otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Par katoļu baznīcu un tās atvainošanos

Labdien, lasītāji!

Kaut kad drīz Latvijā tiks laista klajā grāmata, kurā Romas pāvests Benedikts "atvainosies" par to, ka divu tūkstošu gadu garumā baznīca vainoja ebrejus par Jēzus kristus nāvi. Te nu ir sakāmas pāris lietas.

Pirmkārt, acīmredzot Romas katoļu melnsvārči nekad nav pamanījuši vienu būtisku faktu, proti: Jēzus kristus pats bija ebrejs. Leģendārais pēdējais mielasts bija ebreju rituāls, un tas, ka laikā pēc Jēzus nāves cilvēki viņa vārdā nosauca citu reliģisku kustību, tas to nemaina nemaz.

Taču ir arī otra un daudz nozīmīgāka lieta. Romas katoļu baznīcai ir daudz kā vairāk, par ko atvainoties. Par Krusta kariem, kuri ir salīdzināmi ar genocīdu. Par to, ka daudzu gadsimtu garumā "pieeja debesīm" tika "garantēta" nevis tiem, kuri labi uzvedās, bet gan tiem, kuri finansēja pāvesta galmu (tā dēvēto indulģenču tirgošana). Par neticamo korupciju. Par to, ka 2. pasaules kara laikā Vatikāns pilnībā ignorēja holokaustu pret ebrejiem pat tik tālu, ka par toreizējo pāvestu Piju divpadsmito ir sarakstīta grāmata "Hitlera pāvests." Un, galvenais, par elpu aizraujošo liekulību cilvēka seksualitātes jomā.

Jo Romas katoļu baznīcu vada izkurtējušu veču bars, kuriem, vismaz teorētiski, seksuālas attiecības nav bijušas nekad, ja neskaita mazu bērnu seksuālu izmantošanu. Tieši šajā pēdējā gadījumā Vatikāns ir pieļāvis visbaisāko grēku, jo ļoti, ļoti daudzu gadu garumā priesterus pedofilus baznīca vienkārši sūtīja uz citu draudzi, nevis viņus novāca no trases pavisam. Tādēļ Amerikā vairākas Romas katoļu diakonijas ir bankrotējušas vai bankrota priekšā, jo upuriem ir jāmaksā kompensācija.

Šajā kontekstā jāaplūko arī kaut kas tāds, ko nesen Apvienoto nāciju organizācijā teica Vatikāna starptautiskais runasvīrs Silvano Tomasi, proti, ka patiesie upuri mūsu pasaulē ir tie, kuri iebilst pret geju un lezbiešu cilvēka tiesībām. No tā laikam izriet, ka nacisti ir ebreju un Kukluksklana rasisti -- tumšādaino amerikāņu upuri. Staļins bija deportēto personu upuris. Krievija ir Gruzijas upuris. Un tā tālāk.

Ir labi, ka vairums pasaules Romas katoļu šo veču kliķi vienkārši ignorē, ja runa ir par cilvēka seksualitāti. Jau ļoti sen vairums neņem vērā apgalvojumu, ka trūcīga sieviete, kurai ir septiņi bērni, nedrīkst darīt neko, lai novērstu astotā bērna piedzimšanu. Atkal grēks, un ne jau no sievietes puses. Jautājumā par seksuālajām minoritātēm ir tas pats variants -- Amerikā 63 procenti katoļu atbalsta civillaulības viendzimuma pāriem, 69 procenti neuzskata, ka seksualitāte ir morāls jautājums. ANO Cilvēka tiesību padomes rezolūciju par LGBT tiesībām parakstīja visas katoliskās valstis Eiropā un Latīņamerikā, civillaulības viendzimuma pāriem atļauj tādas katoliskas valstis, kā Spānija, Portugāle, Beļģija, Argentīna un Meksika. Citiem vārdiem sakot, Romas katoļi ir krietni liberālāki par vecajiem vīriešiem, kuri baznīcā ir pie teikšanas un šajā jomā nezina neko. Būtu ļoti labi, ja baznīca uz kādu laiku pārtrauktu gvelzt par minēto jomu un ļoti dziļi ieskatītos sevī. Jo nedarbu baznīcā ir tik daudz, ka bez īpaša pārspīlējuma var teikt, ka neviena cita organizēta struktūra cilvēces vēsturē nav radījusi tik daudz posta, kā Vatikāns.

Jauku visiem dienu!

3 komentāri:

deleted account teica...

Specveltījums Vilnim

http://www.apollo.lv/portal/sieviete/articles/53786/0

deleted account teica...

Kā arī turpinājums:

http://www.apollo.lv/portal/sieviete/articles/54408/0

Pings teica...

Varbūt var piekrist, ka ebreju vajāšana Kristus slepkavības sakarā ir absurda, Bet Bībele vispār ir tikai skaists stāsts, kurā profesionāli iestrādātas morāles vērtības. Bet noteikti piekrītu, ka baznīca kā institūcija ir izdarījusi pietiekami, lai tiktu nosodīta par tās pastrādātajām šausmām gadsimtu garumā.

 

free counter