svētdiena, 2010. gada 3. janvāris

Daudz laimes Jaunajā gadā!

Labrīt, lasītāji!

Ceru, ka visiem šis jaunais, 2010. gads ir sācies veiksmīgi. Pats vakar atgriezos no ļoti jaukas atpūtas Londonā. Paldies Ronam, Mārtiņam, Ģirtam, Ivo un Tomasam, kas sastādīja kompāniju. Paldies Džeimija Olivera restorānam "Fifteen," kur paēdu milzīgi ņammīgas un smalkas vakariņas. Paldies aktierim Arturo Bračeti, kurš mani izklaidēja ar izrādi "Change" -- tajā viņš neticamā ātrumā mainīja vienu kostīmu pret citu. Pieļauju, aiz aizkara bija 27 cilvēki, kuri viņam palīdzēja tā darīt, bet interesanti bija vienalga.

Paldies, ja arī nosacīts, arī aviokompānijai airBaltic. Nopietns paldies apkalpojošajam personālam, kurš mani lidojuma laikā apkalpoja pavisam jauki un skaisti. Mazāk nopietns paldies par to, ka lidojums kārtējo reizi kavējās par veselu stundu. Tālāk, nezinu, vai te vainojams airBaltic vai Getvika lidosta, bet, kad visi bijām sapulcējušies pie vārtiem, izskanēja paziņojums, ka patiesībā jāiet uz citiem vārtiem pavisam lidostas otrā galā. Tur mūs salādēja autobusā, aizveda kādu gabaliņu, ielaida pa durvīm -- un tad mēs atradāmies iekāpšanas rampā, pa kuru lidmašinā ieiet, ja nav jābrauc ar autobusu! Pat ļoti dīvaini. Arī Rīgā bija jābrauc ar autobusu, un te nu jāsaka, ka tā ir raksturīga situācija Šlesera rokaspuišu un draudziņu pasaulē. airBaltic gandrīz vai katru nedēļu bazūnē informāciju par jauniem un atkal jauniem reisiem. Lidosta plātās kā vistu mātīte ar sevišķi lielu olu par pasažieru miljoniem, kādi izmanto tās pakalpojumus. Taču lidostas infrastruktūra tam tomēr nevelk līdz. Nu, nevajadzētu 2010. gadā joprojām likt pasažieriem brist pa sniegu, lai kāptu autobusā un pēc tam no tā ieietu lidostā. Vēl vairāk, ja pasažieru un reisu skaits ir palielinājies milzum daudz, tad tomēr būtu arī jāpadomā par tādu lietu, kā bagāžas piegādāšana. Gaidīšana vakar kārtējo reizi bija pietiekami ilga, lai liktu pārdomāt, kāpēc lidosta uzgaidāmajā telpā nav ierīkojusi bāru vai kafejnīcu (lai gan pavisam nopietns paldies lidostas darbiniekam, kurš bagāžas atgūšanā bija pat ļoti jauks un izpalīdzīgs).

Nu sākas jaunais gads, jaunā sezona. Man pavisam jauna lieta šogad ir atgriešanās Latvijas radio, kur katru darba dienas vakaru plkst. 18.30 vadīšu raidījumu "Aktuālais temats." LR 1. programmai šogad ir interesanta koncepcija -- dienas garumā sekot galvenajam tematam vai tematiem, mans raidījums būs tāda noslēdzošs un apkopojošs pasākums. Turpināsies Skats no malas. Sākot ar 8. februāri kārtējo reizi studentiem Latvijas universitātē mācīšu ziņu rakstīšanu. Katru nedēļu rakstu sleju par kulinārijas vēsturi e-pasta kopai, kurā piedalos jau sen. Trīs reizes mēnesī rakstu sleju latviešu laikrakstiem Laiks un Brīvā Latvija. Pavasarī būs Eirovīzija. Plus vēl daudzie, daudzie tulkojumi, ar kuriem diendienā nodarbojos. Vārdu sakot, darīt ir ko, un kā vēl. Vēlu visiem lasītājiem veiksmīgu, raženu un veselīgu 2010. gadu, gan tiem dažiem, kuri paliks Latvijā, gan arī tiem ļoti daudzajiem, kuri pārcelsies vai jau ir pārcēlušies uz ārzemēm. Tajā skaitā arī iepriekš minētajiem Mārtiņam, Ivo, Ģirtam un Tomasam.

Jauku visiem dienu!

1 komentārs:

Aigars Mahinovs teica...

Es pieņemu, ka Ziemassvētku terora akts varētu mazliet sajaukt ierasto ritmu vismaz Getvikā noteikti. Un attiecīgi dēļ tās kavēšanās Rīgas lidosta arī nevarēja vair pienācīgi to lidmašinu saņemt, jo kapacitāte jau bija aizņemta ar citām lidmašīnām, kas ieradās laikus.

Bet nu labākai rezervei gan būtu jābūt.

 

free counter