piektdiena, 2009. gada 15. maijs

Nu, bet protams!

Labdien, lasītāji.

Protams, Administratīvā tiesa atcēla Rīgas domes absolūti politisko lēmumu par Draudzības dienu pasākuma aizliegšanu. Citādi tas nevarēja būt. Tā pati tiesa jau pirms pāris gadiem radīja precedentu. Tiesa, atšķirībā no gadījuma rakstura personām, kuras deldē krēslus Rīgas domē, pārzina Latvijas starptautiskās saistības. Tie 34 ļautiņi, kuri viņdien parakstīja savu bēdīgi slaveno vēstuli, ir vienkārši izgāzušies. Pats tur nebiju, bet klātesošie stāstīja, ka Domes juriste, nabadzīte, ir sēdējusi ar nodurtu galvu. Arī viņa, atšķirībā no minētajām gadījuma rakstura personām, likumu tomēr pārzina. Viņa, starp citu, bija vienīgā, kura domes izpilddirektora vadītajā sēdē tomēr atļāvās aizrādīt, ka komisija grasās kārtējo reizi vienkārši kļūdīties.

Amizanta šodien tiesā ir bijusi Romas katoļu kardināla un kādreizējā Saeimas deputāta uzvedība. Šmits projām ejot esot brēcis par Dieva atriebību. Jauki, ka Šmitam ar Dievu ir personīga telefona līnija, lai Dievs viņam var pateikt, kas un kā. Savukārt kardināls ir aicinājis visus kopīgi norecitēt tēvreizi. Kas tad cits, piedodiet, večukiņam atliek? Nelaime vien, ka viņš, cilvēciņš, ir tik ārprātīgi nekonsekvents un liekulīgs. LGBT lietas, lūk, vajag aizliegt. Homoseksuālisms esot "pārejošs fenomens" (acīmredzot cienīgtēvam nav prātā ienācis lūk, kas -- ja Bībelē par gejiem kaut kas bija rakstīts, tad tas nozīmē, ka Bībeles laikos geji arī bija; vareni pārejošs fenomens, jā). Bet kāpēc kardināls ir izvēlējies lasīt tikai dažus Bībeles pantiņus? Ja viņš paskatītos ciešāk (un vispār ticu, ka amata kontekstā viņš Bībelē ieskatās šad un tad), viņš noteikti pamanītu tās ļoti, ļoti daudzās vietas Bībelē, kur ir kategoriski aizliegta laulības šķiršana. Kurā brīdī kardināls pacels savu roku pret visiem šķirteņiem, kādi ir atrodami ne vien sabiedrībā, bet pat (ak, šausmas!) varas gaiteņos? Kad viņš sāks piketēt iepazīšanās klubus zinot, ka tajos piedalās ne jau šķīstas jaunkundzes un šķīsti jaunskungi vien? Laulība, cienīgtēvs -- lūk, kas mūsu valstī ir "pārejošs" fenomens. Bet par to Jūs klusējat. Cik nekonsekventi, cienīgtēvs, cik ļoti, ļoti nekonsekventi. Un, starp citu, vai Romas katoļu baznīcai Latvijā tiešām nav nekā svarīgāka, par ko domāt? Pēdējā laikā pretgeju lietās Jūs esat bijusi pavisam visuresoša persona. Citādi sabiedrībā un baznīcā viss ir kārtībā? Nedomāju vis.

Un pēdējā doma. Šodien Mozaīka sarīkoja semināru par sabiedrību krīzes laikā un cilvēku izstumšanu no tās. Latvijas Republikas valdība uz pasākumu bija atsūtījusi Bērnu un ģimenes lietu ministrijas ierēdni. Attieksme. Pa to laiku pats iekšlietu ministrs atrada laiku apmeklēt pasākumu par "tradicionālām" ģimenēm. Arī attieksme. Taču Mozaīkas zālē bija Zviedrijas sabiedrības integrācijas un dzimumlīdztiesības ministre Njamko Sabuni, un viņa pateica, lūk, ko: "Vai Rīgā tiešām ir tik maz mīlestības, ka tās pietrūks, ja to ļaus baudīt arī gejiem un lesbietēm?" Tieši tā. Un paldies viņai.

Jauku visiem atlikušo dienu!

PS -- Helmī Stalte, vai esat jau sākusi gatavoties dzīvei kā lesbiete?

2 komentāri:

Gnudiff teica...

http://satori.lv/blogs/2032/Dainis_Leinerts ... "Homofobija"

Mārtiņš Ozoliņš teica...

kvalitativa fraze par 'laulibu ka parejosu fenomenu' ;)

 

free counter