piektdiena, 2010. gada 25. jūnijs

Māte diktatore

Labrīt, lasītāji!

Cilvēks skaitās augsti izglītots. 2008. gadā doktora grādu saņēmis. Daudzas valodas prot. Bet atsevišķos jautājumos ir, piedodiet, atvainojiet, vienkārši pārāk slinks, lai padomātu. Vai arī, piedodiet, atvainojiet vēlreiz, vienkārši stulbs.

Runa ir par personu vārdā Zbigņevs Stankevičs, viņš pēc pāris mēnešiem kļūs par Latvijas nākamo Pujātu, proti, par valsts Romas katoļu baznīcai piederīgo ganu. Lūk, šī it kā augsti izglītotā cilvēkbērna skaidrojums par to, kā rodas homoseksuāli cilvēki: "Homoseksuālisms kā tendence ir objektīva realitāte, kura ir sastopama cilvēkos un kuras iemesli ir pieredze, kas tikusi uzspiesta konkrētam cilvēkam. Par šo tendenci viņš nav atbildīgs, tā nav viņa vaina, ka viņam bijusi slima ģimene, māte diktatore, kas ieaudzinājusi riebumu pret sievietēm. Tur nav morālas vainas."

Šis vārdu savārstījums ir tik pretīgi nejēdzīgs, ka grūti zināt, kur sākt, bet sākšu ar to, ka mana māte, kas pāragri nomira 1991. gada aprīlī, pilnīgi noteikti nebija diktatore un mana ģimene, lai arī ar dažāda veida problēmām, kādas var rasties un rodas pilnīgi visās ģimenēs, "slima" nu nebija gan. Vispār Stankeviča apgalvojums, ka mamma bija diktatore, ir godu un cieņu aizskarošs, un gandrīz vai žēl, ka mirušas personas viņu tiesā iesūdzēt nevar. Nemaz nerunāsim par to, ka geju mūsu pasaulē ir miljoniem un miljoniem un miljoniem, un diez vai visiem tiem, kuri auguši ģimenē ar māti, viņa ir bijusi "diktatore." Ceru, ka iegūstot doktora grādu cilvēks nemēģināja apgalvot, piemēram, ka visiem pasaules heteroseksuālajiem vīriešiem ir bijusi māte cukurzirnītis un varbūt tēvs diktators, kas ir ieaudzinājis "riebumu pret vīriešiem." Tālāk. Man tuva persona gejs visu bērnību pavadīja bērnu namā. Kura persona tur būs bijusi tā "diktatoriskā mamma"? Kurai piešķirt šo "lomu"? Treškārt, no kurienes šis dabas bērns ir ņēmis ideju, ka kādam ir "riebums pret sievietēm"? Ja manī tāds ir, tad kaut kā neesmu to pamanījis. To nav pamanījušas arī tās ļoti daudzās sievietes, kuras man ir labas draudzenes. Ceturtkārt, interesanti, ko melnsvārcis domā par lezbietēm, jo viņām, ja arī mamma ir bijusi ar diktatoriskām nosliecēm, "riebuma pret sievietēm" pilnīgi nekādā gadījumā nav.

Laikrakstā Diena, kur topošais arhibīskaps ir muldējis savu muldējamo, viņš ir nācis arī ar reportiera Ata Rozentāla pārfrāzētu lūk, kādu apgalvojumu: "Z. Stankevičs piesauc pētījumus ASV, kuros esot pierādīts, ka luterāņu garīdznieku vidū pedofilu un homoseksuālistu esot vairāk, tāpat ievērojami vairāk pedofilu esot sporta treneru vidū, tāpēc apgalvot, ka šo problēmu iemesls ir celibāts, esot pretzinātniski." Gribētos cilvēku palūgt -- uzrādiet, lūdzu, šos pētījumus, bet, lūdzu, pavisam, pavisam konkrēti. Ļoti iespējams, ka runa ir par kādu no pietiekami daudzajiem evaņģēlisko "kristiešu" "pētījumiem," kuros ir sarakstīts viss kas pēc kārtas, bet kurus par zinātniskiem uzskatīt nu nevar nekādi. Tādā gadījumā nākamais bīskaps ir mazliet naivs. Vai arī, iespējams, tādu pētījumu vienkārši nav, kaut vai tāpēc, ka aptaujājot sporta trenerus, diez vai zinātnieks nonāks pie īpaši daudziem, kuri teiks "Jā, es esmu pedofils." Tādā gadījumā viņš vienkārši melo. Abos gadījumos -- ne īpaši labas kvalifikācijas baznīcas galvai. Lai gan, ja padomā par to, kādas viņa pārstāvētās baznīcas attiecības ļoti, ļoti, ļoti daudzu gadu garumā ir bijušas ar pierādītiem pedofiliem, kuri mugurā ir vilkuši priestera mantiju ...

