piektdiena, 2008. gada 12. decembris

'Daiļrunīgā' Demakova un bagātā Gulbe -- pārdomas piektdienā

Labrīt, lasītāji!

Nu, ko. Pastrādāja līdz puspieciem no rīta, un galu galā apstiprināja gan valdības paģērēto "finanšu stabilizācijas plānu", gan arī valsts budžeta grozījumus, tiesa, ne bez zināmiem grozījumiem. Saeimas deputāti tomēr laikam saprata, ka sagraut presi nebūtu prāta darbs, lai arī cik to nevēlētos atsevišķi valdošās kliķes pārstāvji. It īpaši te jāizceļ Ministru kabineta mēbele Demakova, kura pacēla snīpi gaisā un paziņoja, ka visas avīzes Latvijā esot dzeltenas izņemot "Latvijas Avīzi" -- nu absolūti hrestomātisks piemērs par šo bandu, kura ir uzsēdusies Latvijai uz kakla, un kauns par šo sievieti, kura sevi ir tik pilnīgi degradējusi, jo "dzeltens" tādā gadījumā ir arī "Dienas Bizness", "The Baltic Times", "Rīgas Apriņķa Avīze", "Latvijas Vēstnesis", "Ogres Vēstis" un visas pārējās avīzes pēc kārtas. Vēl vairāk, kultūras kūrētāja ir pat īpaši uzstājusi, ka viņas daiļrunīgais, lai arī cik muļķīgais teksts ir jāieraksta valdības sēdes protokollēmumā, no kā jāsecina, ka acīmredzot arī visi pārējie ministri valstij piederošo "Latvijas Vēstnesi" uzskata par dzeltenu. Demakova ir klasisks piemērs tam, kāpēc "Tautas" partija būtu padzenama no valsts dzīves pavisam un ar vislielāko mietu. Jo par ko gan citu Valsts prezidents runāja tad, kad Saeimā vakar pateica: "Kādu brīdi mums pat sāka likties, ka esam sevišķi īpaši un Latvijā ekonomikas likumi vairs nedarbojas. Izrādījās, ka tomēr tā tas nav. Mēs nebijām gatavi pieņemt pat domu par iespējamo ekonomikas lejupslīdi un labākajos gados neveidojām uzkrājumus nebaltām dienām." Tas vislielākā mērā attiecas uz kādreizējo "stabilitātes garantu" Kalvīti. Demakovai kopā ar visiem pārējiem "Tautas" partijas politikāņiem būtu reiz jāvācas prom. Saku vēlreiz -- kauns par šo sievieti.

Kauns arī par visu valdību. Lai arī Saeima tomēr sasparojās un piespieda Godmaņa vadīto bariņu atteikties no "vadības līgumiem," kuri pamatīgi izkropļo apmaksas sistēmu valsts pārvaldē, bariņš tomēr spītīgi palika pie valsts un pašvaldību uzņēmumu padomēm, kurās "savējie" var nopelnīt pat ļoti brangu naudu. Piemērs tam ir kāda Inguna Gulbe, kura par piedalīšanos uzņēmuma Latvijas Valsts meži padomes sēdēs katru reizi (uzsveru ... katru reizi) saņem gandrīz 2500 latu. Ļoti silta vietiņa, it īpaši, ja ņemam vērā, kā to ir uzsvērusi "Diena", ka I. Gulbe šogad no septiņām LVM padomes sēdēm ar savu klātbūtni pagodināja tikai četras, bet 2006. gadā -- tikai vienu reizi. Lieki teikt, ka viņa savus 2500 latus saņēma neatkarīgi no tā, vai viņa tur bija vai nebija. Pati censone, protams, nekā slikta tajā nesaskata, bet arī tas ir lielisks piemērs par to, kā mūsu valsts "strādā." Ne mazumis tajā ziņā, ka LVM padome I. Gulbei acīmredzot ir tāda kā haltūra, jo viņa arī ir asociēta profesore Latvijas Lauksaimniecības Universitātē, Latvijas Valsts Agrārā institūta nodaļas vadītāja, kā arī finanšu un zemkopības ministra padomdevēja. It īpaši finanšu ministra gadījumā bijusi redzama tik masīva nekompetence, ka "padomdevēja" būtu jāpatriec visnotaļ automātiski. Taču nē. Protams, ka nē. Arī padomdevēji un ministriju šoferi vēlas labu dzīvi. Vien tā sāk izskatīties visnotaļ, piedodiet, kretiniska, ja to salīdzina ar jostas pievilkšanu, kāda būs nepieciešama tiem, kuri nav pamanījušies kļūt par valdošās kliķes "savējiem."

