sestdiena, 2009. gada 15. augusts

Nezinīši

Labdien, lasītāji!

"Tautas" partija raustās mirēja agonijā. Ja arī pašvaldību rezultāti daudzviet Latvijā tai nebija paši sliktākie, jo pašvaldībās tomēr būtiskis ir "savējais" pagastvecis kurš daudz vieglāk var apmierināt iedzīvotāju prasības nekā tas ir valsts līmenī, fakts ir tāds, ka reitings partijai ir zemāks par zemu, un nu ir jādomā, kā sev piesaistīt vismaz mazliet uzmanības. Te ministrs ar dzirkstošajām ačtelēm Zalāns piepeši piedāvā apvienot četras ministrijas bez jelkāda skaidrojuma par to, ko tas nozīmētu ministriju funkcijām. Te kā ļauns rēgs uzpeld kādreizējais stabilitātes garants ar savām pārdomām par politiku un dzīvi. Un te "Tautas" partija piespiež visu Saeimu vienas dienas garumā nodarboties ar gluži neko.

Lieta tāda, ka drīzumā paredzēta Saeimas ārkārtas sesija, kura sasaukta uz TP pieprasījuma pamata. Sēdes mērķis? Likt premjerministram un finanšu ministram sīki izstāstīt, ko tad Latvija ir sarunājusi ar Starptautisko valūtas fondu. Prasība tika izteikta 27. jūlijā, tātad -- tajā laikā, kad vēstuli parakstīja visu valdošās koalīcijas partiju pārstāvji. Taču kopš tam ir pagājušas gandrīz trīs nedēļas un, ja TP ļaudis joprojām nezina, kas ir minētajā vēstulē, tad viņi vai nu ir nezinīši, vai arī vienkārši neprot lasīt. Jo ar visu slepenības statusu vēstules saturs nav bijis gluži nevienam nezināms. Ziņu aģentūra LETA vēstules "neoficiālu tulkojumu" piedāvāja jau 29. jūlijā. Ja kāds no "Tautas" partijas to nav pamanījis, tad varu pateikt priekšā, ka Delfos šis tulkojums ir atrodams joprojām. Parezi par šo lietu ir pateikusi Saeimas deputāte Ilma Čepāne: " Šādas ārkārtas sēdes sasaukšanu drīzāk vērtēju kā Tautas partijas populistisku gājienu bez kādiem rezultātiem."

Protams, tautas kalpiem ir ne vien tiesības, bet arī pienākums sekot tam, ko dara valdība. Bet te nu ir vilciens, kurš ne vien ir aizgājis, bet jau atrodas aiz trejdeviņām jūrām. Teorētiski jau laikam Saeima varētu likt valdībai atteikties no parakstītā memoranda, bet tad atkal mēs atgrieztos pie situācijas, kurā nākamgad no valsts budžeta ir jāizgriež 1,5 miljardi latu, un tad nu gan mēs varētu pateikt čau burtiski tūkstošiem un tūkstošiem cilvēku, kuri pēc darba pazaudēšanas emigrētu uz ārzemēm. Vārdu sakot, Saeima rīkos ārkārtas sēdi, lai klausītos informāciju, kura apzinīgajiem deputātiem jau ir zināma un ģeķīgajiem deputātiem tāpat pārlidos pāri galviņai. Tā nu ir valsts resursu laba izmantošana. Paldies, "oranžie." Un vēlreiz jautājums tiem TP deputātiem, kuri vēl ir saglabājuši vienu kripatiņu sirdsapziņas. Cik ilgi vēl Jūs sevi traipīsit, asociējoties ar šo varzu?

Jauku visiem dienu.

Nav komentāru:

 

free counter