piektdiena, 2008. gada 22. augusts

Par malaci Olimpiskajās spēlēs, korupciju pašvaldībā un huligānisko Krieviju -- pārdomas piektdienā

Labrīt, lasītāji!

Vispirms, liels, liels prieks par Latvijas pārstāvi Māri Štrombergu, kurš pašā pirmajā reizē, kad Olimpiskajās spēlēs bija BMX riteņbraukšanas sacensības, aizbrauca un ieguva zelta medaļu! Malacis, Māris! Latvijai nu ir viena zelta, viena bronzas medaļa. Ko vēl varēs izdarīt mūsu šķēpa metēji?

Vēl jākonstatē, ka jau atkal Latvijas politiskā "elite" ir pilnīgā krāšņumā demonstrējusi savu attieksmi pret korumpētību valsts, vai šoreiz pareizāk sakot pašvaldības darbā. Runa, protams, ir par Oļegu Burovu, kurš ir atgriezies Rīgas domes Īpašuma departamentā vien četrus mēnešus pēc tam, kad bija spiests pamest minētā departamenta direktora krēslu pateicoties aizdomām par interešu konfliktu kādā darījumā. Ņemot vērā jau visai sen KNAB vadītāja vietnieces Strīķes teikto par korupcijas "sistēmisko" raksturu galvaspilsētas pašvaldībā, tas nu nav korekts signāls, un tas savukārt ir ļoti maigi teikts. Protams, protams, šī ir situācija, kura atbilst valdošās bandas pārliecībai, ka čupoties un draudzēties vajag ar visiem pēc kārtas kamēr viņus nav notiesājis Augstākās tiesas Senāts ar nepārsūdzamu lēmumu. Taču Rīgas gadījumā vērts arī atcerēties to, ko būvuzņēmēji ir teikuši jau ļoti sen -- bez kukuļu došanas projektu saskaņošana var kļūt sarežģīta. Un kādam taču tie kukuļi tiek maksāti. Cik rafinēti tas mūsdienās notiek, tas ir cits jautājums, bet faktu tas negroza. Nesaku, Dievs pas', ka Oļegs Burovs ir ņēmis kukuļus, to es zināt nevaru. Bet interešu konflikts taču joprojām tiek izmeklēts ...

Un pēdīgi, mazliet uzjautrina no Krievijas federācijas saņemtā nota, kurā tā paziņo, ka pārtrauc visa veida divpusējo militāro sadarbību ar Latviju, jo divpusējas militāras sadarbības mūsu valstij ar kaimiņvalstu diktatūru, paldies Dievam, nav, un vispār NATO mēs iestājāmies lielā mērā tā, lai šādai "sadarbībai" nebūtu jāveidojas nekad. Krievija nu ir pārtraukusi militāro sadarbību ar visām NATO valstīm. Un te nu minētās valsts tēls noreducējas līdz prastam huligānam, kurš sīkos bērnus prot iekaustīt un viņiem atņemt kabatas naudu, bet kolīdz uzrodas lielais brālis vai tētis, huligāns tinas prom un pasaka, ka vairs nespēlēsies. Nožēlojama ir mūsdienu Krievijas federācija. Un starptautiskais noziegums, kas saucas Gruzijas okupācija turpinās vēl vienu dienu. Pretīgi.

Jauku visiem dienu!

10 comments:

Roberts teica...

Nesmu diplomatijas specialists, tacu man radas aizdomas par to, ko Krievija saprot ar militaro sadarbibu.
Iespejams, tas nozime ari neinformesanu par militarajiem manevriem un apmacibam. Un tad lidzigi ka Krievija ar savu propelleru bumbvedeju lidinajas vel pavisam nesen gar amerikas krastiem, Pleskavas divizija pabraukas ar tankiem gar Baltijas robezham, vai lidinasies ar lidmashinam gar Latvijas robezhu, dazreiz nejaushi pat varbut parlidojot Aluksni un to galu.
Ta teikt - veiks psihologisko ietekmeshanu un pademonstres speku.

anglosaxis teica...

Labs raksts, Kārli. Īpaši man patika par mazo brāli, kam atņem sīknaudu un lielo brāli, kurš tad sadod huļigānam pa muti. Pēc JŪSU iepriekšējā bloga jau gribēju pakasīties, jo, kā saprotu, mums abiem nepatīk lamāšanās, bet nu "lopu dakteris" un "banda" ir tikai pieklājīgāka lamāšanās. Nu nepatīk man tas, piedodiet.Daudz lielāku efektu JŪS panākat ar šādiem asprātīgiem salīdzinājumiem kā šodienas blogā. Apsveicu ar māsas meitiņu. Arī man 14. agustā piedzima mazmeitiņa. Dzīve ir skaista, Kārli, neskatoties uz visām draņķībām.

Kārlis Streips teica...

Anglosaxi, tieši tā. Bet, kas attiecas uz Veldri, nu nav man nekādas cieņas pret viņu un nebūs.

Andrievs teica...

Un kādi tad būtu šis necieņas iemesli - iemesli (!) nevis iegansti ?
Ieganstu zinu - veterinārs esot niecīgāks profesionālis aizsardzības jomā nekā, piemēram, žurnāliste. Varbūt Jūs kā ASV pazinējs varētu pastāstīt par Ramsvelda kompetences dziļumu.
Zirgi, ar kuru starpniecību varētu izraut no nesatricināmā "2%" Marsa kurtuvē sadedzināmo miljonu žūkšņa kādu 1/1500 daļu (AM budžets 300 miljonu, "zirgu budžets" 1/5 miljona ) un iekļaut to Latvijas mierīgā ainavā, ir tā kā par niecīgu, lai izraisītu nu TAAAADU necieņu.
Varbūt Jums ir zināms Veldres pieņemamo lēmumu vismaz skaits un Jūs zināt ekspertu viedokli, ka, piemēram, katrs 10 vai vismaz 100-tais ir kļūdains?

