ceturtdiena, 2009. gada 10. decembris

Par deputātu muļķīgajiem izteicieniem un kaitīgo darbību

Labrīt, lasītāji!

Šodien jau atkal piemēri par to, kā mūsu valstī politikāņi gvelž muļķības un rīkojas neatbilstoši valsts un sabiedrības interesēm.

Lūk, par Saeimas deputātu Viktoru Ščerbatihu, kurš parlamentā šogad ir bijis rets viesis tāpēc, ka ir trenējies pasaules čempionātam svarcelšanā, zaļo zemnieku frakcijas priekšnieks Brigmanis ir pateicis, ka gadījumā, ja censonis no čempionāta būtu atgriezies ar medaļu, tad neviens nerunātu par to, ka viņš tik daudz ir kavējis darbu Saeimā. Nē, Brigmaņa kungs. Ar medaļu vai bez tās, Saeimas deputāts, kurš darbu valsts parlamentā uzskata par haltūru brīvā laika pavadīšanai, sabiedrībai nav vajadzīgs, un finanšu krīzes apstākļos tas, ka bastotājam visu laiku tika maksāta i alga, i "kompensācijas," tomēr ir grēks. Ja cilvēks negrib būt deputāts, tad lai noliek mandātu un viņa vietā lai nāk kāds, kuram nav nepieciešams pusgadu būt prom no Saeimas savas "otras karjeras" labad.

Savukārt valsts galvenais "vērtību" uzturētājs, Rīgas domes (un paldies Dievam ne vairs Saeimas) deputāts Šmits ir satraucies par latviešiem ierasto bluķa vilkšanas ceremoniju. Tā, tā deputāts, esot salīdzināma ar "lībiešu pirātismu." Tie vieni seko sentēvu tradīcijām, tie otri nodarbojas ar starptautiskiem noziegumiem. Atradies salīdzinājums!

Tikām ziņots, ka Saeimas komisija nolēmusi steidzamības kārtā izskatīt jautājumu par to, vai valsts uzņēmumiem, kuri darbojas ar peļņu, tomēr atļaut saviem darbiniekiem maksāt bonusus. Tas nekas, ka valsts sektorā tas ir aizliegts. Tas nekas, ka šie pelnošie uzņēmumi tomēr bieži vien ir monopolkompānijas, kuras arī peļņas apstākļos nekautrējas pieprasīt tarifu paaugstināšanu. Savukārt nebūt ne tikpat lielā steigā politikāņi vēlas apspriest izmisīgi nepieciešamus grozījumus un pilnveidojumus likumā par partiju finansēšanu un aģitāciju, par kuriem Politikā.lv šonedēļ rakstījusi Iveta Kažoka. Piedevām, jau šodien deputāti paredz grozīt Saeimas Kārtības rulli, lai noteiktu, ka visas deputātu saņemtās garantijas tiktu iesaldētas šī gada līmenī tā, lai nākamgad, kad valsts budžets būs "jāoptimizē" vēl par pusmiljardu latu, viņus tas neietekmētu. Citiem vārdiem sakot, brīdī, kad mums visiem būs jāsavelk jostas un jāmaksā krietni, krietni lielāki nodokļi, deputāti turpinās saņemt milzīgi dāsnu "kompensāciju" gadījumā, ja viņiem ērtie Saeimas krēsli ir jāpamet, visas kompensācijas turpinās saņemt iepriekš minētais Saeimas bastotājs u.tml. Galva griežas. Nu, riktīgs aunu bars šis mūsu parlaments un mūsu politikāņi.

Jauku visiem dienu!

Nav komentāru:

 

free counter