otrdiena, 2009. gada 12. maijs

Par pašvaldību vēlēšanām un Latgalīti -- pārdomas otrdienā

Labrīt, lasītāji! Šorīt pārdomas par dažādām tēmām.

Vispirms, vai esmu vienīgais, kuram liekas mazliet dīvaini, ka buldozertipa kombains, kurš patlaban cenšas visus pārliecināt, ka viņš un tikai viņš ir pietiekami vieds, skaists, lielisks, darbīgs, superīgs, kruts un visādā citādā veidā perfekti perfektākais kandidāts pilsētas mēra amatam (jaunākais atzinums uz reklāmas dēļa Stacijas laukumā vēsta, ka kandidāts sevi neuzskatot par "gudru filozofētāju", un tas nu ir līdz ārprātam maigi teikts -- tā laikam ir doma, kura nudien ir nākuši no iekšām) sev jaunu māju būvē ... Jūrmalā? Vai Rīgas mēram nevajadzētu dzīvot ... Rīgā? Protams, turu visus iespējamos īkšķus un citas darbam nevajadzīgas ķermeņa daļas cerībā, ka buldozers par Rīgas mēru nekļūs nekad, bet tomēr. Piedevām, kā jau mūsu politiskajai "elitei" tas ir raksturīgi, buldozers vēlas būvēties aizsargjoslā, tas nozīmēs 60 koku izciršanu, tas savukārt laikam liek cerēt, ka Jūrmalas pašvaldības vēlēšanās šoreiz patiešām tiks ievēlēti lielākie kretini (lasi -- tie, kuri ir gatavi turpināt politiku, kuras centrā ir vides aizsardzības virzienā slaidi paceltais rokas vidējais pirksts). Un tādā gadījumā, kāpēc buldozers nekandidē Jūrmalas vēlēšanās?

***

Savukārt Rīgas pašvaldības vēlēšanās kārtējo reizi ar klaunādi izceļas ekstravagantā Žuravļovu dzimta, kura acīmredzot ir izpētījusi telefona sarakstus un atradusi kandidātus savai partijai, kuru galvenā kvalifikācija amatam ir ... tas pats uzvārds, kas slaveniem krievu politiķiem. Partijai ir i viens Putins, i viens Medvedevs, i viens Suvorovs. Reti ir redzēti politiķi, kuri savus vēlētājus notur par tik ārprātīgi stulbu aunu baru, lai gan šeit vērts atcerēties veco parunu par aitām un cērpējiem. Žuravļovu dinastija ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc visi varam būt pat ļoti pateicīgi, ka šogad pašvaldības vēlēšanās būs 5% barjera.

Par auniskumu ir jādomā arī citas tā dēvētās "kreisās" partijas kontekstā. PCTVL acīmredzot nevarēja atrast pietiekami "kvalitatīvus" kadrus pašmājās, un tāpēc uz Eiropas Parlamentu šoreiz vēlas sūtīt ... itāli. PCTVL runasvīri un sievas itāli ir uzslavējuši par valodas prasmi. Lieki teikt, ja domājam par tādiem kadriem, kā Ždanoka un Pliners, latviešu valodas prasme iespējamajam deputātam no Latvijas nav un acīmredzot nav arī svarīga. Toties viņš prot krievu valodu. Par to derētu padomāt visiem tiem latviešiem un latvietīšiem, kuri patlaban domā, ka Eiropas vēlēšanas viņiem nav interesantas.

***

Un pēdīgi, pēdējās pāris dienas esmu bāries par laikraksta Diena interneta versiju, kura veidotāji acīmredzot ir pilnīgi nespējīgi kontrolēt monstru, kādu viņi paši ir radījuši. Turklāt ļoti pamatīgi krīt uz nerviem tas, ka pēdējā laikā Dienas portālā nevar atvērt nevienu lapu bez visvisādām "popup" reklāmām, lai gan to pašreizējās krīzes apstākļos laikam daļēji var saprast. Taču arī esmu teicis, ka Diena joprojām ir man tuvākais laikraksts (godīgi sakot, daļēji tāpēc, ka alternatīvas taču nav), un tas ir pateicoties atsevišķiem ļaudīm, kuri tur strādā. Piemēram, Baiba Rulle. Un it īpaši Ieva Alberte, kura var rakstīt par sevis redzēto i tuvu, i tālu, un to darīt tik ļoti, ļoti interesanti. Paņemiet rokā Ievas šodien publicēto rakstu par Latgalītes tirgu. Nu, brīnišķīgi!

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

Valdis teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Valdis teica...

Par reklāmām. Tas tak zināms, ka mūsdienu reklāma ir bruņotā sacensība, tāpēc jāprot sevi aizsargāt.

Firefox pārlūkprogramma pēc noklusēšanas aizliedz atvērt uznirstošos logus. Lai atsijātu reklāmkarogus, uz Firefox vajag papildus uzlikt AdBlock Plus spraudni. Ar visu tas galā netiek, toties filtru likumu atjaunošanu veic automātiski.

Kārlis Streips teica...

Paldies, Valdi, par informāciju, kā arī par vismaz manā leksikā jaunvārdu -- uznirstošās reklāmas. Lieliski!

Valdis teica...

Tas, kas ir http://www.termnet.lv/, priekš IT vairs nav jaunvārds. IT jaunvārdi tagad rodas http://termini.laka.lv/

 

free counter