otrdiena, 2011. gada 25. janvāris

Gļēvais Dombrovskis -- cik ilgi tā varēs?

Labdien, lasītāji!

Izskanējusi ziņa, ka mūsu valsts premjerministrs Valdis Dombrovskis jau atkal ir demonstrējis mugurkaula trūkumu, gļēvumu, vai vienalga kā citādi var nosaukt viņa attiecības ar koalīcijas "partneriem" no Puzes ķeizara pasaules. Ziņots, ka vakar "zaļie zemnieki" atkal nobloķēja Ievas Jaunzemes apstiprināšanu Latvijas Konkurences padomes vadītājas amatā, jo, tā ziņo kolēģi, viņi tā cer uzlikt papildu spiedienu Ekonomikas ministram Artim Kamparam tāpēc, iedomājieties, ka cilvēks ir izdomājis uz amatiem, kuros ZZS cer iebīdīt atsevišķus caurkritušus politikāņus, rīkot konkursu. Kāda bezkaunība! Rīkot konkursu tad, kad partijai ir jābīda šeptes? Kas tik vēl nebūs? Un kā uz šo bezjēdzīgo spiedienu reaģējis Kampara partijas biedrs un valdības it kā vadītājs Dombrovskis? Pacēlis rociņas un pateicis labi, labi, čabulīši, pagaidīsim vēl nedēļu un tad skatīsimies.

Tā ir nopietna valsts vadītāja cienīga rīcība? Absolūti nekādā gadījumā nē! Ar pašu Jaunzemi šai lietai nav pilnīgi ne mazākā sakara, viņa ir kļuvusi par ķīlnieci "zaļo zemnieku" untumiem. Kas specifiski Puzes ķeizara aptekalētājiem nav pa prātam? Tas, ka konkursu Kampars vēlas rīkot uz vietu, kurā viņi vēlas iebīdīt caurkritušo (visās šīs vārda nozīmēs) kādreizējo Zemkopības ministru Mārtiņu Rozi. To pašu, kurš devās atvaļinājumā tad, kad Eiropā sprieda par kopējo lauksaimniecības politiku, kurš pretlikumīgi reklamēja pats sevi Zemkopības ministrijas informatīvajos materiālos, kurš ministrēšanas beigu posmā lauksaimniecības vidē bija apmēram tikpat populārs, kā zilonis porcelāna veikalā. Ko tad viņš ir pelnījis? Ne jau priviliģētu attieksmi valsts amatu pildīšanā, ja arī šāda veida bezkonkursa bīdīšana mūsu politikā ir "ierasta."

Ne velti "zaļo zemnieku" frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pie absolūti katras izdevības skandē pārliecību, ka Dombrovskis ir pats labākais premjerministrs, kādu vien ir iespējams iedomāties. Kāpēc ne, ja katru reizi, kad koalīcijas "partneri" sabuntojas, premjers miera mika paceļ rociņas un grimst dzelmē? "Zaļie zemnieki" ļoti labi zina, ka viņi var kavēt viena jautājuma izskatīšanu pēc nākamā, jo Dombrovskis neteiks un nedarīs neko. Vai tik ļoti svarīgs viņam ir paša krēsls? Ja tā, tad acīmredzot jāsaka, ka Dombrovska valdība, vienalga cik ilgi tā paliks vai nepaliks amatā, būs tāda pata ķīlniece Puzes iegribām, kā patlaban Ieva Jaunzeme. No Dombrovska puses to citādi, kā par gļēvumu ir grūti nosaukt, un tas ir vienkārši nožēlojami. Vēl jo vairāk, ja zinām, ka šodienas Ministru kabineta sēdē Vienotības ministriem bija vairākums, un Jaunzemi viņi tāpat būtu varējuši apstiprināt amatā. Bet nē, tā nevar, jo koalīcijas līgumā tas nav atļauts. Tomēr, ja Dombrovskis nav spējīgs valdību vadīt kā valstsvīrs un nevis kā vidusskolnieks, kurš nevēlas kašķēties ar rotaļu laukuma biedriem, tad laiks tīt makšķeres un valdības vadītāja amatu atdot kādam, kuram ir stingrākas iekšas. Patlaban Konkurences padomes situācija nav kritiska, jo Jaunzemei termiņš amatā beigsies tikai 15. februārī. Bet tomēr ir jājautā, cik ilgi valdības vadītājs taisās čammāties? Jo gadījumā, ja viņš tāpat turpinās uzvesties arī turpmāk, tad Latvijai gaišas dienas nespīd nudien. Vienotība tomēr Saeimā iesoļoja zem godīguma un tiesiskuma karoga, tajā skaitā domājot arī par valsts amatiem un tiem, kuri tajos darbojas. Vai visa Vienotība ir gatava pieciest šādu laiskumu, lai tik saglabātu valdības "stabilitāti"? Ja tā, tad nožēlojami.

1 komentārs:

Andris teica...

Nu tad beidzot līdz Lācēnam tikām. Mīksts tas Lāčuks, mīksts. Tur nav ko vairāk piebilst.

 

free counter