otrdiena, 2010. gada 21. septembris

Uzmini nu!

Labdien vēlreiz, lasītāji. Šoreiz vēlos piedāvāt tekstu, kuru ir rakstījis kāds no mūsu valsts redzamajiem politikāņiem par kādu citu no mūsu valsts redzamajiem politikāņiem. Centieties uzminēt, kas ir vēstules autors. Un tad parunāsim tālāk.

Jauku visiem atlikušo dienu.


„Šķēles kungs, Jūs aicināt runāt skaidru valodu, Jūs pretendējat uz Latvijas glābēja, tās goda, prāta un sirdsapziņas lomu. Jūs esat mācījis Latvijas tautu dzīvot, tīrīt zobus un nezagt, bargi kritizējis savus kolēģus politiķus.
Neviens cits šajā valstī nav tik daudz runājis par politisko morāli un ētiku kā Jūs. Manuprāt, tieši šodienas politiķis Šķēle vislabāk varētu novērtēt lauksaimniecības ministra vietnieka Šķēles darbības atbilstību Korupcijas novēršanas likumam, kurš gan tad vēl nebija pieņemts. Taču arī šis laiks prasa novērtējumu no Jūsu paša izvirzītajiem visaugstākās morāles kritērijiem.

Diemžēl no visiem politiķiem, kuri pretendē uz ievēlēšanu (..) Saeimā, vēl tikai Stendzenieka uzvārds ir saistīts ar tik skandalozām lietām kā Jūsējais. Jūs pats esat atzinis, ka politiķim ir jābūt kristāltīram un esat daudzkārt atkārtojis, ka prokuratūra ir pētījusi Jūsu lietas un nav atradusi neko krimināli sodāmu. Taču vai katrs, kurš nav kriminālnoziedznieks, var pretendēt ieņemt augstus valsts amatus?

Iespējams, ka Jūsu dibināta ofšora firma izvairījās no Latvijas nodokļu maksāšanas likumīgā ceļā, taču kā tas saskan ar Jūsu pašu teikto, ka nodokļu nemaksāšanai jākļūst tikpat nosodāmai kā nodevībai vai sadarbībai ar čeku?

Kad Jūs bijāt lauksaimniecības ministra vietnieks, pazuda „Lata International” miljoni, kad bijāt premjers, pazuda „Latvenergo” 3 miljoni. Jūs runājāt par politisko atbildību, kam tā ir jāuzņemas šajos gadījumos?
Jūs joprojām neesat publiski aizstāvējis savu godu arī pēc Jums izteiktajiem pārmetumiem, kuriem šodien veltīta vesela grāmata un kuri saistās ar Jūsu darbību lauksaimniecības ministra vietnieka un premjera amatos, kā arī „Ave Lat” grupā.

Jūsu klusēšana, Šķēles kungs, šodien nerunā Jums par labu, ja Jūs nekādi neatbildat uz apvainojumiem, kuri Jūs padara par cilvēku, kuram runāt par morāli ir vismazākās tiesības.

4 komentāri:

Unknown teica...

Viens kretīns par otru kretīnu. Cieti.

Ieva teica...

hmmmm....
???
:(

Anonīms teica...

zudusī Ļeņina vēstule Krupskai?
ne tak - skaisto iekšu AŠ raksta kampjošajam AŠ.. :D

test_user teica...

A.Šlesers. Var pazīt pēc stila ar kungiem un tamlīdzīgi.

 

free counter