Jauku visiem dienu -- ja varat tādu atļauties.

4 komentāri:

Vilors teica...

Nepaspēja Mafiozās Koalīcijas naktī pieņemtais Stabilizācijas plāns apdzist, kad jau no rīta Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris paziņoja, ka viņš (jeb mēs, tā arī nepaskaidrojot, kas ir tie mēs) jūt, ka būs daudz sūdzību," norādot, ka viena no pirmajām varētu būt sūdzība, ko apņēmušies sagatavot vispārējo tiesu tiesneši.
Kamēr visai tautai liek savilkt jostas, pēc Valsts ieņēmuma dienesta oficiālās informācijas algas bija sekojošas, piemēram -LR ģenerālprokurors Jānis Maizītis: 2006. gada atalgojums — 27 281lats, 2007. gada atalgojums — 38 032 lati, pieaugums — 10 751 lats. Augstākās
tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns: 2006. gada
atalgojums — 42 505 lati, 2007. gada atalgojums — 52 799 lati,
pieaugums — 10 294 lati. Neko mazākas tās nav pārējiem tiesnešiem un prokuroriem, nemaz nerunājot par prātam neaptveramiem kukuļiem, kas tur grozās, prēmijām, slēptām izmaksām. Es vēlreiz atgādinu, ka līdz 2008. gadam nav notiesāta neviena baltā apkaklīte par ekonomiskiem noziegumiem, kas vien raksturo tiesu sistēmu Latvijā. Tajā pašā laikā redzam divas lietas - kā tiek runāts par tiesnešu nelikumībām, viņi atsaucas uz tiesu neatkarību, izliekoties neredzam lietu novilcināšanu savējo interesēs, nopirktos spriedumus par daudziem miljoniem utt. Un otra lieta ir tāda, ka šīs mafiozās Saeimas ieceltais Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs jau pasteidzies paziņot, ka "pieaugs korupcijas risks tiesās, ja netiks paaugstinātas tiesnešu algas". Tātad tiesu plukatas (F.Rablē) kārtējo reizi apliecinājušas gatavību šantažēt sabiedrību, mainās tikai sankcijas. Tad tās bija, "nepieliksiet mums algas - mēs ņemsim kukuļus", tagad - "nepieliksiet mums algas - caur Satversmes izsitīsim".
Tas, ka arī Satversmes tiesas tiesneši ir ieinteresētas personas - tas šos tiesu plukatas kaut kā neietekmē.
Kalpošana zelta teļam - tas ir šo mazisko ļautiņu - Latvijas ķēķa tiesnešu dzinējspēks. Tā ir maza sabiedrības daļa, taču tāds pats domāšanas veids ir izveidojies Latvijas ierēdņiem un tiem, kas pielikti pie siltām silēm caur vadības līgumiem. Jautājums, ko darīt, kā darīt, lai nepieļautu, ka šie "parazīti" nenoēstu un neizsaimniekotu arī aizņemto naudu no Starptautiskā Valūtas Fonda? Jo stipri izskatās, ka viņi gatavi izsūkt pēdējo asins lāsi no tautas, lai tikai apmierinātu savas egoistiskās tieksmes pēc principa: pēc mums kaut ūdensplūdi.

Vilors teica...

Papildus iepriekš teiktajam, kas liek domāt, ka Latvijā sākusies jauna politika.

