pirmdiena, 2008. gada 30. jūnijs

Par lietutiņu un moderno Latviju

Labvakar, lasītāji!

Esmu visu dienu sēdējis pie datora un tagad došos ēst, bet vispirms divas mazas pārdomas par lietām, kuras esmu kādreiz apcerējis arī Dienas blogā. Ja kādam atkārtojos, tad atvainojos.

Pirmā. Nupat ir lijis, turklāt kā pa Jāņiem. Tagad spīd saulīte, debesīs ir varavīksne. Un uz Čaka ielas ir masīvas peļķes. Kādu brīdi stāvēju un pa savu logu skatījos, kā ļaudis vienā mierā brauc cauri peļķēm un apšļaksta pilnīgi visu, kas ir uz trotuāra. Tas daļēji, protams, ir jautājums par braukšanas kultūru mūsu galvaspilsētā, bet vēl vairāk tas ir par ko citu. 21. gadsimtā taču būtu jādomā, ka Eiropas pilsēta kaut ko būtu sapratusi par notekcaurulēm. Šodien bija liels lietus, bet vismaz Čakmarijas ielā ir vajadzīgas apmēram četras lietus lāses, lai veidotos peļķes. Miljardu izdot par tilta celtniecību brašā Rīgas Dome prot. Sakārtot notekūdeņu sistēmu -- neprot.

Otra. Pirms pāris dienām biju maksāt nodokļus. Kārtējo reizi situācija bija absurda. Uz ekrāna parāda visu, kas par mani pērn tika nodokļos maksāts, un tad es sēžu un to visu ar roku pārkopēju uz lapām. Par ļaudīm Latgales priekšpilsētas VID nodaļā, it īpaši par Alfonu, nevaru teikt neviena slikta vārda, tur cilvēki nevarētu būt izpalīdzīgāki. Taču situācija tajā pašā 21. gadsimtā ir tik idiotiski absurda, ka nudien sāk likties, ka kādam VID vadībā ir kaut kāda ieinteresētība. Citādi pilnīgi noteikti varētu mierīgi darīt tā -- izdrukājiet to, kas ir uz Jūsu veidlapām, es parakstīšu un miers un Dievs. Jo galu galā tā datora sistēma taču zina kopējās summas. No tā, ka es tās pārkopēju uz lapām labākajā gadījumā var rasties kļūda. Atliek tikai nošūpot galvu.

Jauku visiem atlikušo vakaru!

7 komentāri:

Anda teica...

Aha, tagad labi lasās :)

Par grāmatvedību - jābūt diviem neatkarīgi sastādītiem dokumentiem, lai salidzinātu. Jo kāds no Jūsu darba devējiem var būt "aizmirsis" Jums izmaksāto summu deklarēt.

Bizmarite teica...

Jaa, man ari patik, ka ar izlasiit.

Varbut taa iestade, kur jus maksaajat nodoklus taupa uz kopeeshanas izdevumiem vai uz printera kartridzu un papiiru. Nu, tas tacu maksaa nopietnas summas.

Māris Cīrulis teica...

Nu tagad Kārli var lasīt bez sāpošām acīm.
Par VID. Bet ja tu cilvēks, kļūdīsies pārkopējot to tekstu, tad VID aši vien piekabinās sodu, nodokļu nemaksāšanu un visu pārējo.

Anonīms teica...

oi, Čakenes peļķes ir īpašas. burbuļains un melns mašīnu riepu sakults ūdens īpaši iegulētās bedrēs, kas katru reizi pēc asfalta remonta iegulst atkal tajā pašā vietā.
visnejaukākie ir trolejbusi.
saprotu, ka masīvi, bet piežmiegs riteņbraucēju un gājēju nolaidīs ar aukstu un netīru žampu no kakla līdz papēžiem.
pie vājdzirdīgo skolas ir metāla sētiņa. pašai izdevās izsprukt, bet vienu puisi tolejbuss iedzina tajos dzelžos tā, ka sekoja kritiens. labi, ka nākošā mašīna nobremzēja.
esmu atkodusi, ka uz centru labāk iet pa Barona ielu. arī šļakstinās, bet nepaspēj uzņemt ātrumu kvartāla garumā - tramvaji bieži vien traucē ieskrieties.

yournotalone teica...

Pilētvidē ir tik tiešām daudz ko uzlabot - sākot jau ar dušām no brauktuves:D

Unknown teica...

nu tač! e-lietu ministrijai laika atliek tik vien kā tortes ēst, nevis reizi par visām reizēm sakārtot kopējo valsts iestāžu datorsistēmu, lai nav ar drukātiem papīriem jāskaidra no viena kantora uz citu..

rolandinsh.lv teica...

"Par ļaudīm Latgales priekšpilsētas VID nodaļā, (...), tur cilvēki nevarētu būt izpalīdzīgāki."
Diez vai es varētu teikt to pašu par savu (Latgales priekšpilsētas VID) to pašu! Dēļ kaut kādiem nesaskaņotiem dokumentiem man nācās tērēt laiku lai bankai pierādītu, ka man NAV parādu, kas loģiski VID db neuzrādās, bet bankai nosūtījuši pieprasījumu bloķēt man juridisko kontu... Citādi dodu šai VID iestādei 5/10

 

free counter