pirmdiena, 2010. gada 30. augusts

Rīgas domes deputāta kungs, Šiliņa kungs: Laiks nolikt mandātu

Labdien, lasītāji!

Brīvdienās Šleseršķēliskā biznesa projekta ruporā, kāda ir Latvijas "Neatkarīgā" televīzija, tapa demonstrēts raidījums, kurā cita starpā tika pastāstīts, ka Rīgas domes deputāts Jānis Šiliņš (Pilsoniskā savienība) šogad ir ļoti bieži izmantojis pašvaldības dienesta automašīnu, lai vizinātos pa Rīgas naktsklubiem, piemēram, Essential, Godvil, Kefīrs un Piens. Tas viss noticis laikā no februāra līdz jūnijam, visbiežāk brīvdienās, bet reizēm arī darba dienu vakaros.

Pats stāsta "varonis" par šo lietu ir rakstījis lūk, ko: "Es, Rīgas domes deputāts Jānis Šiliņš, atvainojos visiem Rīgas iedzīvotājiem, vēlētājiem un partijas biedriem par savu neētisko rīcību, izmantojot dienesta autotransportu personīgām vajadzībām. Patiesi nožēloju notikušo un apliecinu, ka turpmāk šādas situācijas neatkārtosies. Ar savu darbu centīšos atjaunot uzticību."

Sorry, Šiliņa kungs, bet tas nu reiz neies krastā. Jūsu partijas pārstāvji ir sākuši taisnoties, ka nevar jau Jūs īpaši nosodīt, jo dienesta automašīnu izmantošanu tā pa riktīgam neviens taču nekontrolē, bet, piedodiet un atvainojiet, cilvēkam ir jābūt īpaši neaptēstam, lai neteiktu stulbam, lai visus šo mēnešus ignorētu to faktu, ka jautājums par dienesta automašīnām ir bijis pat ļoti redzams un aktualizēts. Vai Jūs neatceraties, kādas klapatas šajā kontekstā radās Jūsu partijas biedrenei Mūrniecei? Vai Jūs neesat dzirdējis, lasījis vai redzējis visas tās ļoti, ļoti, ļoti, ļoti, ļoti daudzās diskusijas par to, ka dienesta automašīnu nodokli valdība izstrādāja mērkaķa tempā un tāpēc kvalitātes ziņā tas ir vērtējams ar atzīmi mīnus 15 uz 10 punktu skalas (kā jau parasti), bet tas nenozīmē, ka nodokļa nav vispār un, ja kas, tas tomēr ir centrāls ētikas jautājums, kuru politikāņi var apstrīdēt tikai tādā banānu republikā kā mūsējā? Vai Jums paslīdēja garām stāsts par latvieti, kas bija Zviedrijas tieslietu ministre, un viņas demisiju? Vai atceraties kāpēc viņa tā izdarīja? Tāpēc, ka Zviedrijā, atšķirībā no mūsu banānu republikas, politiķi domā arī par jautājumu "kā tas izskatās?" arī tad, kad likuma burts nav pārkāpts. Vai Jums visos tajos mēnešos nekad un ne brīdi neienāca prātā, ka dienesta automašīnas izmantošana, lai izklaidētos naktsklubos, iespējams, varētu ne tā īsti atbilst politiskās ētikas principiem, lai neteiktu neko par finanšu principiem laikā, kad galvaspilsētā ir finanšu krīze?

Un, kas attiecas uz Pilsonisko savienību. Ja nu reiz Jūs, ļautiņi, vēlaties sevi prezentēt kā ļaudis, kas ir godīgāki par māti Terēzi, tad šis nebūs tas gadījums, kad aizbildināties ar likuma nepilnībām, ne mazums tāpēc, ka haotiskā dienesta automašīnu nodokļa ieviešanas brīdī Jūsu pašu cilvēks bija pie valdības stūres. Jānis Šiliņš pagājušā gada vēlēšanās bija 14. no 14 PS kandidātiem, kurš tika ievēlēts Rīgas domē. Pirms tam viņš strādāja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā. Cita starpā viņam ir tikai vidusskolas izglītība, un viņa gadījumā es par to nepriecājos ne par sprīdi vairāk kā Šlesera gadījumā. Ja cilvēks nav gatavs pats nolikt mandātu par tik kliedzošu ētikas pārkāpumu, tad PS ir jāzina, kas ir jādara. Nākamais kandidāts Jūsu sarakstā bija Rīgas 45. vidusskolas direktors Tālis Veismanis. Pieņemsim, ka gluži tik apdauzīts jautājumos par ētiku viņš nebūtu un nav.

Jauku visiem dienu.

3 komentāri:

Gunta Leona teica...

Streipa k-gs, Jūsu pieminētais vārds "ētika" man jau vairākas dienas "prātā". It kā ir viens vienīgs vārds ētika, tik tās ētikas laikam ir daudzas - politikāņu, mācītāju, tautas, sab-bas, baznīcas, darba, atpūtas...

Kārlis Streips teica...

Jā, Gunta, ar ētiku pie mums tā ir kā ir. Bet Šiliņš nudien ir nolicis mandātu. Vismaz tik daudz.

Unknown teica...

ja cilveeki veelas dziivot godiigi un sirdstaisni - tad ir jaasaak ar sevi.. ir jaadara tas ko mees apbriinojam citos cilveekos.. jo tad mees speesim apbriinot sevi..
jaa.. puikam smagi gaaja.. puika gribeeja iekljauties tai "visi zog" ikdienaa.. bet tomeer sanjeemaas.. un par kripatinju paaugaas.. tas nav slikti.. :)

es spljauju sejaa katram kas saka ka visi zog.. es nemaksaaju mentiem kukuljus.. un tas domnieks kas man kaut reizi gadiisies celjaa prasot naudu - smaaaagi par to nozheelos... vai kaa minimums - tiks aviizhu pirmajaas lapaas :)

 

free counter