svētdiena, 2010. gada 3. oktobris

Nākamajā dienā pēc vēlēšanām

Labrīt, lasītāji! Labrīt, labrīt, labrīt! Un vēlreiz labrīt, labrīt, labrīt!

Paldies, Latvijas vēlētāji! Paldies par veselā saprāta demonstrēšanu! Ja var ticēt provizorisko rezultātu provizoriskajam vietu sadalījumam Saeimā, tad Vienotībai un "zaļajiem zemniekiem" vien valsts parlamentā ir vairākums. Vēl kopā ar VL/TB/LNNK -- 63 vietas. Labrīt, labrīt, labrīt!

Protams, neesmu nekāds lielais ZZS fans. Ciniskā liekulība, ar kādu "zaļie zemnieki" apgalvo, ka kriminālapsūdzībās grimstošam mazpilsētniekam ir jābūt par premjerministru, ir pretīga (un privātās sarunās man ne viens vien ZZS cilvēks ir teicis, ka labāk būtu, ja minētā mazpilsētnieka nebūtu vispār), un šī nu ir tā partija, kura pēdējo četru gadu laikā ir piedalījusies pietiekami daudzos nedarbos, tajā skaitā centusies legalizēt naudas atmazgāšanu un atsevišķiem "savējiem" uz valsts budžeta rēķina uzsaukt lielus ietaupījumus zemes privatizēšanā (tas bija tas "viņas pašas nesaprata, ko iesniegušas" brīdis). Taču bez ZZS Vienotībai koalīcija nesanāk, ja nu vienīgi ar "Saskaņas" centru, bet diez vai. Urbanovičs ar lielu krūti jau ir sācis apgalvot, ka bez SC valdība nesanākšot "ģeometriskā" nozīmē (matemātiķis laikam), kā arī "aritmētiskā" nozīmē, bet aritmētika tomēr ļoti skaidri demonstrē, ka bez SC pašreizējā koalīcija var iztikt arī turpmāk, un diez vai nu mūs gaida Urbanoviča piesolītā "Biškeka." Tiesa, var jau veidot superkoalīciju arī ar SC, bet nedomāju, ka visi Vienotības vēlētāji tā kaut ko uztvertu ar īpašu prieku. Varbūt "saskaņiešiem" var pāris Saeimas komisijas iedot, noteikti jau vietu, pat augstu vietu Saeimas prezidijā. Bet premjerēšana nesanāks, tāpēc finanšu ministra un ārlietu ministra vieta arī ne, un labi, ka tā. Gluži tik plati atplestas rociņas Kremlim tomēr šoruden nesagaidīt.

Bet, kā jau lasītāji droši vien saprot, man vislielākais un neviltotākais prieks ir par to, ka pēc visu "sadarbības" līgumu slēgšanas, pēc visas ņirgāšanās par priekšvēlēšanu kampaņas godīgumu, pēc visas bombardēšanas ar e-pastiem, e-pastiem, e-pastiem, pēc visas apgalvošanas, ka kandidātam kaut kas ir ciets, pēc visiem baloniem, kas izdalīti bērniem ... pēc visa tā, Aināra Šlesera un Andra Šķēles biznesa projekts ir cietis absolūtu fiasko. Aprēķini liecina, ka Saeimā šim veidojumam varētu būt astoņas vietas. Astoņas. Tā ir tikai viena ceturtā daļa no tā mandātu skaita, kuru "Tautas" partija un LPP/LC atsevišķi startējot Saeimā ieguva pirms četriem gadiem. Cik fantastiska (šī vārda vispozitīvākajā nozīmē) pārrēķināšanās! Negribēja Latvijas vēlētāji jūsu piesolīto "labo" Latviju, kungi! Negribēja Jūs vēl uz četriem gadiem laist pie kloķiem. Ulmani no pensionāra statusa izvilkāt laukā, kolēģi Meļņiku pārvilinājāt savā tumšo spēku pusē, jauniešus uzrīdījāt visām iespējamām instancēm ... un čiks. Čiks, čiks, čiks. Protams, patlaban vēl nevaram zināt, kuriem astoņiem no tiem 115 kandidātiem, kurus "labās" Latvijas piesolītāji izvirzīja, būs kritusi laimīgā loze, bet vai dieniņ, vai dieniņ, cik ļoti ceru, ka ir ievēlēts ij Šlesers, ij Šķēle, ij Ulmanis, jo tad mēs varēsim rīkot totalizatoru par to, kuram no viņiem ierindas deputāta statuss apniks visātrāk. Nedodu ne divi, ka Šlesers nolems palikt Rīgas domē un mandātu atdot kādam citam. Protams, tā būs vēlētāju kārtējā piekrāpšana, vēlētāji balsoja par to, lai lielais putnu mīļotājs un buldozers būtu Saeimā, bet... Šķēle jau reiz ir mandātu nometis, kad ierindas deputāta statuss izrādījās viņa eksaltētajai pašizpratnei nepiemērots. Būs prieks skatīties.