Jauku visiem dienu.

4 komentāri:

Miks teica...

Redziet, Kārli, lasot Jūsu pēdēja laika piezīmes, rodas iespaids, ka geju problēmas ir top-ziņa šajā pasaulē. Pieļauju, ka lielāko daļu cilvēku šī problēma vienkārši nesaista. Man patiešām nepatīk, kad kādu (geju, ebreju, melnādaino, etc.) apspiež, bet man tik pat nepatīk, kad kāds piespiež mani uztvert pasauli caur geju, ebreju, melnādaino etc. prizmu. Paredzu Jūsu atbildi: „Nepatīk? Neviens Tevi nespiež lasīt manas piezīmes!”. Loģiski. Bet mani interesē Jūsu viedoklis par daudzām lietām, un es cenšos regulāri Jūsu piezīmes lasīt (lai gan ne vienmēr Jums piekritu). Bet, goda vārds, Kārli, - nav geji (ebreji, melnādainie etc.) tā tēma, par kuru būtu tik liela interese.
P.S. Ne vienmēr piekrītu Jūsu domām par airBaltic. Kopš otrdienas – pilnīgi un absolūti! Tas ir kaut kāds vājprāts! Uz manu aizrādījumu kompānijas darbiniece atbildēja, kā tā darot visi, piemēram, Ryanair! Lūk, kā! Mūsu paraugs ir nevis ar KLM, SAS vai Lufthansa, bet Ryanair! „Prieks” par mums!

Anonīms teica...

Katrs, kas kaut sliktu vārdu bildīs par nabaga apspiestajiem gejiem, taps nozākāts no Jūsu puses, Kārli. Un kāpēc vajag nozākāt jauno arhibīskapu? Viņš tak neteica, ka vajag viņus likvidēt, vai ko tamlīdzīgu.

Anonīms teica...

Jaunais Arhibiskaps protams man Bibelee neatradiis nevienu vietu Kur Kristus teiktu - Ka Maates ir Diktatores, un Gimenes ir Slimas kuraas izaug geji...

Man sis cilveks nepatik ar to ka vins atbalsta jauno paaudzi, kas man liekas ir sekta, vismaz vins to sauc par brivo baznicu....

Pavests Benedikts ir konservativs cilveks, kas ir Katolju galva un vinju neinteresee nekadas tur jaunaas paaudzes, un saubos, ka Pujats nezinaja par Jaunaa arhibiskapa intereseem un saubos ka vins Mineje to Pavestam, kurs nomineja so cilveku...

Arhibiskaps, kurs apsaukaa gimenes un sievietes un atbalsta jauno paaudzi, jaa - buus jautri...

jana teica...

Pasaulee ir tuuksoshiem un pat miljoniem geju, ebreju un tumshaadaino.... Tas, ka kaads ir izoleets un noborezjojies no aarpasaules Latvijaa, kur 'par taadaam lietaam nerunaa' un, kur geji un lezbietes vienkaarshi sleepjaas, tas nenoziimee, ka shii probleema nepastaav! Taapat Latvijaa ir geji/lezbietes, un iespeejams kaads/kaada no Mika daargajiem draugiem un/vai gjimenes arii ir taads/taada (tikai vinsh to nezin).
Daudzi no maniem gaju/lezbieshu draugiem (tai skaitaa es pati) Latviju jau sen ir pametushi un dziivo cilveektiesiigaa valstii! Dziive ir iisa un cilveeki grib dziivot mieriigu, pilnveertiigu dziivi, nevis tikt apsmieti visu muuzju Latvijaa. Visu cienju Kaarlim par uzdroshinaashanos dziivot Latvijaa un ar visiem speekiem censties atveert cilveeku aizmiglojushaas acis!!! Prieks, ka kaadam ir duusha to dariit!!!

:)

 

free counter