ceturtdiena, 2009. gada 29. janvāris

J. Lagzdiņa grēksūdze un V. Muižnieces liekulība -- "Tautas" partija rullē tālāk

Labrīt, lasītāji!

Šodien Latvijas Avīzē ir garumplaša intervija ar vienu no tā dēvētajiem "Tautas" partijas disidentiem Jāni Lagzdiņu, to pašu, kura pirksti ne vienmēr veido kombināciju, kura ļaudīm īpaši labpatiktos. Kļūdas bijušas, jā, to J. Lagzdiņš ir gatavs atzīt. Tad, kad "Tautas" partijas orakuls no fermas Bērziņš izsakās "histēriski un ekstrēmi" (deputāta Lagzdiņa vārdi), tad tie neesot "Tautas" partijas vārdi un "Tautas" partijas ļaudīm tie nemaz netīkot. Kāpēc orakulam no fermas "Tautas" partijā tomēr ir tik liela teikšana? Izrādās, tāpēc, ka partijas līderis Mareks Segliņš ar visām savām pārdomām par zaptes burkām, cūcīgām tautām un karatē speciālistu lomu grautiņu remdināšanā ir pārāk aizņemts, lai partijā kaut ko īpaši kontrolētu, un tāpēc riktīgā ietekme lēmumu pieņemšanā "Tautas" partijā ir Mākoņtēvam ar Mākoņmāti, Rīgas domes deputātam Krastiņam, jau minētajam orakulam no fermas, kā arī (Dievs pasargi!) bijušajam "stabilitātes garantam." Vot, tā nu ir viena kompānija! Un laikam jāsaka žēl par Lagzdiņu, Ābiķi un citiem "Tautas" partijas pārstāvjiem Saeimā, kuri nav vēl pazaudējuši pēdējās sirdsapziņas paliekas, kā to ir izdarījuši tik ļoti daudzi viņu kolēģi, taču jāatzīst, ka viņi arī ir daļa no problēmas, un kamēr risinājums paliek tikai intervijās pausts, tas nav nekāds risinājums.

Aplūkojam, piemēram, J. Lagzdiņa partijas biedreni Muižnieci, kura jēra nevainībā tagad stāsta, ka vai dieniņ, vai, Valsts prezidenta paģērētos Satversmes grozījumus par tautas tiesībām atlaist Saeimu nemaz nevar pieņemt līdz 31. martam, jo, ak vai, manu debestiņ, Saeimas Kārtības rullis nemaz to nepieļauj. Nav nekādu problēmu pa fikso domāt par biedrenes Muižnieces kolēģu izlolotajiem Satvermes grozījumiem par pašas Saeimas tiesībām atlaist Saeimu, bet, nu skādi tavu lielu skādi, Valsts prezidents savus grozījumus iesniedza ar nokavēšanos. Nu, bļāviens, jopcik, popcik, bet tā nu tas ir. Muižniecei ir ļoti žēl.

Te nu ir kliedzoša šīs politikānes liekulība. Par Satvermes grozījumiem runāts jau kopā pagājušā gada augusta, kad vairāk nekā 600 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju biedrenei Muižniecei un viņas līdzgaitniekiem valdošajā bandā parādīja visīstāko "Lagzdiņa žestu." Attiecīgās apakškomisijas vadību valdošā "elite" uzticēja opozīcijas pārstāvei no "Jaunā laika" un tad pati sāka stiept gumju līdz brīdim, kad Muižniece varēja paziņot, ka Āboltiņas vadībā komisija strādājot neefektīvi. Ņemot vērā to, ka apakškomisijā, tāpat kā visā Saeimā, noteicošais vairākums ir valdošajai bandai, diez vai īpaši var vainot Āboltiņu. Muižniece un viņas līdzbiedri valdošajā bandā vienkārši nav gatavi tautai parādīt vidējo rokas pirkstu un pateikt "Ziniet, mīļie, jūs mūs ievēlējāt un līdz nākamajām vēlēšanām varat apsēsties uz īķšķa un rotēt." Nē, tā vietā mums ir rīcības imitācija, vismaz līdz brīdim, kad kāds (Valsts prezidents) nosaka termiņu. Tad pēkšņi izrādās, ka laika nepietiek. Kārtējais murgs no redzamas valdošās bandas spīdekles.

