svētdiena, 2011. gada 27. februāris

Par Musiqq

Labdien, lasītāji!

Nu, ko. Zināms, kas Latviju pārstāvēs šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Tas būs duets Musiqq no Liepājas ar dziesmu "Angel in Disguise." Esmu dziesmu vairākas reizes noklausījies internetā, un jāsaka, ka pirms lielā pasākuma Diseldorfā, puišiem būs jāpiestrādā pie angļu valodas izrunas. Patlaban tā ir ap 90%, vajag pacensties. Zinu, ka ir lasītāji, kuri uzskata, ka tam nekādas nozīmes, bet nepiekrītu. Ja dzied, tad jādzied tā, lai citi varētu saprast, kas tiek dziedāts. Citādi, redzēsim, kā Musiqq klāsies. Puiši piedalīsies otrā pusfinālā, tātad -- 12. maijā. Viņu konkurenti būs pārstāvji no Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Bosnijas, Bulgārijas, Kipras, Dānijas, Igaunijas, Maķedonijas, Īrijas, Izraēlas, Moldovas, Rumānijas, Slovākijas, Zviedrijas, Nīderlandes un Ukrainas.

Kā vienmēr, reiz tauta un žūrija ir izvēlējusies savus pārstāvjus, es automātiski kļūstu par to lielāko fanu. Bet, saku vēlreiz: Piestrādājiet pie izrunas! (Un, rakstot dziesmas angļu valodā, padomājiet arī par gramatiku: "Kill me with killer kiss" nav gramatiski, jo ir jābūt "with A killer kiss".)

Jauku visiem dienu!

8 komentāri:

Anna teica...

Priecājos par puišu panākumiem, bet tomēr man likās, ka saldāka, lipigākā (prātā paliekošāka) bija Laura dziesma. Varbūt tas bezrūpīgais la-la-la, kombinācijā ar patīkamām bandžo stīgu skaņām, bet kompozīcija, manuprāt, bija labāka.

CE teica...

Lai jau tiek džekiem! Atklāti sakot dziesma nav īsti manā gaumē.
Ja par izrunu tad varu piekrist un varu piekrist. Lai gan tādam klausītājam kā man tas nav būtisks arguments dziesmu izvēlē.

IlmaFilma teica...

Prieks par puišiem un turēšu īkšķus 12. maijā, bet manuprāt šoreiz vajadzēja braukt Laurim : 1. Lauris ir jau ieguvis atbalstītājus tuvākajās kaimiņvaltīs,2.Laurim ir liela skatuves pieredze,būtu samērā droši,ka no uztraukuma balss nedrebētu un šķībi nedziedātu 3. Lauris ir Latvijas patriots, nav šaubu, viņš godam prezentētu savu valsti, 4. Banjo Laura ir ļoti lipīga dziesma, kas ir būtiski šaja konkursā.
Veiksmi Musiqq, lai viss izdodas ;)

Guna teica...

Brr, šī dziesma man nepatika kaut vai sliktās gramatikas un izrunas dēļ.
Piemēram, 'stare me with...'. Cik man zināms, 'to stare' ir intransitive verb, ar direct object cauri netiksi. Tas pats 'kill me with killer kiss'.
"Luscious thighs' - nu, nav, nav [lušusaiz]. Un 'disguise' - pat vārdnīcas saka, ka tajā vārdiņā 'g' burts ir dzirdams, ne 'k'. Tas, ko viņš dziedāja, drīzāk izklausījās pēc 'Angel in the skies'.

Atvainojiet par sveša bloga piedrazošanu, bet nespēju noturēties!

Vilnis teica...

Nevar nepiekrist tam,ka valodas kvalitāte ir svarīga.Tomēr runa ir par dziesmu konkursu,līdz ar to mūziqqa ir primārā.Var jau piedzejot nez kādu liriku,bet ar skaistu tekstu un perfektu izrunu tā kā būtu par maz.Balcerim ir labs vokālais potenciāls.Pati dziesmiņa gan žanriski un stilistiski adresēta 12,13 gadīgu meiteņu audditorijai.Šai aspektā mazliet izbrīna "profesionālās"žūrijas izvēle.

Kārlis Streips teica...

Paldies visiem par pārdomām.

kaserx teica...

Nu jā, ja dara, tad dara kārtīgi, bet piekrītu, ka tas nekādu lielo lomu nespēlēs. Vidējais eiropietis tak angļu valodu zin sliktāk par vidējo letiņu, ne tā? :D

SandyL teica...

1)Vai Eirovīzija būtu angļu valodas olimpiāde, kur svarīga gramatika?
2)Kāpēc iedomāties, ka vidējais eiropietis ir angļu valodas prasmēs izcilāks par vidējo latvieti? Labi, varbūt Skandināvijā viņi tādi advancētāki, bet nu ne jau vecajās Eiropas valstīs, nemaz nerunājot par Balkānu impēriju un postsovjetu teritoriju.
3)C'mon, tā ir tikai popmūzika, ievērojiet taču kaut kādus samērus!
4)Ja visi pārgudrie padomdevēji, kritizētāji un vispasaules kauna piesaucēji nebūtu pērn metušis virsū Aišai par bļodām, varbūt kāds mūs Eiropā arī būtu pamanījis.

 

free counter