svētdiena, 2008. gada 17. augusts

Par Olimpiskajām spēlēm un telekompāniju IZZI

Labvakar, lasītāji!

Šovakar esmu brīvs uzrakstīt vienu bloga ierakstu, jo godīgi sakot biju gatavs skatīties Olimpiskās spēles, bet tad nācās konstatēt, ka manam TV piegādātājam IZZI šovakar pakalpojumi nedarbojas. Vismaz ne uz Eurosport, kur skatos Olimpiskās spēles, un ne arī uz pietiekami daudziem citiem kanāliem. Zvanīju uz IZZI biroju. Tur puisis pateica (un paldies viņam par godīgumu, jo Latvijā pakalpojumu sniedzējiem tas nemēdz būt raksturīgi), ka visticamāk pakalpojumi tiks atjaunoti kaut kad rītvakar. Vai varbūt rīt līdz pusdienas laikam. Es piepeši atgriežos četru gadu pagātnē, jo arī Atēnu Olimpisko spēļu laikā IZZI kaut kā pamanījās pazaudēt signālu tieši interesantākajā brīdī. Šovakar puisis man teica, ka vajagot uz televīzijas pults piespiest pogu "menu." Tur diemžēl nebija tā, ko viņš apgalvoja, ka tam tur jābūt. Nenonācām pie apmierinoša risinājuma.

Vēl puisis man stāstīja, ja man ir kaut kādas pretenzijas, tad vajagot rakstīt rakstisku iesniegumu. Man likās, ka varbūt 21. gadsimtā tas ir mazliet vecmodīgi, un ar laiku puisis atzina, ka šo rakstisko iesniegumu varot sūtīt arī pa faksu. Man joprojām likās, ka tas varbūt 21. gadsimtā ir mazliet vecmodīgi, bet jautāts par e-pastu (tas ir tāds pasākums, kurš visur, bet laikam ne IZZI uzņēmumā, ir bijis diezgan ierasts komunikāciju veids ... oi, nu, grūti atcerēties ... nu, laikam kaut kādus 10 gadus vai tā), puisis teica, ka tas nebūšot tikpat labi, kā rakstīt vēstuli vai sūtīt to pa pastu. Paldies viņam par to pašu. Vēl viņš teica, ka neko vairāk nezinot pastāstīt. Ticu, ka tas tā ir. IZZI vadītāji droši vien svētdienas vakarā tuvu pusnaktij saldi guļ.

Nav jau traģēdija. Par to, kas šodien notika Olimpiskajās spēlēs, es rīt uzzināšu internetā. Paldies Dievam, interneta pakalpojumus man IZZI nepiegādā. Tos es negribētu gaidīt līdz rītvakaram tā ap septiņiem vai varbūt līdz pusdienas laikam. Bet kaut kā gribas domāt divas lietas. Viens ... varbūt nevajadzētu gluži tik bieži ļaut pakalpojumiem sabrukt, jo šī nu nebūt, nebūt nav pati pirmā reize. Pēdējo reizi IZZI uzkārās izšķirošā momentā raidījumā "Dejot ar zvaigzni," un toreiz bija pat jāgaida līdz nākamajai vai aiznākamajai dienai, līdz atnāca IZZI pārstāvis un nomainīja karti. Un otrs ... varbūt par saviem pakalpojumiem vajadzētu padomāt arī Lattelecom, kura tā dēvētajā 1188 servisā es nogaidīju veselas piecas minūtes klausoties balsi, kura teica "visi mūsu operatori patlaban ir aizņemti", līdz kamēr man tas apnika un es IZZI telefona numuru atradu internetā. Kuru, atkārtoju, paldies Dievam man IZZI nesniedz. Lasītāji, vai varbūt kādam ir ieteikums par citu televīzijas pakalpojumu sniedzēju?

Jauku visiem vakaru!

3 komentāri:

Juris Kaža teica...

Hehe, sāc braukt manā lauciņā un ganīt elektronisko pakalpojumu sniedzējus :):). Par 11. pasta nodaļu arī varētu būt kopīgas pārdomas #%#@*! garā :).

Kārlis Streips teica...

Juri, man par to nav lielu pretenziju. Tagad ir atsevišķa rinda tiem, kuriem tikai vajag paņemt ierakstītu vēstuli vai paciņu, rēķinus es tur nemaksāju, un man rakstāmgaldā stāv aploksnes un pastmarkas, lai nav katru reizi jādara tas pastā. Dāmas 11. pasta nodaļā vienmēr ir ļoti laipnas. Nezinu, kā Tev. Bet elektroniskie pakalpojumu sniedzēji gan ir jāganī, tas gan.

Vasariņa teica...

Es sobriid uz laiku mitinos Francijaa, kur interneta/telefona/Tv liidziigu probleemu risinaashana vispar var novest liidz baltajaam peliiteem. Kopsh iepazinu Francijas murgus, kur nedeelja ir kaa minimums, lidz vispar pakalpojuma sniedzjs pievershas tev kaa klientam un tad veel dazhas nedeeljinjas un peec tam jau sajuuk, cik ilgi seedi bez TV/interneta/telefonsakariem. arii vieteejie nav iipashi prieciigi par shaadu sisteemu, tachu ir jau pieradushi. Es gan nevaru. Taapeec gribu maajaas, kur vismaz paliidziibas dienesti nebeidz darbu 16:30.....

 

free counter