ceturtdiena, 2009. gada 12. februāris

Par buldozeriem un aizvakarējiem rēgiem -- jaunākais politikāņu izdarībās

Labrīt, lasītāji!

Iznira viņš no Valsts prezidenta kabineta un braši paziņoja, ka valdības restrukturēšanas plāns ir gatavs. Valsts galvenais tehnokrāts ir izkalkulējis, ka valstī varētu būt nevis 16, bet gan 12 ministrijas. Lauvas tiesu kontrolētu "Tautas" partija, četras ministrijas tiktu atdotas zaļajiem zemniekiem, tikai viena paliktu tēvzemiešiem, un tikai viena būtu Šlesera biznesa projektam (protams, kā piebilda tehnokrāts, kopā ar viņu kā "pazemīgu kalpu" -- nu, jā, Godmanis īpaši izceļas ar pazemību, tāpat, kā gliemezis izceļas ar ātrumu).

Tūlīt pat sāka arī iezīmēties šādas pārstrukturētas valdības specifika. Kā jau vienmēr, Godmanim pats pirmais darbiņš ir sargāt savas politiskās pakaļas glābēju -- jā, tā valdības vadītājs, Satiksmes ministriju arī turpmāk vadīs buldzoers, turklāt tagad tajā arī būs ielocīts E-lietu sekretārs. Buldozera pārraudzītais Latvijas pasts allaž bijis lielā mērā atbildīgs par elektronisko parakstu, bet šī paraksta būtībā kā nav tā nav, atšķirībā no Igaunijas, kur tautieši ar savu elektronisko identitāti dara ļoti daudz ko, tajā skaitā balso vēlēšanās. Cik jauki, ka vēl vairāk šī lieta tiks uzticēta tieši buldozeram -- acīmredzot ar esošo nekompetenci vēl nepietiek, ir jāpieliek vēl kaut kas klāt. Vismaz varam sevi mierināt, ka elektroniskās lietas putni nemēdz traucēt, vismaz šajā jomā lielajam putnu ienaidniekam Šleseram nebūs ko vāvuļot. Toties būs atkal jaunas jomas, kurās sabāzt visus radus, draugus un partnerus, pieņemot, ka buldozeram vēl daži tādi ir, kuriem nav atrasta vieta kādā padomē vai valdē. Cita starpā Godmanis arī ir pateicis, ka tāpēc, ka buldozeram tagad būs vēl lielāka ministrija, viņam nešķietot "loģiska" doma, ka buldozers varētu kļūt par kandidātu Rīgas domes vēlēšanās. Tiesa, nekādas lielas "loģikas" nav arī viņa ministrēšanā, bet tik tālu tehnokrāta prāts laikam neaizstiepjas.

Tikmēr "Tautas" partija likusi saprast, ka ardievas amatam būs jāsaka nasing spešal autoram Slakterim, viņa vietā varētu nākt cilvēks ar mirdzošām actiņām Edgars Zalāns. Viņš pēdējā gada laikā bijis atbildīgs par administratīvi teritoriālu reformu, kura daudzmaz novesta līdz beigām, nu, iespējams, viņam tiks uzticētas visas valsts finanses. Vismaz pagaidām vēl nekas nav pateikts par zirgmīli Aizsardzības ministrijā. "Tautas" partijai klāt nāktu arī Tieslietu un jaunveidotā Ģimenes, veselības un sociālo lietu ministrija, taču tā zaudētu Kultūras ministriju, kura tiktu atdota Ventspils projektam. Varbūt arī šim darbiņam ZZS var pa fikso piemeklēt kādu, kurš nav gatavs Latviju pārstāvēt plašākajā pasaulē, kadru politikas nozīmē te nu reiz ir veidojums, kurš vēsturiski ir bijis gatavs pilnīgi uz jebko. Pilnīgi apdalīti var justies tēvzemieši, kuriem Godmanis paredzējis tikai Ekonomikas un reģionālās attīstības ministriju. Protams, te vēl nav uzrakstīts pēdējais vārds, nu sāksies tirgošanās -- vēl jo vairāk ņemot vērā to, ka arī Zalānam ir pašam savs restrukturēšanas plāns. Tajā cita starpā ir iekļauta arī Vides ministrijas pakļaušana lielākai superstruktūrai. Zinot "Tautas" partijas attieksmi pre būvceltniecības jautājumiem pie jūras krasta, varam visai droši teikt, ka iecere ir vides lietas vienkārši neitralizēt.

