pirmdiena, 2008. gada 3. novembris

Aizsardzības ministrs par olām: Tipiska 'Tautas' partijas pārliecība

Labdien, lasītāji!

Šonedēļ žurnālā Nedēļa kolēģe Sallija Benfelde ir intervējusi aizsardzības ministru Vinetu Veldri, intervijā ministrs pārrunā Bruņoto spēku nākotni taupības apstākļos. Neko daudz par finansēm ministrs nevar stāstīt, jo gluži loģiskā kārtā militārajās lietās daudz kas ir slepens, taču nav cilvēks varējis atturēties no nepalūgtām pārdomām arī par gluži nesaistītām lietām, un par to tad šodien bloga ieraksts. Lūk, kas V. Veldrem izsprucis visumā no zila gaisa:

"Vēl viena mums raksturīga lieta ir runāt par to, ko galīgi nezinām. Piemēram, ir interesanti palasīt politologu komentārus par partijām, bet viņi paši nekad nevienā partijā nav bijuši un nezina, kas tas ir un kā tur izskatās. Tas būtu tāpat, kā kritizēt ēdienus no ceptām olām, ja nekad neesi ēdis nevienu olu."

Te nu ministrs ir atkāpies no ministrēšanas un ir atgriezies pie prasta politikāņa ar sevis pārstāvētās "Tautas" partijas absolūto pārliecību, ka neviens to nesaprot, jo tā nav pratusi "komunicēt" ar ārpasauli. Acīmredzot V. Veldre nesajēdz, ka politologi (un arī žurnālisti/komentētāji) komentē to, ko partijas dara, nevis to, kas tās ir. Nav jābūt partijā, lai par to runātu, tieši tāpat kā, piedodiet, nav jāiebāž deguns seskam pakaļā, lai zinātu, ka tas smird. Vēl vairāk, vai no ministra teiktā izriet, ka par kultūru drīkst rakstīt tikai operdziedātāja, par sportu tikai pasaules čempions, vai par militārajām lietām tikai pulkvežleitnants? Absurds kaut kāds! Gribētos teikt, lai Veldre paliek pie savas specialitātes, bet, ak vai, viņš atrodas pavisam kur citur.

Un šajā sakarā arī viens akmentiņš kolēģes Benfeldes dārziņā -- grūti saprast, kā garā intervijā neatradās brīdis pajautāt par to, par ko šis vetārsts ir vislabāk zināms, proti, par viņa ceremoniālo zirgu gvardi. Nesen kādā pasākumā runāju ar kādu Aizsardzības ministrijas pārstāvi, kurš teica, ka nauda tai ir nolikta, nekur tā nav pazudusi. Taupības laikmetā varbūt pat "Tautas" partijas pārstāvis ir nonācis pie saprašanas, ka par to labāk nerunāt, bet apmātā partijā, kuras spicē joprojām ir ļaudis, kuri uzskata, ka nekad nav ne par ko kļūdījušies, uzticēties šādai saprātnei nudien nebūtu prāta darbs.

Jauku visiem dienu!

2 komentāri:

Onjons teica...

un par auto runāt un ar to braukt tikai automehāniķi kā minimums - labāk - autobūves inženieri :) Kārli, vai Jūs ticat, ka TP izdosies atgūt vietu reitingu tabulās? man personīgi māc tumšas aizdomas, ka gadu pirms vēlēšanām PR izdaŗīs savu darbu..

Andrejs teica...

Pēc V.Veldres pārvākšanās uz TP man par šo cilvēku (varbūt ne par viņu, bet TP darbības metodēm) ir izveidojies tāds padraņķīgs viedoklis.
Proti- man šķiet, ka iepriekšējā darbā, kur viņš, šķiet, bija profesionālis savā vietā, viņš paveica (vai kaut kādu iemeslu dēļ nācās paveikt) KĀDAM nepieciešamu darbu, kurš attiecībā pret tiem LR iedzīvotājiem, kuri nav TP biedri, būtu kvalificējams kā "cūcība" vai likumpārkāpums. Iespējams- "V dobrovoļņo prinuģiķeļnom porjadke" (brīvprātīgā piespiedu kārtā).
Un kā kompensāciju par tām morālajām ciešanām (nemaz neironizēju), kuras katram profesionālim noteikti ir tad, kad uz kaut kāda papīra viņš parakstās par to, ka melns ir balts, patiesībā zinot- ka tomēr tas ir melns- tagad nu viņam ir nācies aiziet no tās jomas, kur viņš kaut ko jēdz uz tādu- kur viņš nejēdz neko, bet kur viņam tomēr maksā naudu.

 

free counter