Man rodas aizdomas, ka Jūs varētu būt sava veida ticīgais, jo ticat, ka Veldre ir slikts.
Es jau arī esmu no sliktajiem – man vienmēr jāredz skaitļus, proporcijas vai citādus pierādījumus.

anglosaxis teica...

Kārli, es neprasu, lai JŪS cienītu Veldri. Man, piemēram, nepatīk JL, viņu Repše un Mūrniece, bet nedomāju, ka tāpēc man vajadzētu meklēt aizskarošus vārdus un apsaukāties. JŪS esat labs žurnālists, kaut bieži JUMS nepiekrītu, tāpēc, MANUPRĀT, tas JUMS nodara tikai ļaunu un nepiestāv.

Kārlis Streips teica...

Anglosaxi un Andriev, Veldres gadījumā tas ir sakrājies. Viņš bija absolūti nekompetents veselības ministrs. Kļuvis par aizsardzības ministru viņš pašā pirmajā NATO sapulcē paziņoja kaut ko, kas ir absolūti pretēji valsts politikai. Ir arī zirgu būšana. Tam nav pilnīgi nekāda sakara ar to, cik lielu vai mazu AM budžeta daļu tas ņem, runa ir par ministru, kurš atļaujas nodarboties ar savu privāto hobiju laikā, kad pēc idejas visā valstī ir ekonomiskas problēmas un valdība ir likusi visiem savilkt jostas. Lopu dakteris nav ne tuvu pats smagākais vārds, kādu es attiecībā uz šo cilvēku varētu lietot, lai gan ir protams taisnība, ka viņš vienkārši simbolizē savas partijas spēju visur salikt vislielākos kretinus.

anglosaxis teica...

Piedodiet, Karli, bet JŪS vai nu tēlojat, vai negribat saprast, ko es gribu pateikt. JUMS ļoti nepatika tas jēlais komentārs, kuru izdzēsāt. Man arī nē, un es pat tā idiņa (man ir piedodams šādi lamāties) vietā atvainojos. Vai man arī Veldrem atvainoties JŪSU vietā? Man riebjas jēlības, arī no JŪSU puses, un es to atkārtošu tikpat konsekventi kā JŪS savu "lopu dakteri", "pusministru", "bandu" un "atkarīgo". Man nav informācijas, lai spriestu, kāds Veldre ir ministrs, bet zirgu ideja man patīk. Tas būtu skaisti. Vai varbūt Goda sardze pie Brīvības pieminekļa arī ir kāda hobijs? Bet par Veldri un zirgiem var strīdēties, Veldri var kritizēt vai slavēt civilizētā veidā. JŪS jau visvairāk pazemojat sevi, vai arī JUMS patīk tie rupekļi, kuru komentārus tik daudz var izlasīt Dienas blogos?

Juzis teica...

Nezinu tieši kādiem vārdiem ir jāraksturo cilvēks, kurš acu nepamirkķinājis pēc Valsts prezidenta prasības tiek aizvākts no veselības ministrijas, jo laikam taču ārstiem, kas garus gadus mācījušies cilvēka uzbūves un organisma slimību īpatnības, ir dīvaini būt citas ārstējošas (vai varbūt apkopjošas) profesijas pārstāvja vadībā. Tad būtu vismaz bez saistības ar medicīnu, vienkārši politologs un birokrātijas organizators... Pēc tāda savas politiskās karjeras krituma vajadzētu saprast, ka laikam par daudz lepnības un pārleicības par savām spējām sanācis un būtu jāsaskaņo cenšanās ar iespējām, bet nē, vēl trakāk - aizsardzibas spēki būs tieši laikā. Baltu mundieri ar zelta pogām uz valsts 90 gadadienu uzvilks mugurā. Nu kā lai jūtas karavīri, kuru uzdevums un attiksme pret dzīvi un upurēšanos ir pavisam īpašs! Varbūt pat līdzīgs ārstu kalpošanai.
Bet ko nu cepties, blakus ir Jaunžeikars, un arī pirmā persona, kura kā ver muti, tā jākrīt zem galda. Katrs cilvēks ir labs tajā līmenī, kas atbilst viņa aicinājumam un dāvanām, kā tu mēģini darīt to, kas nav tev domāts, viss pagalam, arī tas labais, kas bijis pirms tam. Bet šo visu organizē daži, patiešām, daži cilvēki. Tas ir satriecoši. Te atbilstošus vārdus grūti piemeklēt.
Saliku sveces logos.

Simply teica...

Klau - kāpēc lietas nesaukt īstajos vārdos? Banda vienmēr ir bijusi un būs banda. Kāpēc jācenšas kaut kādiem citiem vārdiem pateikt lietas būtību?

Vilors teica...

Radio intervijas "pērle" Birka izpildījumā - "Korupciju redz tad, kad ar viņu cīnās - korupciju neredz, kad viņa notiek". Kontekstā un intonācijās varēja nojaust - "ja ar viņu necīnītos, tā nekristu acīs" ....

 

free counter