piektdiena, 2010. gada 12. marts

Jaunākais piemērs par politikānismu

Labrīt, lasītāji!

Nu, ko. Politikānisms mūsu valstī rullē mierīgi uz priekšu. "Tautas" partija, kā vienmēr, sevi uzskata par izredzētāko no izredzētākajiem. Raugi, kā Mākoņtēvs ir nolaidies no saviem augstumiem un "pagodinājis" Ministru kabinetu pats ar savu plānu par ekonomikas glābšanu. Kur viņš bija laikā, kad viņa paša partijas pārstāvji tautsaimniecību gandrīz vai sagrāva? Neviens taču neticēja, ka Makoņtēvs tik tiešām bija pārkvalificējies par "ierindas biedru," kā viņam reizēm labpatikās sevi saukāt. Vēl vairāk, kas liek viņam domāt, ka valdības koalīcijā sastāvošai partijai ir nepieciešams divpusējs līgums ar Ministru prezidentu??! Tā nu reiz ir vienkārši elpu aizraujoša uzpūtība, lai neteiktu bezkaunība, vēl jo vairāk ņemot vērā to, ka aicinot uz divpusēju līgumu Mākoņtēvs nebūt nepateica, ka viņa lolojums turpmāk rīkosies konstruktīvi un nevis kā huligāns skolas telpas pēdējā solā, kā tas ir bijis pēdējo nedēļu laikā. Ministru prezidentam Mākoņtēvs jāpasūta trīs majas tālāk. Ja plānā ir labas idejas, tad nekas netraucē TP frakciju tos iesniegt paredzētajā kārtībā. Tīri jābrīnās, cik ļoti joprojām šis politveidojums valsti uzskata par savu privātīpašumu. Murgs kaut kāds!

Nervozitāti kādreizējās valdošās bandas locekļos var saprast, reitingi ir pagalam, pagalam kritiski zemi. Ventspils trubas kabatas avīzē šorīt Krautmanis atkal bļaustās -- Latvijas radio, viņaprāt, esot kļuvis par Vienotības ruporu. Manu personu viņš ir piesaucis ar vārdiem "slavenais Sorosa fonda mediju programmas vadītājs." Sorosa fonda mediju programmas vadītājs es neesmu bijis vismaz 15 gadu garumā, bet patiesība jau Krautmanim un Atkarīgajai ir vajadzīga tikpat ļoti, cik sunim blusas. Vēl cilvēks ir atradis par vajadzīgu paņirgāties par jautājumiem, kādi LR radās par Evu Lūsi, kādreizējo partijas Visu Latvijai! kandidāti pašvaldību vēlēšanās, kura sižetā atļāvās intervēt partijas līderi Raivi Dzintaru. Tas esot "sīciņš" gadījums -- tā Krautmanis. Un vēl: "Visu Latvijai faniem nu būs zināt, ka viņu līderi R. Dzintaru vispār šajā radio ir aizliegts pieminēt." Acīmredzot Krautmanim Latvijas radio klausīšanās ir tāda visai selektīva būšana, jo citādi viņš droši vien būtu pamanījis, ka "slavenais Sorosa fonda mediju programmas vadītājs" pirms kāda brītiņa R. Dzintaru intervēja veselas stundas garumā. Ja kas, "slavenais Sorosa fonda mediju programmas vadītājs" ir intervējis arī Atkarīgās suteniera sadarbības partijas vadoni Brigmani, piedevām pat vairākkārt.

Krautmanim ir taisnība, ka es veltu bargus vārdus tām partijām kuras bija pie teikšanas "treknajos gados." Es turpināšu tā darīt blogā, televīzijā, radio un visur citur. Ja es dalos ar Sorosa fondu pārliecībā, ka tiesiskums un godīgums valsts pārvaldē nav abstrakti jēdzieni, tad lai tas tā būtu, lai gan man ar fondu nekādas darba vai cita veida attiecības nav bijušas jau daudzu gadu garumā. Atkarīgās skribenti nekad nav varējuši paskaidrot, kas tad Sorosa fonda filozofijā viņiem tik ļoti netīk -- tas, ka ar fonda naudu ilgus gadus Latvijas iedzīvotāji varēja mācīties, studēt, grāmatas izdot? Vai arī varbūt viņi vienkārši nevar pieciest organizāciju, kuras pārliecība par tiesikumu tomēr nesaskan ar avīzes suteniera dzīvi un aktivitātēm. Vienādi vai otrādi -- mana pārliecība tāpēc nemainās un nemainīsies. Un pienāks arī tā diena, kurā Latvijas republika būs tiesiska valsts, nevis politikāniski ofšoriska banānu republika.

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

Gatis teica...

Подходит "Mākoņtēvs" к зеркалу и говорит: - Я стар. Я очень стар. Я суперстар.

Unknown teica...

sveiks Kaarli..
piedodiet ka uzrunaaju juus tik familiaari.. bet beidzot man ir "savaacies" nevis teikt par juusu rakstiito, bet to kapeec rakstaat..
zinaamaa meeraa es juus apbriinoju.. zinaamaa meeraa ljauju sevi iedvesmot.. un zinaamaa meeraa nedaudz baidos kaadu dienu kljuut taads..
vai no shiis bezierunu ticiibas briiviibai un labaa uzvarai.. ticiibai ka letu zeme reiz pacelsies.. ticiibai ka taisniiba tieshaam speej uzveikt praata aprobezhotiibu... vai no taa nemeerdz saapeet galva?
tai zinjaa ka man apkaart esoshie cilveeki ir brashi un izturiigi latvieshi.. un paaris taadu pashu krievu.. bet.. pat vinjiem reizeem nolaizhas rokas..
Kaarli.. vai juus vareetu pateikt kaapeec un kaa jums vinjas nenolaizhas?
vienkaarshi taadiem diivainjiem kuri negrib lai nolaistos vinjeejaas :)

paldies

Kārlis Streips teica...

Jāni, man rokas nenolaižas tāpēc, ka es nudien ceru, ka Latvijas sabiedrība tos, kuri valsti ir sagrābuši kā savu privātīpašumu, atpazīs un oktobrī no Saeimas izraidīs ar mietu.

Grinč teica...

kāds naivums... oktobrī saeimā tiks ievēlēti tie paši... varbūt tikai nosaukumi pamainīsies... kādēļ?... tādēļ, ka sistēma nemainīsies, un kādēļ sistēma nemainīsies? tādēļ, ka sistēmas maiņai nepieciešamie resursi pašlaik ir to rokās kuriem nevajag sistēmas maiņu

 

free counter