piektdiena, 2008. gada 18. jūlijs

Cik jauki būt mājās! Cik nejauki atkal domāt par Latvijas politisko "eliti"

Sveiki, lasītāji! Pirms apmēram divām stundām atgriezos mājās no Amerikas, un ir ļoti jauki te būt, ja arī esmu krietni samiegojies. It kā lidmašīnā no Čikāgas uz Kopehāgenu es būtu varējis pasnaust, nebūtu man blakus bijis ļoti resns vīrietis, kurš aizmiga pat pirms lidmašīna pacēlās gaisā un nākamās piecas stundas dvesa tādus trokšņus, kādi liecināja, ka viņam kaut kur rīklē sancenšas vesels mežakuiļu bars. Lieki teikt, gulēšana man (un ne tikai) nekāda nesanāca. Katrā gadījumā ārpus tā ceļš bija ātrs, un atvaļinājums bija vienkārši lielisks. Reizi gadā uz divām nedēļām pazust no Latvijas ir pavisam jauki.

Kamēr biju prom, kāda lašītāja pauda cerību, ka man būs kaut kas sakāms par Vaskeviču. Viena vienīga lieta. Te ir kārtējo reizi redzama mūsu valsts politiskās "elites" absolūtākā liekulība un dubultie standarti. Kad bija vajadzīgs atbrīvoties no Loskutova, tad "iemesls" atradās, jo Loskutovs, lūk, nebija "savējais." Savukārt Vaskevičs ir "savējais", un nu politikāņi ir kā ūdeni mutē ieņēmuši. Tāpat, ja kas, kā toreiz, kad Pilsonības dienesta censoņi tirgoja Latvijas pases pa labi un pa kreisi. Par to es jau reiz rakstīju. Bija velti cerēt, ka ārprātīgi pompozie paziņojumi no politiskās varzas pārstāvjiem par to, ka Loskutova gadījumā ir ļoti nopietnas problēmas, veidos mērauklu, kuru attiecinās arī uz citiem. Protams, ka ne. Marismātiskajam veidojumam, kas saucas Zaļo un zemnieku savienība taču joprojām "premjerministra kandidāts" ir Puzes ķeizariņš. Tur atskan apgalvojums, ka cilvēks nav vainīgs, kamēr vainu nav konstatējusi tiesa, nākamā tiesa, augstākā tiesa, Eiropas tiesa un droši vien pats Dievs tas Kungs. Protams, Loskutova gadījumā nekāda vaina netika pierādīta, kur nu vēl tiesas līmenī. Bet tas jau nekas. Mūsu politikāņiem būtiskāk ir sargāt "savējos", nekā Eiropai un pasaulei demonstrēt, ka cīņa pret korupciju un noziedzību mūsu valstī ir nopietna. Tā nav nopietna. Un kamēr pie teikšanas būs partijas, kuras priekšvēlēšanu laikā krāpās kā visprastākie noziedznieki, kamēr dažādos amatos būs kliedzoši nepiemērotas balamutes (skat., piemēram, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadību), tikmēr pasaule sapratīs, ka Latvija vismaz politikāņu līmenī ir absolūta banānu republika. Teikšu godīgi. Prieks bija no tās kādu laiku būt prom. Un apsolu, ka šajā blogā par to rakstīšu visu, ko domāju.

Jaukas visiem brīvdienas!

6 komentāri:

Janis R. teica...

Vienmēr esmu apbrīnojis tos cilvēkus, kas spēj aizmigt lidmašīnā. Man labi ja sanāk pa kādai pusstundai izslēgties. Pozitīvais šeit ir, ka vismaz resnajam kungam bija ļoti labi.

Par cūcībām Latvijā ir interesanti - saka, ka katra valsts dabū tādu valdību, kādu ir pelnījusi. Man patīk to pārfrazēt, ka katra tauda dabū vissliktāko iespējamo valdību, ar kādu ir gatava samierināties. Protams, lamāties es varu, cik gribu. Aizpagājušajās vēlēšanās pats nobalsoju par "Tautas" Partiju. (Pagājušajās - "protesta" balss par Māras Zemi.) Varbūt nākamajās vēlēšanās notiks brīnums un pilsoņi, mani ieskaitot, sapratīs savu atbildību un balsos saprātīgi.

