piektdiena, 2009. gada 1. maijs

Par hokeju

Labdien, lasītāji!

Neteikšu, ka esmu ļoti liels ledus hokeja fans. Ja godīgi, tad spēle, kurā ļaudis traucas šurpu, turpu un kaut kas patiešām interesants notiek reizēm padsmit, bet reizēm arī tikai dažas reizes ... nu, kaut kā neliekas, ka tas ir pats labākais veids, kā pavadīt divas stundas vai vairāk. Taču tik daudz sekoju hokeja lietām, lai zinātu, ka Latvijas komandai patlaban veidojas veiksmīgs čempionāts, pats redzēju pēdējo spēles daļu ar Austriju (biju pasākumā, kur televizors bija ieslēgts), turēšu īkšķus par (bet televīzijā neskatīšos) spēli ar Šveici. Latvijas komandai līdz šim labākais rezultāts ir bijusi 7. vieta pasaules čempionātā. Būtu jauki, ja šogad izdotos šo līmeni pārspēt. It īpaši, ja ir visai labas cerības, ka 2014. gadā čempionāts atkal tiks rīkots Latvijā.

Taču viens par pasaules čempionātu man ir un paliek pagalam nesaprotams. Kas ir tās bremzes Starptautiskajā ledus hokeja federācijā, kuras uzstāj, ka pasaules čempionāts ir jārīko laikā, kad Amerikā vēl nav beigusies NHL sezona? Jo būtībā sanāk, ka pasaules čempionāts līdz ar to ir sava veida loterija -- kurai komandai ir vislielākais skaits tādu spēlētāju, kuriem sezona Štatos jau ir beigusies. Krievija, pret kuru Latvija drīz stāsies, nupat ir atguvusi New York Rangers uzbrucēju Nikolaju Žerdevu. Protams, mūsu valstij īpaši daudz NHL spēlētāju nav, mums kodolu veido puiši, kuri meistarību ir ieguvuši Krievijas līgā, bet tomēr. Kaut kas par šo situāciju liekas tik idiotisks, ka šķiet, varbūt kāds no tās gūst kaut kādu neglītu peļņu. Hokeju taču spēlē telpās, kuras var atdzesēt arī vasarā. NHL sezona beigsies maija beigās, kāpēc pasaules čempionāts nevar būt jūnijā? Nezinu, tas liekas neloģiski.

Jauku visiem darba svētku dienu / Satversmes sapulces sasaukšanas dienu / piekto gada dienu, kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā!

2 komentāri:

Aldis teica...

Lielai daļai spēlētāju sezona beidzas marta beigās/aprīļa sākumā. Uzturēt sevi labā formā līdz jūnijam - būtu gana neracionāli. Turklāt nākamajai sezonai jāsāk gatavoties arī tai pašā jūnijā/jūlijā.
Līdz ar to pasaules hokeja čempionātam vārds "pasaules" ir ar gana nosacītu pieskaņu.

Tādā ziņā Olimpiskajās spēlēs (kad arī NHL ir pauze) hokeja izlases ir ar labāku "raudzi". Lai gan - tā loterija pasaules čempionātā (kurām izlasēm būs atbrīvojušies no NHL labāki spēlētāji) attiecas uz top6 izlasēm. Izlasēm, kas cīnās par 7. vietu un uz leju, t.sk. Latvijas izlasei, tā "loterija" nav tik izšķirīga.

Aigars Mahinovs teica...

Man gan liekas, ka pasaules čempionāts ir svarīgāks, par kaut kādas valsts iekšējo līgu, kā NHL. Varētu NHL uztaisīt pārtraukumu un pabeigt spēles pēc pasaules čempionāta beigām.

Ir dzirdēts, ka Šveicē esot tik karsti, ka nespējot ledu pietiekoši atdzesēt un tāpēc šogad ledus kvalitāte tāda pašvaka.

 

free counter