ceturtdiena, 2010. gada 4. marts

Par ūdens liešanu un ūdens nelīšanu

Labvakar, lasītāji!

Esmu viens no tiem daudzajiem laimīgajiem, kuri dzīvo Daugavas labā krasta augšējos stāvos, un tāpēc patlaban esmu bez ūdens. Nu, ja godīgi, tad dzīvot augšējos stāvos parasti ir ļoti jauki, bet lielā spelgoņa laikā jau veselu nedēļu nācās dzīvot bez ūdens līšanas pateicoties sasalušām caurulēm, un tāpēc Rīgas ūdens lielā avārija patlaban nekādu prieku nerada.

Savukārt, par ūdens liešanu. Portālā Nozare.lv šajās dienās meklējama plaša intervija ar Puzes ķeizaru -- to pašu, kuru tiesa šodien oficiāli brīdināja par necieņas izrādīšanu pret tiesu. Klaunādi cilvēks prot rīkot, bet ne par to šis stāsts. Lūk, pāris domas, kas šajā intervijā ir izskanējušas:

1) "Esmu konstatējis, ka no 10 cilvēkiem 9 obligāti zags. Jautājums tikai -- pie kādiem nosacījumiem un kādas summas." Šī cilvēka kontekstā ... pilnībā bez komentāriem.

2) "Pareizi būtu, ja Latvijā uzbūvētu vienu vai divas naftas pārstrādes rūpnīcas." Tas droši vien būtu iespējams tikai tādā vietā, kura tiek pārvaldīta visnotaļ diktatoriski, piemēram -- Ventspilī. Jebkur citur Latvijā diez vai sabiedrība, kas ir atteikusies pieņemt cūkkopības fermu, papīrfabriku, un arī pat Coca-Cola fabriku ... nu, diez vai īpaši priecāsies.

3) Un pats jautrākais, par Atkarīgo Rīta Avīzi: "Es nedomāju, ka 'Mediju nams' [Atkarīgās izdevēji] ko pozitīvu par mani raksta." Atkal ... bez komentāriem. Acīmredzot Lembis pats savu kabatas avīzi nelasa. Murgs kaut kāds!

Jauku (un apūdeņotu) visiem vakaru!

1 komentārs:

Miks teica...

Par ūdeni – sirsnīgi jutu līdz. Par pārējo: redziet, Kārli, neesmu nekāds Lemberga fans (diez vai tādu vispār var atrast Latvijā). Bet ir viena cita lieta. Jūs vairakkārt NRA saucat par Atkarīgo. Piekritu, nav šī avīze neatkarīga vārda tiešajā nozīmē. Bet! Kura tad ir? Jebkurai avīzei ir savi izdevēji, kuriem tas ir ne tikai bizness, bet sava veida runga. Kā bizness - mēdiji (katrā ziņā Latvijā) nav tas ienesīgākais lauciņš. Vai bija (un ir arī tagad) neatkarīga Diena? Vai ir neatkarīga Latvijas avīze, kura pieder „antilembergiem”? Pat mazā pilsētā Ogrē ir divas informatīvas telpas: „neatkarīgs” un „ļoti neatkarīgs” mēdijs. Galvenais, manuprāt, - lai šie īpašnieki (diriģenti) būtu zināmi. NRA gadījumā tā tas arī ir. Citiem – ne vienmēr. Neatkarīgs viedokļa paudējs esat Jūs, Kārli, vēl daži blogeri... Bet pamēģiniet sākt izdot avīzi, žurnālu, izveidot TV kanālu! Spilgts piemērs: kā mainījās CNN pēc tam, kad Terners to pārdeva! Tātad par to atkarību un neatkarību mums ar Jums domas dalās. Toties mēs esam neatkarīgi! Jauku vakaru!

 

free counter