piektdiena, 2010. gada 18. jūnijs

Triviāli

Labrīt, lasītāji!

"Viņas vienkārši nesaprata, ko iesniegušas -- tik triviāli." Tā vakar Latvijas Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis ir pateicis par divām "gudrajām galvām" Baibu Rivžu un Skaidrīti Pilāti un viņu pieteikto likumprojektu, kurš kārtējo reizi būtu kalpojis dažu, bet nebūt ne visu Latvijas iedzīvotāju interesēm. Vienkārši nesaprata, ko iesniegušas.

It īpaši ņemot vērā to, ka Baiba Rivža kādreiz augsti kotējās akadēmiskajās aprindās un pabija pat ministres amatā, šis atzinums tomēr ir visnotaļ šokējošs, vai vismaz tas tā būtu, ja tas nāktu no kādas partijas un kāda politiķa, kas pret politiku attiecas nopietni un strādā normālā, nevis banānu republikai cienīgā parlamentā. Vienkārši nesaprata, ko iesniegušas??! Vai likumprojekts abām kundzēm uz darba galda nokrita no debesīm ar instrukcijām no Dieva, davaj, sūtiet tik iekšā, bet nelasiet? Vai kāds viltīgs, viltīgs cilvēks viņām iesmērēja vienu likumprojektu, kad viņas patiesībā domāja, ka piedāvā ko citu? Nu, pieņemsim tomēr, ka nē. Pieņemsim, ka abas autores perfekti labi zināja, ko dara. Latvijā ir ļaudis, kas vēl nav paguvuši izpirkt privatizēto zemi. Ja viņiem (atšķirībā no visiem pārējiem Latvijas iedzīvotājiem) var ļaut to darīt par krietni samazinātu samaksu, tad protams viņiem tādu iespēju vajag radīt. Tas nav nekāds pārsteigums nākot no partijas, kura pirms pāris gadiem vairākkārt centās pa lielam un ar atpakaļejošu datumu legalizēt naudas atmazgāšanu, bet nevajag taču izlikties par pilnīgiem pajoliņiem. Nesaprata ko iesniegušas. Nu ja.

"Zaļo zemnieku" attieksme pret politiku ir redzama arī citos elementos, piemēram, tā paša Brigmaņa atkārtoti teiktajā, ka pasaulē slavenais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs ir vienkārši lielisks deputāts un protams, protams rudenī kandidēs atkal. Par lielisku viņu varbūt var uzskatīt tajā ziņā, ka tajās ļoti, ļoti, ļoti, ļoti daudzajās dienās, kad viņš nepiedalījās darbā, kuru viņam uzticēja tauta (vai vismaz viena tās daļa), viņš nekādus podus atšķirībā, piemēram, no Rivžas un Pilātes kundzes, negāza, bet tomēr. Un tad vēl šis atzinums no partijas valdes locekļa Viestura Silenieka par to, vai vēlēšanās kandidēs arī Puzes ķeizariņš: "Ja viņš piekritīs, protams, virzīsim viņu kā vienu no centrālajām figūrām. Taču nevaram būt arī droši, ka viņu neapcietinās." Jā. Laikam tomēr "zaļajiem zemniekiem" pilnīgi viss triviāli nav vis.

Jauku visiem dienu!

2 komentāri:

dzimmijs13 teica...

Tas vēl viss ir štrunts, ceturtdien gandrīz vai izkritu no mašīnas aiz smiekliem, kad dzirdēju Zandera stāstu ka jaunajā likumprojektā par valsts noslēpumiem pielaide noslēpumiem tiek automātiski liegta seksuālajām minoritātēm.
Kaut ko tādu... tur tiešām pat īsti nevar raksturot, vienkārši, smieklīgi. Vai viņi tur, augšā, vispār apjēdz ko dara?

Grinč teica...

nē, neapjēdz
viens no faktiem, kurš to apliecina - vispārēja nespēja atbildēt uz uzdoto jautājumu un atbildes vietā plarkšķēšana par rīsu audzēšanu uz Mēness
diemžēl šī sērga parādās arī interneta vidē, tātad sabiedrībai piemīt tā pati kaite ar visām no tā izrietošām sekām

 

free counter