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

Unknown teica...

Kā jau tagad ir moderni pasmieties, ir cilvēki, kuri kaut kādu iemeslu dēļ mēdz iesnausties.
Manuprāt, ne jau tie, kas publiski snauž, ir tie komiskākie - daudz lielāku ņirgu izsauc tie, kas atmostoties tēlo, ka nav gulējuši, un vēl uzsāk miegaina lāča aktivitātes, "salaužot malku" daudziem par jautrību, bet dažam priekš histērijas.
Nu un kurš būtu vainīgs, ka mūsu Prezidents "īstajā brīdī" teica savu viedo vārdu un pēcsnaudiena ultimātā iekļāva prasību, kuru esošo likumu kartībā nevar izpildīt?!
Jums dusmas un lamas uz Muižnieci un TP, bet par Prezidentu nē?!
Toties man jautri par jums visiem trim. Un Muižniece man nemaz nešķiet no visas kompānijas tā smieklīgākā.

Ikars Kublins teica...

super komentārs! "apsēsties uz īkšķa un rotēt!" :)) Paldies par brīdi smieklu!

Vilors teica...

Labdien!

Lūdzu izteikt viedokļus par sekojošu domu:

SVF 7 miljardu parādu atmaksu uzlikt ne tikai trūcīgajam slānim (kā to vēlas valdošā koalīcija), bet uzlikt sociālās līdzatbildības un krīzes novēršanas līdzdalības pienākumu arī bankām (kuras ieveda valsti krīzē, līdzīgi narkodīleriem pierunājot ņemt kredītus).

Runa ir par hipotekārajiem kredītiem. Uzsverams, ka ir krasi atšķirīgas banku pieejas ASV un Latvijā.
ASV kredītņēmējs atbild tikai ar pirkto māju. Ja nespēj maksāt, banka atņem māju, un parāds izbeidzas, nekas vairāk nav jāmaksā.
Latvijā atņem gan māju (dzīvokli), gan vēl pietiesā līdz mūža galam maksāt kredīta neatmaksāto daļu.
Ar likumu varētu arī noteikt, ka cilvēkam nedrīkst atņemt iztikas minimumu un dzīvokli, ja tas ir vienīgais.

Banka taču analizēja stāvokli un zināja (atšķirībā no parastiem cilvēkiem), ka ievilina cilvēkus slazdos. Faktiski – pārkāpa nosacījumu, ka līgumi slēdzami bez maldības un viltus.

Varbūt ir kādas idejas – kurus Civillikuma vai Satversmes pantus te varētu piemērot.
Otra doma – pēc neatkarības atjaunošanas raibas publikas vēlētā Augstākā Padome nenolika pilnvaras (kā tas pieklātos), bet pieņēma privatizācijas u.c. likumus. Tā īsti legitīma AP nebija. Tātad – ir nianses, kuru dēļ privatizācijas likumību var vērtēt un pat pārskatīt. Noteikt tagad – ka bezvērts sertifikāti bija nelikumīgi, tādēļ cienītie bagātnieki – samaksājiet to īpašumu vērtības daļu naudā (latos), ko neesat patiesībā seguši.

Ļoti lūdzu katru – sviediet tagad šurp kaut visneticamākās idejas ! Mums jāatrod ceļš, kā izķepuroties no bedres un strupceļa, kurā esam visi iegrūsti.

Informācijai: plašu pilsoniskas kustības akciju ir sācis žurnālists Māris Zanders. Viņš piedāvā reālas pilsoņu aktivitātes, kur var iesaistīties ikviens. Viņa e-pasts: maris.zanders@leta.lv un zanders@radioswh.lv .

Ieva teica...

Labprāt dzirdētu Jūsu viedokli par šajā linkā lasāmo. Manuprāt, jauns politikas vs. tautas pavērsiens...

http://www.draugiem.lv/hot/index.php?rid=22573

 

free counter