ceturtdiena, 2012. gada 5. janvāris

Grausta stāsts turpinās

Labdien, lasītāji!

Ziņots, ka kārtējo reizi grausts, kas atrodas Marijas ielā 6, ir sācis apdraudēt garāmgājēju drošību. LETA novēroja, ka vētras ietekmē ir saplēsts celtnes dekoratīvais pārvalks un no kāda no logiem karājas vairāki koka gabali, tajā skaitā viens nokrita ar blīkšķi un teju, teju uzkrita kādai garāmgājējai uz galvas. Labi, ka kundze tika cauri ar izbīli, bet te nu reiz atkal ir jāsaka tas pats, ko teicu pirms pāris gadiem, kad graustā izcēlās ugunsgrēks: Vai nepietiek?

Manuprāt, ir acīmredzamas divas lietas. Pirmkārt, celtnes īpašnieki ar to netiek galā. It kā pirms diviem gadiem jūnijā viņi celtni esot "iekonservējuši," bet te nu ir rezultāts. Turpinu uzskatīt, ka pilsētai ir jādod tiesības ēku konfiscēt pavisam. Taču, otrkārt, ir pat ļoti, ļoti maz ticams, ka no tās kādreiz vairs būs kāds labums. Laika zobs tomēr ir darījis savu, pie tam pamatīgi. Saprotu, ēka ir arhitektūras piemineklis, bet kas tas par pieminekli, ja palikušas vien četras sienas un ne pašā labākajā stāvoklī? Šķiet, ēka būtu vispirms konfiscējama un tad nojaucama, tās vietā ceļot kaut ko citu. Var, protams, būt visādi noteikumi par šī kaut kā cita augstumu, apmēriem, izskatu un visu pārējo, bet nudien neliekas, ka pašreizējā celtne vairs ir kam derīga.

Jauku visiem dienu, un iesaku tā nodrošināšanai garām minētajai celtnei šodien neiet.

2 komentāri:

Ivars Indāns teica...

Nu jā, tā Rīgas specifika. Katru darba dienu dodos no Ķengaraga uz darbu pa šo maršrutu: interesanti.
Priecē tas, ka Maskačkā daudzi iegādājušies mājas un tās ļoti korekti un jauki sakopuši: http://www.panoramio.com/photo/53824632 piemēram. Tad nāk Rīgas Dzelzsceļa stacija ar savu nacionālo ksenofobismu: visi uzraksti TIKAI LATVISKI. Regulāri skaidroju tūristiem, kur kase un kāpēc nav biļešu automātu. Tad nāk laukumiņš ar izdauzītajām trotuāra plāksnēm: pusceļā uz "Maskavas namu". Un tad jau minētais piemineklis Marijas ielā :( Tāds "Rīgas koncentrāts" Nav mums saimnieka!

JustARide teica...

Šai ēkai agrāk sanāca iet garām katru rītu un es uzskatu, ka tā ir ļoti skaista celtne. Diemžēl, nekas vairāk par fasādi nav palicis pāri, bet mūsdienu minimālismā, vairs nebūvē ēkas tā kā šo, tāpēc tai ir īpaša vērtība. Ja šo ēku nojauks, tad, visdrīzākais, vietā uzcels kādu ar gludu akmens/stikla fasādi. Tā jau par Rīgu par Tallinu pārvērtīsim...

 

free counter