ceturtdiena, 2009. gada 6. augusts

"Baby box"

Labrīt, lasītāji!

To ļautiņu starpā, kuri uzskata, ka gejiem un lesbietēm nav tiesību eksistēt vispār, populārs arguments ir par homoseksuāli orientētu cilvēku bezatbildību pret sabiedrību, tipa, ja visi ļaudis pasaulē būtu geji, tad nevienam vairs nedzimtu bērni, un sabiedrība drīz vien izmirtu. Uz ko visbiežāk nākas atbildēt -- jā, un ja gejiem un lesbietēm būtu ritentiņi, viņi un viņas būtu autobusi vai motorolleri, bet tā nav, tieši tāpat, kā nekad nav bijusi un nekad nebūs situācija, kurā visi pasaules iedzīvotāji ir geji.

Taču par bezatbildību šorīt nācās domāt heteroseksuālās kategorijās. Dienā šodien ir stāsts par plānu, Latvijā izveidot tā dēvēto "baby box", vai jaundzimušā kastīti. Doma ir lūk, kāda: Ja kāda sieviete vai meitene ir dzemdējusi bērnu un to negrib, viņai nav vairs jaundzimušais jāatstāj kāpņu telpā vai miskastē. Viņa var doties uz šo "baby box," atvērt durtiņas, ielikt bērniņu gultiņā, kas ir otrpus durvīm, aizvērt durvis un doties projām. Durtiņas pēc tam no ārpuses vairs nevar atvērt. Šāda sistēma jau esot izveidota šur tur citur Eiropā un pasaulē.

Protams, tas ir daudzreiz labāk, nekā jaundzimušu bērnu atstāt izgāztuvē. Taču tiem, kuri mūsu valstī ir tik ļoti drausmīgi satraukušies par sabiedrisko morāli tad, kad tuvojas draudzības dienu pasākumi, noteikti derētu padomāt arī par šo lietu. Jo mazā radībiņa, kuru ir paredzēts likt "baby box", ir radusies ne jau viena, bet divu cilvēku lēmuma rezultātā. Un šis lēmums ir aprakstāms ar ļoti vienkāršu domu: "Šoreiz prezi nelietosim." Lūk, bezatbildība. Jo runa ir ne vien par iespēju, ka meitene kļūs par grūtnieci brīdī, kad viņa nebūt uz to nav gatava. (Dienā ir citēta Dzemdību nama pārstāve sakām, ka dažbrīd tur uzrodas kāda jaunkundze, kura dzemdē bērnu slepus, lai vecāki par to neuzzinātu, un tad nu acīmredzot ir jārunā par stipri neapķērīgiem vai vismaz kaut kur citur dzīvojošiem vecākiem.) Runa ir arī par seksuāli transmisīvām slimībām, kuru mūsdienās nudien netrūkst. Nemaz nerunājot par psiholoģisko faktoru meitenei, kura jūtas spiesta atteikties pati no sava bērna.

Televīzijas, kino un it īpaši interneta ietekmē bērni patlaban "pieaug" ļoti, ļoti daudz ātrāk, nekā tas bija pirms 20 vai 30 gadiem vai senāk. Tie paši "morāles" sargi var doties arī uz Vecrīgu un aplūkot augstpapēžos, īsos jo īsos bruncīšos un saspīlētā topiņā tērptas un līdz maksimumam sagrimētas meitenes, kurām, ja viņām ir 18 gadu, tad saule aust rietumos un debesis ir zaļas. Ja šīs meitenes, kā arī puiši, kuri viņas aplido, neko nezina par tā dēvēto "drošo seksu," tad briesmas ir pat ļoti, ļoti iespējamas. Pat bez grūtniecības, arī sifiliss, gonoreja un, Dievs pasargi, HIV vīruss nav nekas jauks un patīkams. Saku vēlreiz -- ja bezatbildības rezultātā ir dzimis negribēts bērniņš, tad "baby box" noteikti ir labāks variants par vietu zem krūma parkā. Bet bezatbildība tādā gadījumā ir bijusi ne tikai meitenē un puisī, kurš ir bērniņa tēvs. Runa ir arī par vecākiem, par skolu ... un arī par tām baznīcām, kuras apgalvo, ka viss, kas ir vajadzīgs, ir pateikt nē. Tīņi nemēdz būt tie, kuri prot pateikt nē. Un tāpēc acīmredzot arī mūsu valstī ir vajadzīgs "baby box."

Jauku visiem dienu.

5 komentāri:

Unknown teica...

Tekstā ir trīsreiz norādīts, ka "runa ir" bet skaidri nav pateikts, par ko tad "runa ir". Grūti laikam bijis "domāt heteroseksuālās kategorijās".
Ja "runa ir" par atbildību (heteroseksuāļu, protams) :), tad, atbildība jau nav tikai "heteroseksuāla kategorija", domāju, ka atbildībai būtu jāpiemīt arī homoseksuālistiem gan attiecībā uz STS, gan bērniem.
Nedomāju, ka par "Baby box" idejas diskusija no homoseksuālas propagandas viedokļa kaut ko varētu dot vieglprātīgiem cilvēkiem, kuri radījuši bērnus, nedz arī homoseksuālistiem.

Elīna teica...

Es šo ierakstu mazāk saistīju ar hooseksuālismu, bet gan vairāk ar mediju ietekmi uz jauniešu pāragru seksuālo attiecību uzsākšanu.
Kādā no pēdējiem jauniešu žurnāliem "Sīrups" ir publicēts raksts "Kā kopt bikini zonu". Googlē atradu, ka žurnāla mērķauditorija ir 12-17g.v. jaunieši. Vai tiešām par šādiem jautājumiem ir jārunā tik agri? Šis ir tikai viens no piemēriem.

Kārlis Streips teica...

Obrazs, neviens homoseksuālismu nepropogandē. Geji ir tagad, geji ir bijuši vienmēr, un geji būs vienmēr. Ja Jums tas nepatīk, nomierinieties. Ja Jums nebija skaidrs, ko es rakstu, tad pats esat vainīgs. Izglītība ir laba lieta -- varbūt Jums tās pietrūkst. Runa šajā materiālā bija par seksuāli transmisīvām slimībām, par neuzmanīgiem vecākiem, un par apstākli, ka iespējama grūtniecība te nav vienīgā problēma. Saku atkal -- Jums ar izpratni laikam ir diezgan skumji. Un Elīna, paldies par komentu. Piekrītu.

Grinč teica...

Kāda saistība ievadam ar pārējo ierakstu? Pilnīgi nekādas saistības.
Kāda saistība hs propagandai ar geju esamību vai neesamību K.S. komentā? Arī nekāda.
Un te - "Obrazs, neviens homoseksuālismu nepropogandē."
Dīvaini - hs dzīvesveida propaganda tak ir acīmredzams fakts pēdējā laikā publiskajos gājienos.
Kopumā ļoti dīvaini veidots ieraksts par patiešām murgainu ideju un par jebkura cilvēka atbildību par savu rīcību.

Unknown teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
 

free counter