trešdiena, 2009. gada 11. marts

Virsraksti un pārdomas

Labrīt, lasītāji! Šorīt pārdomas par dažādām patlaban aktuālām tēmām.

Virsraksts avīzē: "LPP/LC līderis Šlesers: nekur neesmu pazudis"
Pārdoma: Žēl. Buldozers, cik var spriest, patlaban atrodas Dubajā un ir apņēmības pilns kļūt par opozīcijas spīdekli, vismaz līdz tam brīdim, kad būs laiks pārcelties uz Rīgas mēra krēslu. Un viņš bijis arī ļoti daiļrunīgs, kas viņam bijis raksturīgi jau kopš laikiem, kad publiski apsprieda "skaistumu no iekšām." Šoreiz nācis ar šādu domu: "Ja kāds gribēs visus tos krupjus sakarināt mums virs galvas, tad tie kādam būs jāatspēko." Lai paliek šī savdabīgā metafora (varbūt Damoklam patiesībā bija krupji, ne zobeni), centrālā doma tomēr ir konkrēta -- "ja būs pārmetumi, tad es noteikti izmantošu iespēju atbildēt uz visiem jautājumiem." Kaut vai uz dažiem, Buldozera kungs: Lūdzu, paskaidrojiet šofera dēla situāciju. Un, lūdzu, paskaidrojiet ... ai, nav vērts. Buldozers nekad neko nevarēja paskaidrot tad, kad bija ministrs -- ne presei, ne Valsts kontrolei, ne Eiropai. Kas liek domāt, ka tagad pār viņu piepeši būs nākusi apskaidrība? Droši vien pārāk daudz krupju, lai pār viņu nāktu apskaidrība.

Ar iepriekšējo saistīts virsraksts avīzē: "SM nenosakot 'airBaltic' vadītāja Flika atalgojuma apmēru"
Pārdoma: Jauki gan. Valstij tas, ka tai daļēji piederošs un milzīgus zaudējumus piedzīvojošs uzņēmums savam bosam maksā algu, kura būtu pasakaina ne vien Latvijā, bet arī daudzviet rietumos, nav interesanti. Protams, tas nav nekas jauns, bet, ja vēlamies aplūkot kategoriju "tie, uz kuriem ekonomiskā krīze acīmredzot neattiecas," tad ļoti konkrēti varam raudzīties uz LPP/LC (un pilnīgi noteikti arī TP) protežēto airBaltic vadītāju. Kurš, starp citu, varētu beigt atsaukties uz konfidencialitātes līgumu ar ārzemniekiem, jo tie tagad vairs ir tikai tā dēvētā code-sharing partneri. Tagad airBaltic pieder valstij un Flikam. Interesanti, ka viņš acīmredzot ir stiprāks par visu valsti kopumā. Tāpat, kā Māris Kaijaks, kurš ir valsts akciju sabiedrības Valsts nekustamie īpašumi vadītājs. Attiecībā uz viņa izdarībām virsraksts avīzē ir šāds: "Pāris desmiti miljonu latu pa labi un pa kreisi." Tā ir atsauce uz Valsts kontroles ziņojumu. Reakcija no līdera partijā, kurā M. Kaijaks darbojas: "Kaijaka iespējamajiem darba pārkāpumiem ar partijas piederību nav sakara." Gribētos bilst, ka ir gan, turklāt ... ai, nav vērts. Arī "Tautas" partija ar skaidrojumiem nekad nav izcēlusies, vien šad tad par nepateicīgiem "vaukšķiem" ir kreņķējusies.

Un, ja par vaukšķiem -- redzējāt kāds to bildi, kurā pēc sarunas televīzijā bija safotografēti visi bijušie LR premjerministri? Redzējāt, kurš smīnēja kā runcis, kurš nupat izlacis treknu krējuma podu? Tas pats, kurš patlaban aktīvi piedalās jaunās valdības veidošanas sarunās, lai gan patiesībā būtu pelnījis kaunā nolīst vismaz kaktiņā, ja ne vispār emigrēt no valsts? Patlaban, ja kas, rit trešais no viņa izbazūnētajiem septiņiem treknajiem gadiem.

