trešdiena, 2010. gada 17. marts

Par "Tautas" partijas demaršu

Labdien, lasītāji!

Uzmetusi lūpu un saniķojusies, "Tautas" partija šodien nolēma pamest Valda Dombrovska vadīto valdību, bet vienlaikus tā ir paziņojusi, ka valdību gāzt tā netaisās, pieteikumu par tās demisiju neiesniegs. Cik ļoti cēli. Demarša iemesls, cik var spriest no Mākoņtēva stāstītā, ir tas, ka V. Dombrovskis atteicās pieņemt TP ultimātu par "neatliekamiem uzdevumiem." Pirmkārt, tas ir līdzīgi bērnam, kurš aiziet no smilšu kastes tāpēc, ka otrs bērns nedod spēlēties ar lāpstiņu un spainīti, bet vērts ir padomāt arī par prasībām, kādas TP minētajā dokumentā izvirzīja. Sasiet rokas pašreizējai un arī nākamajai valdībai ar solījumu divu gadu laikā nekad necelt nevienu nodokli? Varbūt TP ir gaišreģi, kuri var precīzi prognozēt visu to, kas Latvijas tautsaimniecībā notiks nākamajos 24 mēnešos, bet diez vai. Piedevām pati TP ir runājusi par to, ka nodokļu nasta ir jāpārceļ no darba ņēmējiem uz patēriņu. Vai ilgi ir jādomā, pirms saprast, ka tādā gadījumā patēriņa nodokļi būs jāceļ? Samazināt ministriju skaitu? Vai ir gatavi visi aprēķini par to, cik izmaksās liela ierēdņu bara atlaišana kaut vai bezdarbnieku pabalsta ziņā? TP apgalvo, ka samazinot ministriju skaitu un vēl "privatizējot" kādu kaudzīti valsts funkciju, valsts iegūs 100 miljonus latu. Ņemot vērā, ka visa valsts aparāta budžets, kā to viņdien rakstīja Citadiena.lv komentētājs Aivars Ozoliņš, ir 45 miljoni latu, šis cipars šķiet visnotaļ no īkšķa izzīsts. Vārdu sakot, nevarēja premjerministrs un pārējā valdības koalīcija apsolīt to, ko TP paģērēja, piedevām diez vai kādam būtu īpaši pieņemami, ka premjers noslēdz individuālu līgumu ar tikai vienu koalīcijas partiju, bet ne ar citām. Tik smuka tā brūte tomēr nav un nebūs.

Lai iet šī partija prom, lai ar TP notiek tas pats, kas līdzīgos apstākļos pirms 12 gadiem notika ar demokrātisko partiju Saimnieks. Šajā gadījumā varētu stipri vien būt, ka ir notikusi tāda pati pārrēķināšanās. TP sevi parāda kā niķīgu un nu ne mazākajā mērā konstruktīvu politisku spēku. Ja tagad tā sāks bloķēties ar Maskavas pārstāvjiem Latvijā un ar Šlesera biznesa projektu, lai izgāztu vienu valdības projektu pēc otra un savukārt apstiprinātu vienu valdības negribētu likumu pēc nākamā, tad kāpēc kādam par šādu huligānu baru būtu jābalso vēlreiz? Nu, nē. It īpaši, ja tas notiks ar stingru disciplīnu, un par huligāniskiem lēmumiem būs jābalso arī, piemēram, Lagzdiņam, Kučinskim un vēl vienam otram TP deputātam, kuram Mākoņtēva ālēšanās diez vai pavisam iet pie sirds. Nemaz nerunājot par tiem cilvēkiem, kuri pateicoties TP ir tik ilgi ganījušies pie siles. Čau arī viņiem.

Šodien laikrakstā Atkarīgā viens no tās mazāk demagoģiskajiem komentētājiem Bens Latkovskis ir uzskaitījis dažādas TP pieļautas kļūdas, tajā skaitā lūk, ko: "Jūs pieļāvāt, ka ilgus gadus sabiedriskajā televīzijā un radio politiskie propagandisti jūsu vadīto valdību sauc par bandu, kliķi un vēl citādi apsaukā." Būdams viens, ja ne vienīgais no šiem "politiskajiem propagandistiem," man jājautā, ko B. Latkovskis (kura pārstāvētā avīze, protams, ar propagandu nenodarbojas nekad...) būtu gribējis redzēt "Tautas" partiju šajā kontekstā darām -- cenzūru pieprasīt, vai? Piedevām par bandu un kliķi es Kalvīša valdību saucu tāpēc, ka minētie vārdi uz to bija attiecināmi visabsolūtākajā veidā. Maza grupiņa politikāņu, kuri darīja tikai to, ko paši gribēja, par tautu nedomāja, valsts drošības sistēmu gandrīz sagrāva, valsts tautsaimniecību sagrāva pietiekami konkrēti, visādos amatos sabāza visādus šoferu dēlus u.tml, u.tjp. Par rožu dobi es to nesauktu nekad.

Saku vēlreiz -- oktobra pirmajā sestdienā nebūs nevienas citas partijas, kura tik ļoti ir pelnījusi izraidīšanu no politiskās vides, kā TP. Lai nu tā būtu.

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

Anonīms teica...

laimīgu taciņu, aizejot ar smaciņu! :D
var redzēt, cik izmisīgi spēlē uz visu banku šī cilvēku kopa, kas savā nosaukumā lieto vārdu partija.
tagad jācer uz balstiesīgo atmiņu vai vismaz žurnālistu spēju atgādināt, kas mūsu valsti noveda līdz šim bezdibenim, jo TP jau sevi pozicionēs kā alternatīvu šai valdībai, kas visu griež un samazina. svarīgi atcerēties, kāpēc Dombrovska valdība izveidojās un kādu iepriekšējo valdību darbus šim MK ir jālabo.

Andris teica...

Tā tas ir ... šodien. Kā zinām, politikā nav sliktas publicitātes - tā vai nu ir, vai arī nav. TP izredzes rudenī lielā mērā noteiks tieši žurnālisti. Gan tie, kas būs motivēti atcerēties visus labos darbus, gan tie, kas pašmotivēsies vai arī tiks motivēti atcerēties nelabos darbus, nedarbus, bezdarbību utt TP ir gana viltīgi, lai maltu velna miltus uz publicitātes dzirnavām vienalga ar kādu ūdeni darbinātām - kā ar tīru ūdeni, tā ar samazgām un netīrās veļas nolējumiem.

Andris teica...

Aizmirsu piebilst - POZĪTĪVISTU kampaņai augsni sagatavoja gan Ēlertes DIENA, gan sorosītu PANORĀMA, gan pats viedais DOMBURS. Visi jau gribēja kā labāk ... Nekā personīga, tikai fakta konstatācija.

Gatis teica...

Ceru, ka TP oktobrī izgāzīsies.

 

free counter