pirmdiena, 2010. gada 11. janvāris

Pērciet Latvijas preci? Šoreiz nē! Antireklāma par airBaltic

Labvakar, lasītāji!

Šovasar tāpat kā katru vasaru, es uz divām nedēļām pazudīšu Amerikas virzienā, lai apciemotu māsas un citus radiniekus, kārtīgi atpūstos un sakrātu spēkus rudens sezonai. Šodien esmu iegādājies aviobiļeti, un par to ir šis stāsts, jo tas var kalpot kā brīdinājums vai ieteikums citiem, kuri izmanto Latvijas aviokompānijas airBaltic pakalpojumus vai "pakalpojumus".

Es katru gadu sakrāju santīmus un latus un uz Ameriku ceļoju biznesa klasē. airBaltic par šo biļeti šodien vēlējās saņemt 4396,28 eiro ... un nesaņems. 4396,28 eiro ir 3096,09 lati. Naudu no manis tā vietā saņēma aviokompānija SAS, kura par TO PAŠU LIDOJUMU TAJĀ PAŠĀ LIDMAŠĪNĀ TAJĀ PAŠĀ DIENĀ UN TAJĀ PAŠĀ LAIKĀ iekasēja 1376,96 latus. Tātad -- tikai 31 procentu no tās cenas, kuras vēlējās sadabūt airBaltic. Tāpēc iesaku visiem lasītājiem -- kad gribēsit ceļot, aplūkojiet airBaltic mājas lapu un pēc tam aplūkojiet SAS mājaslapu (www.flysas.com). Ja trāpās viena no airBaltic biļetēm par kapeikām, tas protams nav tik būtiski, bet tajos gadījumos, kad liekas ka airBaltic pieprasītā cena ir, nu teiksim ne īpaši adekvāta, tad pietiekami bieži SAS acīmredzot var piedāvāt konkrēti lētāku alternatīvu.

Esmu ar airBaltic par šo lietu pāris reizes runājis. Reakcijas -- nekādas. Un līdz ar to vienam Latvijas uzņēmumam un Latvijai kā tādai aiziet garām tomēr pakrietna naudas summiņa. Žēl, ka tā. Bet tas kārtējo reizi vienkārši apliecina mūsu valsts statusu banānu republikas kārtā, jo centīsimies tomēr neaizmirst, ka valstij minētajā aviokompānijā pieder vairākums... ja kas.

Jauku visiem atlikušo dienu!

4 komentāri:

Valdis teica...

Šausmināties par cenu var, bet piemērs labi parāda, ko mūsdienās nozīmē "avioreisi". Patiesībā tās pašas vietas tajā pašā laikā var tirgot katrs, kam nav slinkums, bet lidmašīnu sāk kurināt tikai tad, kad ir saskaitīti visu virtuālo/starpnieku pārdotās vietas. (Un ja saskaitīšana kavējas, tad kavējas arī lidmašīna.)

Unknown teica...

Es, protams, saprotu, ka Kārlis ir pazīstams cilvēks Latvijā. Paliek tikai atklāts jautājums, vai tāpēc uzreiz visi viņa dotie padomi visiem būtu jāpilda? Nevajadzētu no sevis iedomāties pārāk daudz... Cenu lietas ir cenu lietas un, iespējams, airBaltic vienkārši nevar piedāvāt lētāku cenu, jo viņiem pašiem nav tiešo reisu uz ASV.

sirsenis teica...

Tā ir vienkārša muļība no AirBaltic puses. Ja viņi būtu uzmetuši, piemēram, 100Ls pa virsu, gan jau raksta autoram neienāktu prātā meklēt alternatīvas SAS biļešu tirgotavā :)

Unknown teica...

Labdien,
tas, man liekas, ir jau zinaams fakts, ka visam notiekosham ir oficiaals virziens un reaals, kas ir pashsaprotams bet atklaati neizrunaajams, jo katrs bauda savas intereses pasha labam, klusinjaam studeejot alternatiivas un izveeloties pieejamaaku variantu.

 

free counter