", Rozenblats un Dreibergs vai kā nu viņus tur sauc. Saku vēlreiz. Cirks ir sācies.

Jauku visiem atlikušo vakaru!

2 komentāri:

Anonīms teica...

Jaa dzied vins labi!
Kas tiesa tas tiesa

Runajot par otro dalju,bet ne isti pa temu, mani uzjautrina sie divi -

Neatkarigaa Rita Avize,
un Latvijas Neatkarigaa Televizija...

Viss tas "Ne"atkarigais nonsenss(Izrunu rakstot)

Tas pats, kaa politikis prieksvelesanu kampanjaa - esmu labs, esmu pukains, esmu godigs,ieveli mani, pretii dabusi oranzu baloninju!

Dazreiz,(no pieredzes), ja cilveks pasaku kadu lietu, un piemetina, magiskos vardus - Tici man, tad 80%,ka vins melo,tas taa.. bla bla bla :)

Ar labu nakti.

Unknown teica...

Iedomājieties! Lembim nepatīk prokurori! Tas ir apmēram tas pats, kas uz nāvi notiesātam cilvēkam pieteikt noraidījumu bendem.
--------------------------
Izlasjīju... apstulbu un nenoticēju pirmajam iespaidam... Pārlasīju vēl divas reizes.

Jūs tiešām pavisam nopietni salīdzināt nenotiesāta, tātad nevainīga, pilsoņa pretenziju pret amatpersonām, par kuru konkrētām un likumā neietilpstošām darbībām ir fakti, kuru izvērtēšana ir tikai tiesas kompetence - Jūs to salīdzināt ar NOTIESĀTA cilvēka noraidījumu bendem?!!
Un Jūs un Co būtu tā TIESA, kura to bendi piesprieda?!!!

 

free counter