pirmdiena, 2010. gada 24. maijs

Gadījuma rakstura pārdomas

Labrīt, lasītāji!

Domāju, domāju -- varbūt šorīt rakstīt par "Tautas" partiju un tās balagānu, kurā lielākā balamute bija cilvēks, kurš nemaz nav no TP. Varbūt rakstīt par to, ka Rīgas dome kārtējo reizi ir pierādījusi, ka arī Ušakova laikmetā tā ir politkorumpēta mēslu bedre, šoreiz -- kapu apkopšanas jomā. Bet tad no paziņas Štatos saņēmu uzjautrinošas pārdomas par dzīvi kā tādu, un tāpēc, ka nevar jau visu laiku gražoties par mūsu valsts politikāņiem un viņu bezgalīgajiem nedarbiem, piedāvāju tos vispārējai izklaidei un apsvēršanai. Gražoties varam citreiz. Un tātad:

1. Manuprāt, labākā drauga pienākums ir, tiklīdz tu nomirsti, iztīrīt tava datora atmiņu.
2. Nekas nav pretīgāks par to brīdi strīda laikā, kurā tu atjēdzies, ka tev nav taisnība.
3. Es absolūti nožēloju visas tās reizes, kad biju jaunāks, kad atteicos no diendusas.
4. Datoru pasaulē ļoti nepieciešams ir sarkasma fonts.
5. Ja tā padomā, vai tiešām bija nepieciešams mācīties glītrakstīšanu?
6. Tām GPS sistēmām, kuras rāda, kā nokļūt no punkta a līdz punktam b -- vai tām nevajadzētu sākties ar piekto norādījumu? Esmu visnotaļ pārliecināts, ka no sava mikrorajona es protu izkļūt bez palīdzības.
7. Bēru sludinājumi būtu daudz interesantāki, ja tajos tiktu pateikts, kā cilvēks nomira.
8. Slikts lēmums -- labs stāsts pēc tam.
9. Nespēju atcerēties pēdējo reizi, kad nejutos vismaz mazlietiņ noguris.
10. Nekad nevar zināt, kad tas trāpīs, bet katru dienu darbā pienāk tas viens brīdis, kad tu apzinies, ka visu pārējo dienu tu neko radošu vairs nepaveiksi.
11. Lūdzu, vai nevaram visi piekrist, ka mēs ignorēsim visu to, kas tiks piedāvāts pēc Blue Ray sistēmas? Nudien es nevēlos savu filmu krājumu atkal sākt no jauna.
12. Es vienmēr baidos, kad Microsoft Word pavaicā, vai es gribu saglabāt veiktās pārmaiņas 10 lappuses garā tekstā, ja es ļoti labi zinu, ka nekādas pārmaiņas es neesmu veicis.
13. Ziniet, kas ir briesmīgi? Cilvēks zvana. Es paceļu pēdējā brīdī ("Lūdzu? Hallo? Sasodīts!"). Bet tad es cilvēkam atzvanu, un viņš neceļ. Vai no tā izriet, ka pēc tam, kad tu man piezvanīji, tu sabijies, nometi telefonu un aizmuki?
14. Man nepatīk tās dienas, kad no dzīvokļa es izeju skaists un pašpārliecināts, bet tad visu dienu es neredzu nevienu, kas to prot novērtēt. Kāpēc es tā centos?
15. Ir tādi cilvēki, kuru telefona numurus es saglabāju telefonā tikai tāpēc, lai zinātu, ka tad, kad zvana viņi, es varu necelt.
16. Manuprāt, ja ledusskapī ir spuldzīte, tad tādai būtu jābūt arī saldētavā.
17. Reizēm, skatoties filmu, kuru redzēju, kad biju jaunāks, es piepeši saprotu, ka toreiz es no tās ne nieka nesapratu.
18. Es labprātāk cenšos vienlaikus nest 10 maisiņus ar pārtikas produktiem, nekā ienest daļu un pēc tam iet atpakaļ uz mašīnu.
19. Par sarkanu luksofora gaismu es priecājos tikai tad, ja cenšos pabeigt īsziņu.
20. Nav viegli atšķirt garlaicību no izsalkuma.
21. Cik reizes cilvēks drīkst teikt "Kā, lūdzu?", pirms pienāk brīdis, kad vienkārši māt ar galvu un smaidīt, jo tu joprojām nesaproti nevienu vārdu no tā, ko cilvēks saka?
22. Es baudu vienotību, kāda rodas, kad vesela rinda autovadītāju sanāk kopā, lai neļautu vienam kretīnam iespraukties rindas priekšā. Palieciet stipri, mani brāļi un māsas!
23. Krekls kļūst netīrs. Apakšveļa kļūst netīra. Bikses nekad nekļūst netīras. Tās var nēsāt mūžīgi.
24. Vai tikai man tā liekas, jebšu patiešām katru gadu vidusskolēni kļūst dumjāki un dumjāki?
25. Pati sliktākā sajūta -- krēslu esi atliecis drusku pa tālu atpakaļ, un uz vienu milisekundi tu esi pārliecināts, ka ir pienācis nāves brīdis.
26. Vadu auto un neciešu kājāmgājējus, eju kājām un neciešu autovadītājus, bet mēs abi ienīstam riteņbraucējus.
27. Reizēm pienāk tas brīdis, kad es trīs reizes ieskatos pulkstenī, bet vienalga man nav ne jausmas, cik patlaban ir pulkstenis.
28. Pašos ideālākajos apstākļos cilvēkam var būt grūti kabatā sameklēt mašīnas atslēgas vai dzīvoklī atrast mobilo telefonu, bet vienu gan es zinu droši. Absolūti katrs cilvēks no metra attāluma, 1,7 sekunžu laikā, ar aizvērtām acīm un vienmēr, vienmēr, vienmēr uz modinātājpulksteņa var atrast snaušanas pogu.

Jauku visiem dienu!

5 komentāri:

Māris Sants teica...

Prieciigus Tev otros Vasarsveetkus, Kaarli. Jutos uzjaureinaats un pacilaats tos lasot.

Kārlis Streips teica...

Ņem par labu, Māri. Ceru, ka Tev viss ir OK.

emsii teica...

Ļoti interesanti,tiešām uzlaboja dienu,paldies..

Helga teica...

Loti precizas atzinas.
Patikami paskatities uz sevi no malas un pasmaidit.
Veiksmigu dienu!

Helga teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
 

free counter