Tikams kā aizvakarējais rēgs ir atkal uzpeldējis kādreizējais premjerministrs Repše, kurš šorīt Latvijas Avīzē klārē, ka ir gatavs premjerēšanu uzņemties vēlreiz. Dievs pasargi! Viena lieta ir cerēt, ka valdību var veidot sakarīgāki spēki par pašreizējiem, bet pilnīgi cita ir domāt par ekstravaganto nekustāmā īpašuma magnātu, laivu un jaunu meiču mīļotāju, savas algas trīskāršotāju, latviešu kino nīdēju un pašaprakstīto marsieti. Lai arī, citējot klasiķi, pēc Repšes nāca plūdi, tā nu gan nav laiva, kurā būtu vēlams kāpt iekšā vēlreiz. Tiesa, Godmanis žurnālistiem nav ne tuvu tikpat uzjautrinošs, kā Repše, no kura mutes premjerēšanas laikā varēja gaidīt visvisādas domu pērles, bet tomēr. Repšes pārstāvētais Jaunais laiks daudz ir runājis par jaunām sejām valdībā. Šī nu nebūtu jauna seja.

Jauku visiem dienu!

3 komentāri:

Anonīms teica...

Soreiz Streipa kungs es Jums negribetu piekrist, esmu jau agrak zinajis par Jusu nepatiku uz Repsi,

Tomer nevienmer diemzel Jus esat objektivs!

Jauno Meicu Miletajs? Nu, atvainojiet, vins nestaigaa pa jaunaam Sievietem, bet gan vinam ir viena tada un pie tam Taa ir vina Sieva, vienalga cik veca vai jauna, bet Taa ir vina Sieva, kuru vins nekrapj (vismaz nav dzirdets), preteji Jusu teiktajam!

Nekustamaa ipasuma magnats?
Nu bet Jus uzskatat, ka vins Savus ipasumumus sapirka no iegutajiem kukuliem par pareizajiem lemumiem?
Es Nedomaju, to visu vins iegadajas pa Savu ar Savam smadzenem nopelnito!

Savas algas triskarsotaju?
Labak lai vins Sev triskarso algu, un Valsts vinam maksaa, nekaa daziem labiem kukulos par pareizajiem lemumiem!

Augstos amatos cilvekiem - kaa premjeram, knab vaditajam, uzskatu jabut labai no valsts apmaksatai algai!

Latviesu kino nideju?
Nezinaju, bet atzisos, es neesmu pats sajusmaa par Latviesu kino!

Marsietis? Nu te paradas Jusu IQ limenis un Sekosana bernu baram.
Juus jau atceraties bernibu, kaa bernu (hienu) barnins izvelas vienu bernu, kas atskiras no citiem un saak mocit daudzus gadus, lidz tas berns izaug un iedot pa galvu paridaritajiem!

Kopumaa, es neatbalstu Repses ieiesaanu valdibaa, jo tas ir garam, no taa viedoklja, ka Vinam nav Savas partijas un sabiedroto(skiet tadu nav) aizmugures, tapec, kada Tur neatkariba var but - lemumu pienemsanaa ...

Jaatceras, lai kads Repse nebutu, vins ir dibinajis partiju, no Kuras visa Pozicija tika mocita Vina valdisanas laikaa, un tika tiriti daudzi korumpeti kadri, bet, tapec jau latviesiem nepatik savadaki (kaa jau Jus sakat marsiesi) vinji grib tos parastos cilvekus - kas zog, un nepadalas ar pasas tautas naudu Tautai!


Kapec es sliecos uz tiem marsisiem?
Tapec, ka redzeju, ko vinji darija Savas varas laikaa,

kapec man piemeram nepatik Citai politikai - tapec, ka tie naak no TP un tas uzticibu nevies ...

Kapec man nepatik Pilsonskaa Savieniba?

Nu ir redzets, kaa Kalnietes kundze ir smaidijusi un Runajusi ar Superjauko Godmani,(pilnigi likas viniem ir attiecibas uz Tu), nezin kapec dombursovaa viens otru uzrunaa uz Jus un uzbruk nepartraukti, ak jaa darbs paliek darbs (Politika, Televizijas sovs, veletaju iegusana) bet draudziba, lai nu paliek aiz kadra.

Vel protams kalnietes kundze ir redzeta sezam ar Superlielo patriotu un savas Tautas "Miletaju" kalninu un plapajam (lietussargu revalucijas laikaa Kalnins ipasi nelabi izteicaas par Latvijas Tautu)

Nesaku, ka JL ir labakaa partija pasaulee, bet neko labaku pagaidam neredzu!

Nu apediet mani Karli ar Savu pretkomentaru. :)

Kārlis Streips teica...

Kaspar, viena, jā, bet pirmā nebūt. Magnāts neatkarīgi no tā, kur viņš naudu dabūja. Algu sev trīskāršoja pirmajā MK sēdē pēc ievēlēšanas. Pateica, ka nevienas labas latviešu filmas nav bijis. Pats sevi nosauca par citplanētieti. Uzskatiet, ka esat apēsts. Un vēl -- protams, ka Sandra Kalniete un Ivars Godmanis ir uz "tu." Viņi Tautas frontē strādāja plecu pie pleca.

Anonīms teica...

:)


Nu nezinaju, ka vins Sevi sauca par citplanetieti, lai jau sauc ja grib!

Jus uz mani neapvainojieties, vienkarsi domaju, ka Cilveks mazdruzcinj apvainots ...

vispar, ja man Jums godigigi jasaka es Jutos apests! :)

 

free counter