Apjomīgās normatīvo aktu grozījumu paketes izskatīšana Saeimā noslēdzās vien pulksten puspiecos piektdienas rītā ar balsojumu par grozījumiem likumā par valsts budžetu 2009. gadam. Par šī likumprojekta pieņemšanu nobalsoja 57 deputāti, bet pret to izteicās 27 Saeimas locekļi. 17 deputāti atturējās.

Pēc balsojuma Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) izteica savu cieņu tautas pārstāvjiem, kas pieņēmuši tik valstiski nozīmīgus likumu grozījumus.
"Šis parlaments ir viens no politiski spēcīgākajiem parlamentiem, es nekaunos teikt, arī Eiropā (...) Tāpēc jebkuriem aicinājumiem, jebkuriem mudinājumiem par šīs Saeimas atlaišanu faktiski nav tiesību eksistēt," teica Godmanis.

Godājais Streipa kungs un pārējie lasītāji! Tātad - jebkuriem mudinājumiem par šīs Saeimas atlaišanu nav tiesību eksistēt. Neko daudz es nekļūdījos iepriekš teikdams, ka šī mafija ar prokuroru un tiesnešu rokām taisīs mums muti ciet. Jāsaprot, ka Godmanis pasludinājis jaunu politiku Latvijā, kas apdraud mūs visus un, es teiktu, arī mūsu demokrātiskās kaimiņvalstis. Kam jānotiek, lai izbeigtu šo murgu?

Miks teica...

Vai Jūs zināt, kādas bija visiecienītākās pieturzīmes Gēbelsa mēdijos? Nē, tā nebija izsaukuma zīme vai kas cits no Ur-ra simbolikas. Gēbelss visaugstāk vērtēja pēdiņas: Einšteins bija „fiziķis”, Heine un Tomass Manns – „rakstnieki”, ASV, Lielbritānija un tml.. – „demokrātijas”. Teorētiski es pieļauju, ka tai valstij nelojālie žurnālisti (ja tikai tādi varētu tur būt!), tiktu dēvēti par „žurnālistiem” vai skribentiem. Es ļoti daudzās jomas Jums piekritu, Kārli, tikai pēdiņu – nu, tā - drusku par daudz.

Unknown teica...

Jaa Karli gribaas blaut un reizee sienaa skriet delj visiem tiem sudiem,(atvainojos - nav speka vairs runat normali)ko Mums ir uzlejusi godmani un citi.

Kads mans pazistams cilveks, valsts parvaldee sanema (ntos gadus nostradajis) ap 300ls, procentus pie algas nonema un tagad ir 250ls(palikusi plika pamatsumma), bet no janvara no algas tiks nemti veel 15%. (neskaitisim to ka atvalinajuma nauda un premijas un piemaksas parastajiem ir nost)

Jautajums - Mees tik taalu Neatkarigaja Latvijaa nodzivojamies - Lai Izdzivo Savejais un nesavejais Godigi maksaa jaunos nodoklus un Mirst badaa?

Es neesmu ekonomists bet neesmu idiots. Padomaa Kaarli vini Te plataas kaa ar sasniegumu to ka nu nekadaa gadijumaa nedelvalvees latu, ko Nozimee Lata Devalvacija man kaa prastam cilvekam - to ka mazak par to latinu varesi nopirkt, bet vai kaukas taads jau nav noticis Parasto cilveku viduu - Algas Samazina, Nodoklus palielina - vai nav kaukas lidzigs Lata devalvacijai?

Jo ziniet no Lata devalvacijas pec manam domaam ciestu lielie - miljonari, tas ir mazinatos vinu miljoni. Bet varbut kludos...

Un es apbrinoju Godmana nekaunibu pazinojot kaa SuperSasniegumu - Pensijas netiks pazeminatas, tagad zinu ar Kaads Buus vina reklamas sauklis pirms nakamajam velesanam - ES NELAVU SAMAZINAT PENSIJAS(NEPAAUGSTINAJU ARII) UN NELAUSU TURPMAK - Balsojiet par mani :)

Vienigaa izeja Latvijas Tautai ir iziesana uz ielas! Ja mees sedesim, tad pat nepamanasim kaa Valdosie Mus iegrudis veel lielakaa nabadziibaa!!!

 

free counter