Citāts no žurnāla Russkij Reportor, runātājs ir Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns: "Un vispār, atcerieties, ko teica Tomass Džefersons un visi ASV tēvi - dibinātāji? Tautai ir tiesības uz vardarbīgu varas gāšanu. Un mēs to ņemam vērā. Tā arī ir demokrātija. Protams, slikti, kad izsit logus, bet tādas tiesības tautai ir."
Pārdoma: Amerikas Savienoto Valstu trešais prezidents T. Džefersons konkrēti pateica lūk, ko: "Kura valsts spēj pasargāt savu brīvību, ja tās valdnieki netiek ik pa brīdim pabrīdināti, ka tauta ir saglabājusi pretestības garu? Lai viņi ķeras pie ieročiem. Risinājums ir viņiem paskaidrot patiesību, piedot viņiem un nomierināt viņus. Ko gan gadsimtā vai divos gadsimtos nozīmē pāris pazaudētas dzīvības? Brīvības koks ik pa laikam jāatsvaidzina ar patriotu un tirānu asinīm. Tas ir brīvības koka dabiskais mēslojums." Interesanti, ka ar šo atziņu nācis cilvēks, kurš Latvijas politikā nudien ir mēbele, bet paldies viņam par atzinumu. Jācer, ka arī viņš pakāpeniski nāk pie secinājuma, ka Latvijā masīvi trūkst tā "paskaidrot patiesību" elementa, un viņa pārstāvētā partija (ja kas, starp citu, trešā, kuru K. Leiškalns 16 gadu laikā ir pārstāvējis mūsu parlamentā) ir vistiešākajā veidā par to atbildīga. Sk. iepriekšējo atzinumu par treknajiem gadiem.

Jauku visiem dienu!

10 comments:

Unknown teica...

...ar šo atziņu nācis cilvēks, kurš Latvijas politikā nudien ir mēbele...
-------------------------------
Ja nu šī vietne nosaukta "Kārlis Streips: pārdomas par dzīvi" un ja autors tik drošu soli māk vērtēt dažādu ļaužu vērtību un pienesumu, tad varbūt drīkstu lūgt kādu vārdu izdzirdēt - abet kāds labums (pievienota vērtība - kā smejies) Latvijai no K.Streipa?

Valdis teica...

Labdien, Kārli!
Ko Jūs sakāt par šo? (no Delfi)

Parex banka" noslēgusi līgumu ar bankas prezidenta Nila Melngaiļa firmu "Riga Capital" (RC), kura bankā nodarbojas ar krīzes menedžmentu, samaksu mēnesī paredzot līdz 50 000 eiro (35 000 latus..... Kā liecina uzņēmuma mājas lapa: CR darbojas vienīgi Melngailis un Kristīne Bērziņa

Valdis teica...

Cien. "aniedra"!
Par Streipa pienesumu - (paša tolerance un citiem iemācīta pret atšķirīgiem viedokļiem), prasme savu viedokli pateikt neslēpjoties, ne tā ka Jūs :)
Citāts "Profils nav pieejams
Pieprasīto Blogger profilu nevar parādīt. Daudzi Blogger lietotāji pagaidām nav izvēlējušies publiskot savu profilu."

Unknown teica...

A.god Valdi!
Šis vietnes saimniekam mans vārds un uzvārds ir it labi zināms, tāpēc pat no viņa pārmetumus anonimitātē neesmu saņēmis. Jāpiemin gan, ka uz neparakstīšanos norādoši pārmetumi šeit ir redzēti it bieži, ja saimniekam kas nepatīk komentāra saturā.
Izbrīnu rada, ka Jūs pieminat šeit kaut kādu burtu kombināciju "tolerance un citiem iemācīta pret atšķirīgiem viedokļiem"! Nav vēl pat 12 stundas pagājušas, kopš te atkal "pazuda" citāds viedoklis un diez vai latviskā I-netā ir vietne, kur izdzēsto komentāru procents ir lielāks kā šeit. Paviesojieties šeit biežāk! Te ir daudz kā zīmīga un uzjautrinoša.

Valdis teica...

