pirmdiena, 2010. gada 9. augusts

Neteiksim neko -- kaunies, Gunti Bojār!

Labdien, lasītāji!

Nezinu, cik daudzi no jums esat šo lietu pamanījuši, bet laikrakstā Diena ir notikusi kārtējā rokāde. Šoreiz nav runa par īpašnieku maiņu, par to jau rakstīts un runāts daudz. Runa ir par to, ka ir pilnībā iznīcināta laikraksta komentāru lappuse. Pēdējo dienu laikā komentāru lappusē nav bijis nekas cits, kā vienas žurnālistes un viena "žurnālista" vērtējums par to, kas politisko partiju pārstāvjiem ir bijis sakāms par tādu vai citu jautājumu. Cik man zināms, šis ir bijis vienpersonisks Dienas kaut kāda tur amata pildītāja Gunta Bojāra lēmums. Un tas ir lēmums, kurš pilnīgi un nepārprotami ir garām.

Protams, var saprast to, kas patlaban Dienā notiek. Ja arī viņš ir gatavs rakstīt par brīžiem, kad Šlesers savu mašīnu noliek ne tur, fakts tomēr ir tāds, ka Dienas kontrolpaketes turētājs ir ar mūsu valsts galveno buldozeru saistīts pat ļoti cieši, savukārt Diena vienmēr ir bijis laikraksts, kurš pret buldozera pārliecību, ka tikai viņš visu zina, nevienam citam par to nekas nav sakāms, viņa draugi un draudziņi ir vienīgie, kuriem dot amatus, u.tml., ir izturējies ļoti un pamatoti kritiski. Vai tik ļoti Viestura Koziola domubiedri baidās no atklātas diskusijas par sevi, ka viņiem laikraksta komentētāji ir jāneitralizē pavisam? Ja tā, tad šie ir cilvēki, kuri gļēvumā pārspēj pat visgļēvākos no gļēvākajiem. Vēl jo vairāk, ja ņemam vērā, ka pārējie laikraksti mūsu republikā turpina komentēt pilnīgi uz nebēdu, un Ventspils interešu tribunāla gadījumā ar pietiekami lielu demagoģijas devu. Un vēl jo vēl jo vairāk, ja ir patiesība nesen ziņotajā -- ka arī Latvijas televīzijas Ziņu dienestu šie cilvēki ir paguvuši kooptēt un pakļaut savām interesēm, piedevām apstākļos, kad "milžu (patiesībā -- punduru) cīņām" acīmredzot nauda neatradīsies. Te nu ir pavisam skaidrs rādītājs, ka šie ir politikāņi, kuri vēlas ieviest vēl vienu no tām rakstura īpašībām, kādas ir tipiskas vispatiesākajās banānu republikās, proti -- absolūti kontrolētus masu informācijas līdzekļus.

Guntis Bojārs, vismaz cik man zināms, skaitās profesionāls žurnālists. Laikam neko citu nevar teikt, ka viņš ir kļuvis par nožēlojamu lelli citu rokās. Nezinu, varbūt viņš uzskata, ka komentāru lappuses neitralizēšana ir "kompromiss," kas ļaus citiem Dienas cilvēkiem turpināt darīt to, ko viņi dara. Bet tandēmā ar izmeklējošās žurnālistikas noraidīšanu Baibas Rulles personā, rezultāts ir laikraksts no kura, diemžēl, nekāda īpaša labuma vairs nav. Par copes lietām cilvēki var lasīt specializētajos žurnālos. Par sportu arī. Un, kas attiecas uz komentēšanu -- neteikt neko ir vienkārši pretīgi gļēvi. Nožēlojami. Un Gunti Bojār -- kauns!

Jauku visiem dienu.

2 komentāri:

Valdis teica...

Vērā ņemama teorija par Diena ir Jurim Kažam: http://blogi.nozare.lv/kaza/2010/08/09/sapnis-vai-zviedru-bonnier-nav-nejausi-finansejusi-latvijas-politiku-melnas-un-pelekas-kases

Gunta Leona teica...

Kažes murgainajiem sapņiem kaut kur piekrītu. Ne jau ar savu naudu rotaļāsies Koziols... kas maksā, tas pasūta mūziku... Ha. Nopietni taču par papīru, drukāšanu, algām... maksā avīzes lasītāji - tirāžas lielums. Bet te jau tirāža var būt "uzpumpēta", un Dienu var lasīt tik viens lasītājs (labākajā gadījumā vecais Ulmanis).
Tā ka Bojāram Guntim nav nemaz ko pārmest, viņam tak arī nauda jāpelna. TV to daži dara ar otru galu un tajā pat laikā veci veči nīdē Streipu un Domburu...

 

free counter