sestdiena, 2010. gada 20. februāris

Notiek arī tā

Labrīt, lasītāji!

Aiz loga patlaban tā putina, ka pat snīpi pa durvīm laukā bāzt negribas, un tāpēc esmu ērti iekārtojies pie datora. Liela krūze tējas. Daudz darāma darba. Un prieks par šādām un tādām ērmīgām vēstīm, kuras apliecina, ka vienalga kādas nebūtu peripētijas sabiedriski politiskajā dzīvē, reizēm var arī uzjautrināties.

Piemēram, lieliski jauks ir stāsts par centīgajiem ļaudīm Krievijas pilsētā Omska, kuri gatavojoties savas valsts prezidenta vizītei konstatēja, ka pilsētā tiek reklamēta bērnu luga "Gaidām tevi, jautrais rūķi." Gluži kā cariski potemkiskajā procesā, ļaudis nevēlējās, lai valsts galva sajustos, ka kaut kas nav kārtībā, un plaktāti viens divi tika novākti. Krievijas prezidents ir 1,62 metrus garš. Vai omskiešiem likās, ka viņa emocijas par to ir tik ļoti trauslas? Kā nekā, visu ceļu līdz Kremlim cilvēks izsitās. Varbūt likās, ka prezidentam nav humora izjūtas? Laikam notika pārcenšanās. Blogotāji no Omskas ziņo, ka valsts bosa korteža traucās pa ielām, kuru malās bija izkaisīts svaigs, balts sniegs, lai tik prezidentam nebūtu jāredz nekas netīrs. Citā vietā milzīga aukstuma apstākļos ļaudis bija spiesti uz ielas stūra dirnēt 40 minūtes, kamēr korteža pabrauca garām arī viņiem.

Savukārt no Olimpiskajām spēlēm Vankuverā ... vispirms, protams, liels bravo malacim Martinam Dukuram, kurš gandrīz dabūja zelta medaļu, bet tomēr dabūja sudrabu, piedevām brālis Tomass skeletā ieguva augsto ceturto vietu. Malači abi divi. Šķiet, turpmāk uz Olimpiskajām spēlēm no Latvijas vajag sūtīt tikai brāļu duetus, viņiem acīmredzot veicas labāk nekā citiem. Taču ziņās par Olimpiskajām spēlēm redzams arī kuriozs. Proti, grupa policistu un bruņoto spēku pārstāvju, kuri spēlēs nodrošina drošību, naktis pavada uz kruīza kuģa, acīmredzot tāpēc, ka pilsētā nepietiek viesnīcas numuriņu. Viņdien kuģī izplatījās satraucoša vēsts -- kādam no kuģa apkalpojošā personāla atklāta ... lepra. Vai dieniņ! Cilvēks ātri vien izolēts, apārstēts (mūsdienās tā vairs nav nekāda briesmīga slimīga) un nosūtīts uz mājām, bet re, kā par sevi spēj atgādināt arī tādas it kā bībeliskas slimības. Labi, ka nebija mēris ...

Un vēl atgriezīsimies Krievijā, šoreiz -- Novorosijskā, kur uzdarbojies hakeris. Zināms, ka hakeri var būt briesmīgi ļaudis, mūspusē viņiem izdevies izpumpēt dikti daudz informācijas no Valsts ieņēmumu dienesta sistēmas. Savukārt Novorosijskā hakeris piekļuva nevis ieņēmumu dienestam, bet gan 54 kvadrātmetrus lielam elektroniskam tablo ceļa malā, kuru parasti izmanto, lai demonstrētu reklāmas. Hakerim acīmredzot likās, ka reklāmas nav pietiekami interesantas, un tāpēc viņš uz tablo izvietoja ... porno filmu! Aizturētais hakeris ir 40 gadus vecs bezdarbnieks. 20 minūšu garumā viņam izdevās uz attiecīgā ceļa posma izveidot riktīgu korķi.

Un pēdīgi, atgriezīsimies pie sniega. Lūk, video klips, kurā ir perfekti demonstrēta sniega tīrīšanas tehnika un procedūras. Droši vien to vajadzētu noskatīties mūsu valsts galvaspilsētas amatpersonām, kuras varētu iegūt iedevesmu. Links: http://www.youtube.com/watch?v=yoxs0ELG0mA&feature=fvst


Notiek arī tā.

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

SVILPE teica...

Pirmkārt, pāris nedēļas veca ziņa, un, otrkārt, satrēgums bija pats par sevi, nevis dēļ pr0n uz reklāmas laukuma.
Bet visā visumā nenozēlotu laiku, pavadītu sastrēgumā. :P

SVILPE teica...

lol, tak video arī vecs kā zeme.
Jauku visiem dienu!

Miks teica...

Stāsta, ka naftas pārstrādes rūpnīcā, kur prezidentam paredzēta vizīte, visiem darbiniekiem tika piešķirts vienas dienas atvaļinājums, bet viņi tika aizvietoti ar „pārbaudītiem” cilvēkiem. Es gan šaubos, bet medijos tāda neoficiālā ziņa ir. Lai gan pie mums Buša vizītes laikā arī nekas daudz gudrāks nenotika.

Andris teica...

Es pa Čaka ielu darba dienās staigāju. Ņemot vērā sniega DAUDZUMU, Čaka ielā ir labāk. Un tas priecē :)

 

free counter