otrdiena, 2008. gada 15. jūlijs

Par majas brauksanu, datora lietam un kulturas ministri

Labdien, lasitaji!

Joprojam parsteigums par to, cik atri skrien laiks. Nu jau vairs tikai divas dienas, un dosos majas uz Latviju. Ir bijis loti jauki but ciemos pie masam, tas ir process, kurs vel turpinasies, bet bus loti jauki ari but savas majas ar saviem draugiem, savu dzives biedru un saviem darbiem un darbiniem. Ka ari, ja kas, ar garumzimem datora. Ta ari nepapulejos atrast veidu, kada tas ieviest savas masas datora, toties sorit pavadiju vairakas stundas tirot dazada veida Trojas zirgus un citas nepatiksanas no ta pasa datora. Masai ir puika, kuram pec nedelas bus 14 gadu, un ka jau puikas, vins datora dara visadas lietas, taja skaita pumpe muziku un, lidz ar to, ari ne ipasi pozitivas datnes un programmas. Tada laikam ir musdienu datordzive -- sarezgita, ar loti lielu skaitu laundaru, kuri acimredzot to vien dara, ka mekle iespejas sabotet citu cilveku dzivi. Nozelojami, un jacer, ka par to atrasanas gadijumos ir loti liels sods.

Ceru, ka visiem, kuri apmekleja Dziesmu svetkus tie bija jautri un patikami svetki. Lasu portalos, ka kulturas ministre ir aicinajusi celt jaunu estradi. Man ir tik milzigas antipatijas pret "Tautas" partiju, ka automatiski tas ir attiecinamas ari uz mineto ministri, lai gan es vinu pazistu loti sen un kadreiz pat uzskatiju par labu draudzeni. Tacu korumpeta vide, kura strada vina un citi "Tautas" partijas parstavji, tomer liek no vinas atkapties. Par estrades nepieciesamibu neprotu spriest, par to jaruna muzikas profesionaliem. Bet pret ieteikumiem no politkorumpetas vides aktivistiem es vienmer izturesos ar lielu atturibu. Skumji, ka jaredz, ka inteligenta sieviete pardod dveseli velnam, lai tiktu pie valdosas bandas siles, patiesam skumji. Tas, protams, nenozime, ka nav vajadziga jauna estrade, bet tada, diemzel, ir mana parlieciba. Gandriz neviens valdosaja koalicija, taja skaita patiesam labi cilveki, kurus esmu uzskatijis vismaz par labam pazinam vai pat par draugiem, vairs no manis nesanem nekadu cienu, jo meslu bedre, kada ir Latvijas valdosa "elite", sasmere un padara smirdigus visus, kuri taja piedalas. Piedodiet, ka skarbi, bet ta nu tas ir.

Laiks doties pusdienas ar masu Katrinu. Velu visiem jauku vakaru un nakamas dienas!

4 komentāri:

Kārlis Streips teica...

NB Kad pirms paris nedelam rakstiju par dosanos uz Statiem, mineju ari to, ka kopa ar masu apmeklesim grupas Yazoo koncertu. Kads lasitajs ierakstija tekstu "slikta izvele". Varbut vinam ta liekas, bet koncerts (vakar vakara) bija absoluti superigs. Ja kads nezina, tas ir duets, kuru veido pasakainas un dobjas balss ipasniece Alyson Moyet un grupas Erasure viens no veidotajiem Vince Clarke. Lielie hiti -- "Don't Go" un "Only You" --skaneja fantastiski, un, ja ari lasitajam ta likas ka slikta izvele, mums ar masu Zubiti ta bija lieliska izvele.

I.L. teica...

Pēc Jūsu atgriešanās man ļoti,ļoti interesētu,kas ir sakāms Vaškeviča sakarā.Jo,kamēr KNABa apsūdzētais Vaškevičs visādos medijos,kā piem. NRA,pats dabū izrunāties,VISI pārējie par to klusē: ne vārda no politiķiem,arī žurnālisti brīnumaini iecietīgi,man liekas,jo tam pašam Slakterim,kurš pirms nedēļas solījās sniegt komentārus "rīt",kas tā arī nenotika,nekādus jautājumus vairs nav uzdevuši. Tas,kā politiķi ignorē šo gadījumu,laikam cerībā,ka klusi paies un neviens nepamanīs,uztrauc daudz vairāk nekā Demakovas izteikumi par skatuvēm u.c.
Lai labs mājupceļš!

Klo teica...

Kārli, lai arī "visas pasaules datorizācija" dzēš attālumus, tomēr Jūsu iztrūkums Latvijas platuma grādos ir jūtams. Nu, vismaz dienā.lv bez Jūsu bloga palicis vienvienīgs šķebīgs politkorektums.

Sestdienis teica...

Helēna Demakova vispār ir skumjš stāsts, jo kādreiz arī viņa bija viens no nedaudzajiem cilvēkiem Tautas partijā, kam es uzticējos. Es joprojām apbrīnoju viņas spēju strādāt, spēju cīnīties par kultūras attīstību Latvijā, par lielāku finansējumu kultūras projektiem un lielākām algām nozares darbiniekiem. Tāpat drosmīgi no viņas puses bija paust homofobajai videi neraksturīgu atbalstu gejiem un lesbietēm. Taču diemžēl viņa apmainīja principus pret saviem "kultūras projektiem", saprotot, ka, iestājoties pret valdošajai kliķei svarīgām lietām, viņa var zaudēt arī Gaismas pili, koncertzāli un vietu valdībā vispār.

 

free counter