trešdiena, 2009. gada 19. augusts

Astoņkājis distancē

Labrīt, lasītāji!

Šorīt presē ziņots, ka Rīgas Centrāltirgum ir jauns valdes priekšsēdētājs. Tas nav nekas jauns -- valdes priekšsēdētāji tur pēdējā laikā mainījušies itin bieži. Taču šoreiz cilvēks uzmanību piesaista vairāku apstākļu dēļ.

Pirmkārt, cik var spriest, jaunais valdes priekšsēdētājs darbu Centrāltirgū veiks amatu apvienošanas kārtībā, jo viņš ir arī domes deputāts. Varētu padomāt, ka domes deputātiem ir pietiekami daudz darba, lai lieki nenodarbotos ar tomēr pietiekami sarežģītu jomu. Galu galā, visi, kas šad tad iemaldāmies vai ar nolūku ierodamies Centrāltirgū, zinām, ka tur ir šis tas, kas vēl nav gluži vislabākajā kārtībā. Taču jaunā priekšnieka gadījumā tas vēl nav viss. Jo viņš pat nav Rīgas domnieks! Nē, cilvēks ir domnieks ... Jelgavā! Viņš tur piedalās Finanšu komisijas darbā.

Taču situācija par šo cilvēku automātiski kļūs skaidrāka, ja aplūkosim to, ko viņš (viņš, saucas Dainis Liepiņš, bet tas te nav īpaši svarīgi, jo viņam var būt arī cits identifikācijas elements, par ko pēc mirklīša) ir darījis pirms kļūt par Jelgavas domes deputātu. Viņš bija (skaitīsim) Rīgas lidostas padomes priekšsēdētājs, Latvijas pasta padomes priekšsēdētājs, Ceļu satiksmes drošības direkcijas padomes priekšsēdētājs, Latvijas valsts ceļu padomes priekšsēdētājs, Latvijas autoceļu uzutrētāja padomes priekšsēdētājs un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks -- visos šajos darbos cilvēks darbojās līdz pat 2009. gadam. Piedevām viņš bija arī satiksmes ministra ārštata padomnieks. Āaaaa! Nu, tad skaidrs, vai ne tā? Cilvēku var apzīmēt arī ar jēdzienu "Aināra zēns." Viņš ir astoņkāja viena no kājām. Un te nu viss ir noticis atbilstoši Aināra "principiem." Jelgavas domnieks kļuvis par Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju pilnīgi bez jebkāda konkursa, "jo tāds bijis koalīcijas lēmums" -- tā to atstāstījusi Rīgas mēra preses sekretāre. Kāpēc? Varat trīsreiz minēt. Visas trīs pareizās atbildes būs "tāpēc, ka Ainārs tā gribēja." Nav jau par ko būt pārsteigtiem -- pašvaldību kampaņas laikā cilvēks atklātā tekstā pateica, ka "savējo" būšana ir viņa zelta princips un viņš no tās neatteiksies arī galvaspilsētā darbojoties. Tātad -- nebūt nav svarīgi, ka Centrāltirgu tagad vadīs kāds, kurš visticamāk tur ierodas un iepērkas ļoti reti, jo jādomā taču, ka arī Jelgavā ir kāds tirgus. Nē, te ir "Aināra zēns." Un viss. "Sistēma" rullē tālāk arī Ušakova laikmetā. Varbūt Jelgavas domnieks ir pats talantīgākais no visiem iespējamiem. Bet tāpēc jau rīko konkursus. Lai nolemtu, vai tas tā tiešām ir. Bet ne šlesušakerova "tandēmā." Tajā jau atklātības un godīguma principi ... nu, nav vajadzīgi, nav.

***

Toties Rīgas domē attiecīgā struktūra ir arī pamanījusies izdarīt vienu labu darbiņu. Tā ir atcēlusi līdz āprātam idiotisko situāciju, kurā no ārvalstu tūristiem 22. autobusā kāsa naudu tāpēc, ka nekur viņiem netika pateikts, ka koferis skaitās bagāža. Tā kā 22. autobuss apkalpo lidostu, tas ir visai būtisks informācijas trūkums. Nu, sākot 1. septembrī, maksa par bagāžu 22. autobusā vairs netiks iekasēta. Bravi, domes Pasažieru komercpārvadājumu licensēšanas komisijas pārstāvji! Viens labs darbiņš kopējā šļurā.

Jauku visiem dienu!

3 komentāri:

Unknown teica...

Nabaga cilvēks,cik daudzās atbildīgās vietās viņam jāstrādā, nez vai vispār ir laiks pagulēt kādreiz?

Anonīms teica...

man kā jelgavniekam nākas sašust par šo D.Liepiņa karjeras kāpumu... bet ne jau es par viņu balsoju, lai tagad priecājas tie LPP/LC fani! :)

Gacha teica...

"šlesušakerova" labāk būtu "šleserkova laiks"

 

free counter