Cien. aniedra!
Varbūt, ka Jums taisnība par komentāru pazušanu, komentāru sadaļā tiešām ieskatos neregulāri :). Bet lai ka tur būtu, "pievienotā vērtība" no Streipa darbības tomēr ir ar + zīmi, neskatoties uz zināmu narcisismu vienas otras tēmas apspriešanā.
Jā, vēl gribu piebilst - esmu reāla persona, ne niks vietnes saimnieka viedokļu paušanai:)

Unknown teica...

A.god Valdi!
Negribētos izskatīties ne rupjam, ne aizvainot Jūs, bet mani šeit interesē tikai saimnieka "pienesuma" pašnovērtējums.
Nešaubos Jūsu attieksmē - un ir pat zemāk "kilogrami" tekstu ne tikai ar vienkāršiem plusiņiem, bet pat ... - par tiem nav mana uzslava vajadzīga, jo ar uzslavām tie jau ir apbārstīti.
Man patiesi interesē, ko vietnē "pārdomas par dzīvi" par sevi pats var pateikt cilvēks , kuram nepiemīt (IMHO) ne mazākā neērtības atblāzma, vērtējot jebkuru citu.
Kad par cilvēku runā padarītie darbi, tad uzklausot viņa vērtējumus, man jautājumi nerodas un es esmu gandarīts ieklausīties. Kaut piem. no paša cienījamākā gala - ja vērtējumu izsaka ak.Stradiņš, tad man nav jautājumu par autoru, pat ja viņa vērtējums nesakristu ar manu iespaidu par vērtēto cilvēku vai parādību.
Pretstatā šajā vietnē man gan rībētos uzzināt, kas būtu tas granīta dižakmens, uz kura "uzbūvēta un taurē bazūne".

Kārlis Streips teica...

A. god kungi (pieņemot, ka aniedra ir kungs -- nav ne jausmas, kur cilvēks ir dabūjis domu, ka es viņu pazīstu). Dzēsti komentāri tiek tajos gadījumos, kad cilvēks ir vēlējies vienkārši gānīties. Un arī tad, kad tiek runāts par visu pēc kārtas, tikai ne par tēmu. Valdi, Delfi materiālu vēl neesmu redzējis. Un jauku dienu Jums abiem.

Unknown teica...

Ko Jūs, ko Jūs - i ne prātā nenāca iedoma greznoties ar to, ka mēs būtu pazīstami! Tik vien, kā atļāvos iedomāt (laikam jau pārvērtējot), ka ja esmu iepriekš uzrunāts uzvārdā, ne pēc nika, un vēl iepriekš esmu arī kādreiz parakstījies ar savu vārdu, tad - precīzi kā rakstīju - "šis vietnes saimniekam mans vārds un uzvārds ir it labi zināms".
Bet, jebkurā gadījumā, liels paldies!
Šis mīļais, jaukais un patiesi negaidītais "pieņemot, ka aniedra ir kungs", kā reiz, bija tas "zīmīgais un uzjautrinošais", kā dēļ es nevaru un nevaru liegt sev labpatiku še' iegriezties atkal un atkal.

Vilors teica...

Vēl viens virsraksts: KNAB vēlas slepenību savu darbinieku ienākumu deklarācijām.
Piekrītot Streipa kungam, ka Latvijā augstās korupcijas dēļ KNAB ir ļoti nepieciešams, tomēr vienlaikus vēršu uzmanību, ka līdz 2009. gadam nav notiesāta neviena baltā apkaklīte par ekonomiskiem noziegumiem, kur nav iztikts bez korupcijas. Turklāt KNAB darbinieki ļoti strauji degradējas, ko var manīt iepazīstoties ar dokumentiem un situāciju kopsakarībā. Kam jānotiek, lai atvērtos acis, ka mums nav izdevies panākt kā savā laikā Francijā, kur ieceļot par kriminālpolicijas šefu kādreizējo cietumnieku bija panākta būtiska izdarīto noziegumu atklāšana un arī tās kritums? Cik es lasu par Amerikas Savienotajām Valstīm, tad tur FIB izdodas stabili uzturēt gan darba rezultātus, gan prestižu. Varbūt tas ir tāpēc, ka Amerikā pietiek ar augstāko izglītību, nav obligāti jābūt juristam, lai strādātu tādās nozīmīgās institūcijās.

Mahris teica...

aniedra,
Vai esi tas, ko es domāju?

 

free counter