trešdiena, 2008. gada 2. jūlijs

Par nākamo KNAB direktoru

Labrīt, lasītāji!

Kā zināms, valdība vakar tā arī nenonāca pie slēdziena par to, kā būtu labojams likums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. Zinām, ka premjerministrs Ivars Godmanis nāca ar priekšlikumu par obligāta konkursa rīkošanu, bet citi ministri pret to iebilda, un tāpēc vakar nekāds lēmums tomēr netika pieņemts.

Manuprāt, jautājums par konkursu nav viennozīmīgi vērtējams. Konkursi uz dažādiem amatiem Latvijā reizēm mēdz kļūt visnotaļ līdzīgi klaunādēm, un galīgi nenopietnu kandidātu vētīšana nav lietderīgs veids, kā attiecīgajām instancēm pavadīt savu laiku. Turklāt ir taisnība tiem ministriem, kuri vakar bilda, ka tādā gadījumā, iespējams, paši piemērotākie kandidāti nemaz nepieteiktos, ka viņi būtu atsevišķi uzrunājami.

No otras puses, mēs visi zinām, kas mēdz notikt tajos brīžos, kad mūsu politiskā "elite" nolemj kādu vienkārši "uzrunāt". Tā mēs nonākam pie Satversmes tiesas tiesnešiem, kuriem par konstitucionālām lietām ir maz sajēgas, un par visu vairāk tā mēs nonācām pie prezidenta, kura iecelšana amatā visai Latvijas Republikai pateica priekšā, ka nodokļu nemaksāšana mūsu valstī nav nekāds grēks. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja gadījumā tomēr "paša lielākā kretīna" princips nebūtu atbalstāms.

"Tautas" partijas līderis jau ir paguvis bilst, ka direktoru knābim varot izvēlēties no pašreizējo drošības un likuma aizsardzības iestāžu vadības. Manuprāt, tālu nav jāmeklē. Epopejā ap Alekseju Loskutovu tomēr pat bļaustīgākie eksemplāri no "gudrajām galvām" nebilda neko par KNAB darbu kā tādu. Aģentūra ir darījusi ļoti labu darbu, un tāpēc man šķiet visai pašsaprotami, ka vadošajiem kandidātiem uz direktora amatu ir obligāti jābūt abiem iepriekšējā direktora vietniekiem, tātad -- Jutai Strīķei un Alvim Vilkam. Nāks kāds no malas, viss būs jāmācās no jauna. Iecels vietnieku, darbs varēs turpināties gludi.

Vēlu ļoti lielas veiksmes Jutai Strīķei p.i. lomā. Ceru, ka KNAB turpinās pierādīt sevi. Ceru, ka neizdosies tiem politiskās "elites" pārstāvjiem, kuri patiesībā aģentūru kā tādu vēlas redzēt aizejam, nevis atnākam!

7 komentāri:

JK teica...

Tiesa, konkursi tiešam bieži kļūst par klaunādēm. Jau minētā satversmes tiesa, un piemirstā NRTVP. Bet te jaateic, ka ideālu balansu starp teju vertikālu iecelšanu, vai bezjeedziigi plašu konkursu, kur, kaa Kaarlis pareizi mineeja, diezvai reālākie kandidāti maz pieteiktos, atrast ir gandrīz neiespējami, un juridiski gandrīz nenodrošināmi.

Saprotu, ka divas nedēļas būsiet prom ASV (ja nav noslēpums vismaz pasakiet štatu :) ), līdz ar ko novēlu labu atpūtu. Pats būtu priecīgs ja Jūs pazondētu arī vienkāršo ļautiņu attieksmi par gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Kārlis Streips teica...

JK, es būšu Čikāgā. Ar blogu kamēr būšu prom būs tā -- māsas mājā, kurā dzīvošu ir i dators, i interneta pieslēgums, bet šķiet viņai nav garumzīmju un visas pārējās latviešu valodas atribūtikas. Taapeec varbuut rakstiishu shaadus tekstus. Bet varbūt arī ne, jo galu galā es būšu atvaļinājumā. :)

JK teica...

Nu bet dabīgi, atpūsties vajag, pats bieži slēdzu ārā telefonu, jo tas ir mans privātais laiks. Es vairāk par to, lai nepiemirstu un jau pēcāk - PĒC atvaļinājuma - ko uzrakstītu par iepriekš minēto tematiku. Jo nu sausi fakti par reitingiem un pieejām ir atklausīti, stipri saistošāk būtu uzzināt arī sabiedrības iekšējo noskaņu, kaut vai personiskā skatījumā, bet nu tas, tikai tad, ja atliek laika un velmes.

cieņā,
J.Kollis

Sv. Speerx teica...

Tā kā šitas ir tikai privātais blogs, nevis aģentūra, tad drīkst publicēt arī atvaļinājuma ziņas. :)
Lai gan katram pašam lemt, cik un vai atvaļinājumu laist tīklā.

Juris Kaža teica...

Kārli,
Nopērc MacBook ar visām garumzīmēm! Man arī atvaļinājumā ir grūti neblogot. Tā ir sūtība, nevis darbs :)

Anonīms teica...

ierosinājums bloga uzlabošanai.
man personīgi liekas labāk, ja visi ieraksti būtu vienā fontā - tā vieglāk uztvert.

Jelisejs teica...

Atrodoties ārzemēs var izmantot šo translita konvertoru [ http://laacz.lv/tmp/conv.php ], lai nebūtu jāraksta bez garumzīmēm. Ierakstam tekstu >> nospiežam pogu >> nokopējam ar ctrl+c un ievietojam ar ctrl+v . Un gatavs. :D

 

free counter