otrdiena, 2009. gada 20. oktobris

Jēzu, Marija -- glābiet mūs no "saskaņas"!!!

Labdien, lasītāji!

Absolūtākais murgs ir organizācija mūsu valstī, kura ir pilnīgi bez jebkāda pamata piesavinājusies vārdu "saskaņa." Saskaņa starp ko un ko? Katrā gadījumā ne starp valsts iedzīvotājiem. Rīgas mērs šodien aizstiepās līdz Okupācijas muzejam un pēc tam žurnālistiem pateica, ka par to, vai Latvijas 50 gadus ilgusī okupācija bija okupācija vai nebija okupācija esot jāspriež tikai vēsturniekiem. Tā ir vecā Kremļa un tā klēpja sunīšu dziesma. Lai būtu. Bet mērs pateica vēl kaut ko, proti -- Staļina grēki nav piedodami, bet Staļins ir viena lieta, bet PSRS karaspēks un tā zaldāti ir kaut kas cits, un tāpēc viņš mēli pār pleciem kāris katru reizi, kad vajag, joņo uz krāniņveidīgo "uzvaras" pieminekli Pārdaugavā, lai sveiktu veterānus. Un te nu reiz rodas jautājums, proti: Ja Ušakovs Padumjās savienības gadījumā vēlas saredzēt lielu atšķirību starp diktatoru un viņa karaspēku, tad kāpēc viņam ir tik lieli iebildumi pret to, kas Rīgā notiek 16. martā? Jo tādā gadījumā tikpat konkrēti ir jāatzīst, ka arī Latvijas leģiona zaldāti neviens nebija Hitlers, tāpat, kā Sarkanarmijas zaldāti neviens nebija Staļins. Šāda nekonsekvence Krievijas ultrademagoģisko interešu pārstāvjiem Latvijā, protams, nav nekas neparasts, bet te runa ir par valsts galvaspilsētas pirmo personu, kura kārtējo reizi ir pierādījusi, ka vismaz par vēsturi tā zina tikai to, ko piedāvā Kremlis. Nožēlojami!

Tikams Ušakova partijas biedrs Saeimā Urbanovičs Latvijas Avīzē šodien aizgūtnēm vien stāsta par to, cik saskaņiska ir viņa organizācija. Pēc jaunā gada Saskaņas centrā vairs nebūs četras, bet būs tikai viena partija, kura nākamgad ar Sociālistisko partiju veidos kopēju sarakstu. Partijas iekšienē notiekot lielas diskusijas par visu ko pēc kārtas. Intervijas laikā Urbanovičs pat piedāvā Latvijas Avīzes grandam Krustiņam iestāties un censties pārējos pārliecināt par savu taisnību, sakot, ka varbūt viņam tas izdotos. Nu, ja. Un gailim izdosies iestāstīt, ka viņš ir begamots. Kaut vai tas, ka SC ir pietiekami daudz apmelmaņu, kuri turpina apgalvot, ka nekādas okupācijas nebija un dažos gadījumos pat, ka būtu atjaunojama Krievijas impērija (!!! -- nevis Padumjā savienība, bet cara impērija) -- tas liecina, ka "saskaņa" šim veidojumam ir domāta tikai un vienīgi ar tiem, kuri akceptē to pašu Kremļa izrevidēto attieksmi pret dzīvi. Tas ir gana bīstami, jo Ušakova un Urbanoviča komandai nākamā gada Saeimas vēlēšanās ir gana labas izredzes. Latviju pavērst pavisam Krievijas virzienā nudien nebūtu prāta darbs.

Vēl Urbanovičs intervijā klārē, ka gadījumā, ja kāds viņu uzaicinātu kļūt par premjerministru, tad neviens cits no "Saskaņas" centra par ministru nekļūtu, lai nerastos iespaids, ka cilvēks domā tikai par savējiem. Lai paliek tas, ka mūsu iekārtā nekas tāds nebūtu iespējams, ja vien SC neizdotos Saeimā iegūt 51 vietu un arī tad diez vai, jo cilvēki tomēr nav iekārtoti tā, lai iegūtu vietu parlamentā un tad skatītos, kā visi labākie darbi tiek doti citiem. Taču ir arī kas cits. Acīmredzot bez pat minimālākās ironijas sajūtas, Urbanovičs ir atradis par vajadzīgu piemetināt lūk, ko: "Es neko sliktu nevaru teikt par Aināru Šleseru. Viņam ir unikāla politiskā intuīcija." Tas tajā pašā intervijā, kurā cilvēks runā par profesionālu valdību. Droši vien pat Urbanovičs ir pamanījis, ka Šlesers mūsu valstī ir nepotisma paraugbērns, un tas nu ar profesionālismu neiet kopā galīgi nemaz. Var jau arī pieminēt, kur mūs ir novedusi uzslavētā "intuīcija," piemēram, pie Latvijas pasta gandrīz vai bankrota, jo nu jau ir izgāzies arī "intuīcijas" pilnā cilvēkbērna pasta bankas projekts. Taču galvenais tomēr ir liekulība. Ja pats ar nepotismu nenodarbojies, tad uzslavēt kādu, kas nodarbojas tikai un vienīgi ar to? Tā nav "saskaņa." Tas ir prastākais un riebīgākais politikānisms.

