sestdiena, 2008. gada 30. augusts

Par to, ko PSRS iemācīja čekistam un dažādiem kompartijas sekretāriem Latvijā

Labrīt, lasītāji!

Pamostos, pagatavoju tēju, paņemu avīzi rokā -- un jāšausminās, nu jāšausminās par to, kādus kadrus radīja kādreizējā Padumjo sociālistisko republiku savienība.

Vispirms kaimiņvalsts cars Vladimirs. Viņa snuķis, piedodiet, bijis redzams telekanālā CNN, kur viņš visā "nopietnībā" ir stāstījis, ka notikumi Gruzijā bija Amerikas Savienoto Valstu režisēti, lai pabīdītu uz priekšu viena (vārdā nenonsaukta) ASV prezidenta amata kandidāta intereses un izredzes. Protams, Krievija nevienam nav uzbrukusi. Protams, separātistu provinču atzīšana ir bijis prāta darbs. Protams, protams, protams. Laikam neko citu no vecā pretīgā čekista nevar gaidīt. Melošanu čeka pacēla līdz augstākā talanta līmenim, savukārt "valsts", kuru tā apkalpoja, nekad nekautrējās mētāt savu svaru kā zilonis trauku veikalā.

Savukārt tepat Latvijā, ko varam sagaidīt no politiskas grupiņas, kuras vadībā ir kādreizējais Saldus kompartijas pirmais sekretārs, tātad -- perversā apvienība, kurā piedalās zemnieki un it kā vides aizstāvji? Gluži neticas, ka Saeimā ir tādi aunpieres, bet raugi, divi deputāti no ZZS jau atkal ir uzradušies ar grozījumiem, kuri padarītu vienkāršāku naudas atmazgāšanu. Kādreizējais kompartijas sekretārs ir pastāstījis, jā, viņš jau saprotot, ka pret šo domu būs iebildumi Ģenerāprokuratūrai, bet tas nekas, jo viņa vadītā ZZS no "kritikas" nebaidās, turklāt tai esot savs viedoklis par visu ko. Jā, acīmredzot arī par to, ka naudas atmazgāšana nekas tāds īpaši traks jau nav. Un, protams, protams tāpat kā Krievija nevienam neuzbruka, zaļajiem zemniekiem pat uz mirkli nav ienācis prātā tas, ka tieši par naudas atmazgāšanu ir apsūdzēts viņu "premjerministra kandidāts" Puzes ķeizars (un, ja kas, kādreizējais Ventspils kompartijas pirmais sekretārs) Lembergs. Un tā droši vien ir tikai un vienīgi absolūtākā pūces aces uzziedēšanai salīdzināmā sakritība, ka abu deputāteļu piedāvātie likuma grozījumi ir -- iedomājieties! -- ar atpakaļejošu spēku. Nu galva vienkārši griežas, it īpaši ņemot vērā, ka viena no "gudrajām galvām," kura nākusi ar šo domu, kādreiz bija valdības ministre. Murgs kaut kāds.

Ar Ģenerālprokuratūru vispār ar Ventspils darboņiem saistītajā pasaulē ir interesanti. Lasot Lemberga kabatas avīzi Atkarīgā, rodas iespaids, ka attiecīgi pēc vajadzības tās skribenti Ģenerālprokuratūru prezentē vai nu kā absolūti nekompetentu kaktu kantori, kurš neko neprot, vai arī par ārkārtīgi viltīgu un sazvērestīgu instanci, kura ir tik spēcīga, ka tā spēj pat radīt problēmas tik lieliskam, tīram, godīgam un perfektam cilvēciņam, kāds ir Lembergs. Protams, jebkurā normālā valstī valsts galvenās likuma aizsardzības iestādes viedoklis tiek ņemts vērā tad, kad tiek runāts par noziedzību un likumu, bet tikai ne pie mums. Pie mums, lūk, naudas atmazgāšanas noteikumi ir jāpadara pēc iespējas vaļīgāki, un pie pakaļas tas, kas par to ir sakāms Ģenerāprokuratūrai. Un tāpat, ja kas, mums ir jāsasien Ģenerālprokuratūras rokas pēc iespējas ciešāk, lai tai nerastos, piemēram, iespēja kādam, kas digitālās televīzijas šmucē spēlēja sekundāru lomu, pajautāt par tiem, kuri to visu diriģēja un striķīšus raustīja. Saku vēlreiz -- murgs kaut kāds.

Ļoti ceru, ka salīdzinoši tukšā vieta, kas saucas Latvijas prezidents, atkal sarosīsies un atkal pateiks, ka nu nē, mīļie, naudas atmazgāšanu mūsu valstī tomēr nevajadzētu legalizēt. Cerēt, ka zaļie zemnieki (un, ja kas, visi pārējie valdošās kliķes pārstāvji) paši pratīsies kauna -- nu, cerēsim. Bet tikai tas vien, ka diviem deputātiem likumība ir pietiekami lielā mērā pie pēcpuses, lai iedomātos, davai -- pagājušajā reizē netikām cauri, sjo, paprovēsim atkal -- tas pats par sevi liek ... nu, nezinu. Skumt? Laikam nē. Baidīties par valsts nākotni, jo līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām vēl ir jāiztur divi gadi? Drīzāk tā.

Jauku visiem dienu.

3 komentāri:

Juzis teica...

Līdzīgi arī es šausminos un bojāju nervus apkārtējiem, jo katru dienu saņemam signālus par vislielāko nekaunību, kas turklāt ir pārdomāta. Kā minētie likuma grozījumi.
Vēl viens padarītais darbiņš netika pieminēts visa šā sakarā - jaunais Augstākās tiesas priekšsēdētājs... Kurš aizsūtīs Lemberga lietu tur, kur vajadzēs, kaut uz Pleskavas guberņu. Mēs vēl būsim liecinieki, kā viss "veiksmīgi" nokārtosies.
Tāpat KNABa priekšnieks tiks iekārtots, un tad jau arī drīz Ģenerālprokurors. (žēl, ka tur vajag juridisko izglītību, citādi Veldre varētu pamēģināt, zirgu arī varētu parkā ganīt)
SAB arī neizdevās savējo, jo tur tomēr NATO pateica stipru vārdu.

Kārlis Streips teica...

Juzi, man gribētos cerēt, ka gan NATO, gan ES teiks stingrus vārdus arī par šīm lietām. Attiecībā uz naudas atmazgāšanu tomēr ir arī tāda lieta, kā Eiropas likumdošana. Bresim un Staķei, kuri ir abi karognesēji šajā gadījumā, visticamāk ir skaidrs, ka viņiem nākamreidz sekos Ūdres liktenis -- var izgāzties tikai tik daudz reižu pirms čau, un tāpēc nu vēl var censties paskūpsīt pēcpusi savam patronam un pēc tam, kā teicis klasiķis, kaut vai plūdi.

Roberts teica...

Brinos Karli par to ka Tu nez ko gaidi no Zatlera.
Cik reizes tadi ljautinji ka Tu saka - nu tagad gan Zatleram jasaka vards. Kapec lai vinsh teiktu? Vinsh saks rosities, ja kads gribetu vinju atcelt no amata, jo tad butu iespejams ka vinjam gar degunu ietu galvenais iemesls kapec vinsh iespejams vispar piekrita but par prezidentu - sekretare, dzivoklis, auto un pensija.
Kadreiz butu interesanti vienkarshi Valdim uzprasit - Kapec Tu personigi izvelejies kljut par prezidentu? Mes dzirdetu iespejams vienu jautru monologu.

 

free counter