Un, kas attiecas uz Vienotību -- labi padarīts darbiņš, bet nu tikai viss sāksies. Redzēsim, kā partijai vakar būs gājis ar plusiņiem un svītrojumiem, piemēram, vai vēlētāji Rīgā piemirsa to, ka kandidātei Mūrniecei ir visai savdabīga izpratne par dienesta automašīnām un kandidātam Pulkam visticamāk nevajadzēja izmantot Rīgas domes resursus, lai reklamētu pašam sevi. Redzēsim, cik deputātu būs ievēlēti no katra Vienotības spārna, un redzēsim, cik labi vai slikti šie spārni spēs sadzīvot tad, kad pienāks laiks darīt smago darbu. Bet par visu vairāk, lūdzu, pārtrauciet Latvijas republikas politkorumpētās banānu republikas statusu! Ja reiz par godīgumu, tad nudien par godīgumu arī tad, kad godīgums ir problēma "savējiem."

Labs rīts. Nudien labs, labs rīts!

Jauku visiem dienu!

11 comments:

Uģīc teica...

Paldies Kārli par pozitīvo, prieka pilno rakstu. Izlasīju un pasmaidīju :) Es arī priecājos par Vienotību un ceru, ka labie darbi tiks darīti.

Didzis Zilpaušs teica...

Milzīgs paldies par rakstu, lieliski pacēla garastāvokli...

Kārlis Streips teica...

Vienmēr laipni.

Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Grinč teica...

šovakar izlasīju arī šādu viedokli
Kārtējās politiskās krīzes rītausma
http://diena.lv/lat/tautas_balss/blog/einars-graudins/kartejas-politiskas-krizes-ritausma
šāds turpinājums nepavisam nav izslēgts

the-same teica...

Man ir neizsakāmi liels prieks, ka Šlesera centieni nevainagojās ar panākumiem. Labāks dienas sakums nav iespējams. Paldies!
Un taisnība, ka smagais darbs tikai tagad sāksies.

Vilors teica...

Vēlēšanu nakts ir pagājusi, un rezultāti nav mums pārsteigums.
Šo rezultātu gribēja sev panākt Starptautiskais valūtas fonds un ASV. Ne velti šeit kā emisārs bija atbraukusi Angela Merkele

Nevajadzētu mums kaisīt pelnus sev uz galvas - jo milzu [netīras ārzemju naudas] naudas spiedienu pārvarēt var tikai ar Dieva spēku.

Pārāk jau tautai mūsu inteliģence un mediji iestāstīja, ka balsis tikšot zaudētas, ja neklausīšot Saeimas partiju pirktu reitingfirmu norādēm par 5% barjeru.

Absurdi, ka 95% tautas neuzticas 9. Saeimai, un tomēr skrien tos pašus genocīda īstenotājus vēlreiz iecelt Saeimā.
Netīrās naudas spiediens - ka esot jāizvēlas starp mazāko ļaunumu - arī deva augstos rādītājus Saskaņai un Vienotībai.

Dīvainākais, ka pensionāri ir balsojuši par "Zaļiem zemniekiem", kuri 8 gadus komandē Labklājības un Zemkopības ministrijas, un vada arī Izglītības ministriju. T.i., tautas izdzīvošanai vissvarīgākās nozares, kuras ir pilnībā sagrautas.
Iveta Purne, Uldis Augulis un Mārtiņš Roze ir aktīvi grāvuši tautas eksistences pamatus - taču pensionāru bari vienalga balso par šo politiku.

Minētais apliecina, ka pensionāri ir īpaša publika, kas neprot tukšumu savā maciņā sasaistīt ar paša rīcību.

Tomēr kopumā latviešu tauta nav dumja. (Kā pirmā mirklī varetu nodomāt).

Latvieši ir skaitliski mazākā tauta Eiropā, kam Dievs ir devis savu valsti (ja neskaita igauņus un īslandiešus). Un pārāk daudz apkārt ir laupītāju, kam kārojas zeme Eiropas centrā, un tāpēc viņi cenšas likvidēt latviešu valsti. Nekad vesturē Latvijas zemē nav bijis tik daudz ārzemju naudas, cik tagad !
Latviešu elites-inteliģences slānis ap 130 tūkst. cilvēku (visās tautās ap 10%) skaitliski nevar konkurēt ar vāciešiem, angļiem, arābiem, ķīniešiem.

Tauta saprot, ka ir slikti, bet nezina kāpēc - bet mūsu vadoņi/elite to nesaka, melo, klusē - jo daļa ir nopirkti ar netīru naudu. Otra daļa ir emigrējusi.
Šeit ir tukšums. kuru aizpildīt var Latvijas Atmoda.

Atmoda - tas nozīmē celt atkal godā tās vērtības, kas bija tautas uzplauksmes pamatā pirms 100 gadiem. Jāceļ no aizmirstibas viss, ko tolaik teica un darīja K.Valdemārs, A.Niedra, K.Balodis, K.Ulmanis un citi dižgari. Jaatceras, ka ne politiķi, bet gan ticība cēla tautu no gruvešiem.
Anna Brigadere izteica latviešu dzīves formulu - Dievs, Daba, Darbs.

Es piedāvāju mūsu turpmāko darbu balstīt uz šiem pamatiem !

Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Anonīms teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Gnudiff teica...

Tiešām ļoti žēl, ka ievēlēts Kristovskis, bet visādi citādi priecājos.

Diemžēl Vienotībai vajadzēs laipot diezgan uzmanīgi, jo ir arī reāls variants SC+ZZS+PLL (59 balsis), pretstatā esošās koalīcijas 63.

Faktiski ZZS ir visizdevīgākajā pozīcijā, jo bez viņiem valdību var veidot tikai pieaicinot SC.

 

free counter