Jauku visiem vakaru!

4 komentāri:

Anonīms teica...

Pirmkart, man ljoti patik Jusu raidijums (ipasi jautrs bija pedejais), bet ljoti skumji ka tik iss, Dombursovs (reti kad ir jautrs) un iet liekas gandriz pusotru stundu un kada jega?
Tapat nekas no taa nemainas, un jautribas arii nekadas - visi tadi nopietni un korekti!
:)

Otrs, Jezus un Marija Muus katru Savaa Veidaa Savaa Nodomaa glabj, bet kopumaa Latvijas Tautu no SC - ???nezinu...

Es kaukaa negribu ticet ka lielakaa dalja Latviesu balsoja par partiju kuraa ir rubiks (domes velesanaas)
Cik saprotu tautas skaitisana jau nav notikusi n-tos gadus, un
man liekas ka Krieviski runajoso ir daudz daudz vairak nekaa Mes domajam...

Tomer uzskatu, lai SC neuzvaretu, Pils Sav, JL, un Stok part, vajadzetu (patik vai nee) piesaistit arii krievu veletajus, jo ja savadak nee - partija kuraa ir rubiks uzvares un kalvitis ar skeli - vien pucinas uz pudertortes malinas vien bija...

Hm Juus laikam neesat dzirdejis veel no Usakova stulbus tekstus - ka ja Muus "neatbrivotu" (jeb neokupeetu) Padomju savieniba, tad nebutu brivaas Latvijas,bet es atvainojos Mees tikam okupeti uz 50gadiem, un tikai Jusu pieminetaa Marija un Jezus Muus glaba...

Puskina piemineklis Rigaa, Velme nekopt Oskara Kalpaka piem, skriesana uz to pieminekli, veel nesenais notikums ar Lidakas(ZZS) - "Aizver Muti" (ieks taa ka kreisie gribeja nonemt 18nov no svinamo dienam)

Liecina ka nekas labs nebus,ja uzvares SC, un pats galvenais pat ja vinji nedabus 51 balsi, pietiek sleseram piekonekteties un cau rasma!

Patik vai nee Mums bet partiju trijotnei(JL+PS+un neatceros treso) jauzrunaa krieviski runajosos...

Anonīms teica...

man šķiet ir neprāts sagaidīt no cilvēkiem, kuru vecāki vai vec-vecāki šeit ieradušies uz tankiem pa ceļam uz Berlīni vai pēcākos gados lai rukātu melnu muti 'zavodos', tagad noliegtu savu izcelsmi un vienotā korī slavētu neatkarīgu Latviju un latvisko. vai tas nav tas pats mankurtisms par ko tik ļoti patīk pārmest mūsu tautiešiem, kas skrien uz Maskavu izdiņģēt sev amatu kādā šņabja rūpnīcā?
latviešiem vajag mazāk cerēt uz krievu, ukraiņu un baltkrievu izcelsmes krievvalodīgo lojalitāti, vairāk pašiem būt konsekventiem politikas kopējiem, nevis sīku rebju un šeptēšanās alkstošiem politikāņiem.

Kārlis Streips teica...

Kaspar, paldies par laipnajiem vārdiem. Raidījums tik tiešām ir īss. Bet par nākamā gada vēlēšanām -- skatīsimies. Jums taisnība, ka ir jāuzrunā arī krievvalodīgie vēlētāji. Līdz šim to vienīgi ir darījis Šlesera biznesa projekts, bet Šleseram vēlētāji ir pilnīgi pie pakaļas, ka tik var tikt pie šeptēšanas un ruķīšanas.

Artrid teica...

Mhm, otru grupējumu, kurš vēl vairāk censtos šķelt mūsu nestabilo saboiedrību, grūti atrast.

 

free counter