Sveiciens tautiešiem visā pasaulē!

Anonīms teica...

Stulbākais, ka visdrīzāk nākamajās vēlēšanās tauta iebalsos tos pašus. TP palaidīs milzu kampaņu un darbs būs padarīts.

Anonīms teica...

Elektorāts Latvijā ļaujas pārdoties un atkal nākamajā referendumā nobalsos par izcilu politisko aģitāciju, bet nākamajās vēlēšanās - par labāko politisko PR.

Sestdienis teica...

Kamēr Jums, Kārli, lidmašīnā blakus gulēja mežakuiļu pavēlnieks, tikmēr Kalvītis krāca Saeimā tā, ka prieks noskatīties! Panorāma pat sižetu par šo bija uztaisījusi. Notiek debates, bet Kalvītis te "klanās", te sāk sūkāt īkšķi... nu Murkšķis jau sen kā prom, bet cirks turpinās pilnā krāšņumā! Žēl, ka tagad uz 7 nedēļām pārtraukums - Saeimas brīvdienas.
Es Tautas partijai ticēju ļoti ilgi - Pabrikam, Štokenbergam, Paeglei, Leiškalnam, Lagzdiņam, Demakovai, Ābiķim... tagad Pabriks un Štokenbergs, paldies Dievam, ir prom, bet pārējie samainījuši principus pret kaut ko, viņuprāt, vērtīgāku... ļoti žēl. Vismaz Leiškalnam ir palikusi laba humora izjūta, bet tas vājš mierinājums.

vilks teica...

Nezinu, es guļu lidmašīnā sparasti veiksmīgi, pat pa Eiropu lidojot. :)

Bet, kas attiecas uz tēmu - pastāv jau neliela un, iespējams, naiva cerība, ka vismaz daļa cilvēku būs sapratuši, ka balsot par partijām, kuras reklamējas nelikumīgi, nevajag (pašiem vēlāk būs sliktāk, jo, ja neievēro vienu likumu, neievēros arī citus). Tiesa, Jaunais laiks kā "alternatīva" arī tieši tāpat sargā savējos un, ja vien ir iespēja, mazliet pakrāpjas. Un vai citi tā nedarīs? nezinu.

Tomēr, ja godīgi, tad arī no cilvēkiem, kuri nav Saeimā un politikā, es nepazīstu pārāk daudz tādus, kas pie iespējas mazliet nepārkāpj likumu sev par labu. Tā kā taisnība vien būs par to pelnīto valdību.
Jo taisnīgāki mēs būsim sīkumos paši savā dzīvē, jo taisnīgāku valdību mēs ar laiku varēsim iegūt.

Andrejs teica...

Jums nav gadījies lasīt šim gadījumam ļoti atbilstošu krievu rakstnieka Krilova fabulu (t.i.- droši vien- "pastāstu")?
Runa par to, ka runcis mierīgi grauž kādā beķerejā izceptos labumus, beķerejas īpašnieks to ierauga, sāk uz viņu skaļi kliegt, bet runcis tikai mierīgi turpina savu nodarbi. Oriģinālā skan ļoti skaisti: "A Vasjka slušajet da jest" (bet Vasjka klausās un turpina ēst).
Tā arī par Vaškēviča (šķiet- tā pareizi jāraksta šī mazcienījamā, bet šībrīža valdošās koalīcijas nepārprotami un nedalāmi atbalstītā degvielas kontrabandas lietās aizdomās turētā VID priekšnieka vietnieka uzvārds) iespējamo saistību ar degvielas kontrabandu neviens neliekas ne zinis.
Skumji- bet tas ir tikai Latvijas balsstiesīgo vēlētāju nopelns. Vai nu Latvijas vēlētāju vairākums tiešām atbalsta šādu saimniekošanu (Tu- man, es- Tev), vai vēlētāji ir tikuši maldināti, vai vēlēšanu rezultāti ir viltoti.
Man šķiet, ka arī rītdien Latvijas vēlētāju vairākums nobalsotu par tiem pašiem, kuri sēž pie varas kloķiem šobrīd. Diemžēl.
Pats skumjākais ir tas, ka ļaužu vairākums, šķiet, vairs nemēdz domāt. Tikai piekļaujas vienai vai otrai aurotāju masai.

 

free counter