ceturtdiena, 2008. gada 3. jūlijs

Par lidošanu un par Rīgas Domi

Labrīt, lasītāji!

Nu, ko. Pēc divām stundām būs taksometrs, pēc trīsarpus stundām būs lidmašīna uz Kopenhāgenu, un pēc 14 ar pusi stundām, ja vien nenotiks nekas neparedzēts, es nolaidīšos savā dzimtajā pilsētā Čikāgā. Jēdziens "ja vien nenotiks nekas neparedzēts" diemžēl mūsu aviokompānijas airBaltic gadījumā ir vērā ņemams. Vakar un šodien nav darbojusies tā automātiskā piereģistrēšanas sistēma, par kuru aviokompānija mēdz lielīties vai visās preses relīzēs. Vakar zvanīju. Meitene pateica, ko no viņas gala nekādas problēmas nerādās. Šī atbilde man vienmēr patīk, jo varu priecāties, ka vismaz vienam no mums abiem problēmu nav. Tiesa, tas ārpus šī prieciņa man neko nedod. Tad meitene pateica, ka esot problēmas ar Internetu. Kādas? To viņa nemācēšot pateikt. Nu, paldies par to pašu. Piereģistrēšos lidostā. Un man tas joprojām ir brīnums, ka 14 stundu laikā varu nokļūt pasaules otrā pusē.

Kā jau rakstīju, paskatīšos, vai atvaļinājuma laikā šad tad varu ieskatīties arī šeit un kaut ko uzrakstīt. Piemēram, par to, cik interesantā veidā politiskās partijas sāk pozicionēties nākamā gada pašvaldību vēlēšanām. Rīga ir tik ļoti, ļoti kārdinošs kumoss, jo pašvaldības deputāti var sasēsties vienā padomē pēc otras un iedzīvoties pat ļoti, ļoti labi. Tas pats Edmunds Krastiņš, kurš nu ir upurējis pats sevi, atteikdamies no komitejas vadības (un laikam centies pasargāt savu "Tautas" partiju pret jauniem skandāliem, kādi attiecīgajā jomā diez vai ir beigušies) kādreiz ir teicis, ka pa ministru vairs negrib strādāt, jo pašvaldībā var daudz labāk nopelnīt. Nav pat vajadzīgas padomes. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētās personas taču kukuļus kādam nesa. Ja tas bija kāds deputāts, briesmīgi. Ja tas bija ierēdnis, tad ne bez partiju protektorāta kāds var ieņemt tik nozīmīgu amatu. Briesmīgi. Rīgas mērs Birks iebilst, ka viņu nu gan nevajagot padzīt, jo tieši viņa laikā ir sākts nopietns darbs pret korupciju. Ja ar to ir domāta Eināra Cilinska vadītās komisijas izveidošana, tad vēl nekas īpaši nopietns nav noticis, lai liecinātu, ka vairs patiesībai neatbilst Jutas Strīķes kādreiz teiktais par sistēmisku korupciju mūsu galvaspilsētā. Vispār smird pa gabalu. Ja kāds vēl šaubās, paceliet rokās šī mēneša žurnālu "Klubs" un palasiet interviju ar Edgaru Šīnu. Ilūziju nebūs.

Katrā ziņā vēlu visiem lasītājiem jaukas nākamās nedēļas. Es Čikāgā iešu skatīties beisbolu, ar māsām iesim uz komēdijas impro izrādi, māsa un es iesim uz grupas Yazoo koncertu. Rītvakar būs lielais salūts, jo rīt būs Amerikas Savienoto Valstu dzimšanas diena. Vārdu sakot, atpūtīšos.

Jauku visiem dienu!

7 komentāri:

ance teica...

Jauku atpūtu! Gaidīsim atapakaļ! Pa kādam asam komentāram noderētu arī vasarā!

Kārlis Streips teica...

Valsts svētki Amerikā ir patriotisks pasākums, lai gan var diskutēt, cik patriotiska ir hamburgeru ēšana, alus dzeršana un salūta skatīšanās. Katrā gadījumā visur, kur būs salūts, vispirms skanēs ASV himna, kurai ir visnotaļ sarežģīts un grūti dziedams meldiņš, bet katrs dzied kā prot. Amerikai šogad būs 222. dzimšanas diena. Kas attiecas uz došanos uz ASV, ja maciņš atļauj nopirkt lidbiļeti, tad jāņem vērā tas, ka ASV dolārs patlaban ir pasakaini lēts -- par 450 latiem var dabūt $1000. Visā nopietnībā aicinu visus lasītājus kādreiz apmeklēt manu dzimteni. Vai milzīgās pilsētas Ņujorka, Čikāga, vai puslīdz tropiskā Florida vai Kalifornija, vai majestātiskie kalni Amerikas rietumos -- Amerika ir tik milzīga, ka kaut kas labs var atrasties teju vai jebkuram cilvēkam.

Kārlis Streips teica...

Oi, kļūdījos -- 232., nevis 222. dzimšanas diena.

Anonīms teica...

piekrītu par Airbaltic. Brīvprātīgi ar viņiem nelidotu, bet diemžēl tiešām uz kopenhāgenu nekas cits nelido. Šausmīga kompānija kas kāš naudu un nesniedz nekādu servisu, pat to kas citur ir pats pat sevi saprotams.

Unknown teica...

māsa un es iesim uz grupas Yazoo koncertu!

- slikta izvēle! ;)

Juris Kaža teica...

Esi, tātad, lāčuku (Cubs) fāns? Veiksmīgu nolaišanos un jauku izciemošanos pie māsām :).

Arnis teica...

Labi atpūsties novēlu.Bet tad gan fiksi atpakaļ,jo Latvijā uz rudens pusi tikai īsti interesanti notikumi paredzami un trāpīgie komentāri būs riktīgi nepieciešami.

 

free counter