trešdiena, 2008. gada 8. oktobris

Ceturto reizi atgriezties? Diez vai

Labrīt, lasītāji!

Ja pēc tam, kad Latvijas komercetelevīzijas noskaidros, kura ir Latvijas "princese" un kurš koris vislabāk dzied, tās pievērstos realitātes šovam "Latvijas nekompetentākais politikānis," tad kandidāti nebūtu tālu jāmeklē. Tādus varētu atrast ij Saeimā (Šmits, Jaundžeikars, Dobelis, Daudze un vēl daudzi citi), ij arī Ministru kabinetā (Kastēns, Šlesers). Taču ļoti un pat ļoti labas izredzes uzvarēt būtu zirgkopim un lopu dakterim Veldrem, kurš nekompetenci demonstrēja vispirms veselības ministra, bet tagad -- aizsardzības ministra amatā.

Nule kā ministrs ir sniedzis interviju ziņu aģentūrai BNS, kurā viņš cita starpā ir apcerējis sevis pārstāvētās "Tautas" partijas tēvu un krusttēvu Andri Šķēli. "Domāju, ka jā. Es pat nedomāju, ka tas varētu būt izslēgts" -- tā zirgu fans ir atbildējis uz jautājumu par to, vai Šķēle kādreiz varētu atgriezties lielajā politikā. Jā, atzinis Veldre, Šķēle ir dikti kritizēts ("labi, ka vēl Pirmo un Otro pasaules karu nepiešuva..."), bet kādreizējais premjerministrs kritiku protot paciest, turklāt viņam "atgriežoties ceturto reizi" kritikas varētu būt mazāk.

Es personīgi vienmēr esmu uzskatījis, ka Šķēle bija pats labākais Latvijas premjerministrs (un, ja kāds tik ļoti vēlas domāt, ka tas ir tikai tāpēc, ka esmu bijis viesis viņa mājā -- nu, OK, bet taisnība tomēr tā nebūs). Viņš vairāk nekā jebkurš cits bija pareizais cilvēks pareizajā vietā. Taču, pirmkārt, politisko respektu viņš lielā mērā zaudēja tad, kad piedalījās Jūrmalgeitā un sapriecājās par "kretiniem" (nemaz nerunājot par to, ka viņš finansēja pašu ciniskāko "neatkarīgo trešo personu" kampaņu laikā pirms pagājušajām Saeimas vēlēšanām), un, otrkārt, viņa izveidotā partija it īpaši "stabilitātes garanta" Kalvīša izpildījumā, ir izvērtusies par briesmīgu monstru, par kuru, jācer, pašam dibinātājam ir kauns un liels kauns. Laikam jau ne, ja dzīves biedre joprojām ir partijas vadībā, bet tomēr.

Taču diez vai Šķēle kādreiz atgriezīsies lielajā politikā, ne mazumis tāpēc, ka tam noteikot, uzmanība atkal tiktu intensīvi pievērsta viņa uzņēmējdarbībai. Biznesā, kā visi zinām, Šķēle ir bijis pat ļoti veiksmīgs, bet laikā kopš viņš no politikas aizgāja, ir radušies jautājumi gan par atkritumu apsaimniekošanu, gan arī par digitālās televīzijas lietu. Dievs pas', nesaku, ka vienā vai otrā lietā ir notikušas šmuces, kurās ir tieši iesaistīts Šķēle, to es nevaru zināt. Taču amatpersonas deklarācijas pildīšana diez vai ir kaut kas tāds, ar ko viņš atkal kādreiz gribētu nodarboties, turklāt, kā jau to vaļsirdīgi kādreiz ir atzinis viņa partijas biedrs Edmunds Krastiņš, ministrēšana mūsu valstī nekāda ienesīga šepte tomēr nav. Un vēl vairāk -- krīze "Tautas" partijas rezervistu soliņā acīmredzot ir pat ļoti kliedzoša, ja par pašu piemērotāko cilvēku ministru prezidenta amatam kāds valdības ministrs, lai arī cik nekompetents, var iedomāties tikai kādu, kurš no politikas aizgāja jau sen.

Jauku visiem dienu!

4 komentāri:

anglosaxis teica...

Labvakar, Kārli. Nu, nekompetentāko sarakstam varētu pievienot vēl dažus, piem. cienījamo aktrisi Kantāni, azartisko Repši u.c., citādi jūs atkal šaujat tikai pa saviem "nemīluļiem". Otrkārt, Daudze un Veldre man nemaz nešķiet tik nekompetenti. Zirgu ideja man patika, bet tas ir sīkums. Par Šķēli. Tiešām neticu, ka viņš varētu atgriezties lielajā politikā. Bet prmjers viņš noteikti bija labs. Nu kāpēc tik daudziem nepatika mudinājums noslaucīt savu durvju priekšu, izgludināt bikses un iemācīties angļu valodu? Nelaime tā ka Šķēli vienkārši nekaunīgi "noēda", domāju ka Lembergs ar Ādamsona rokām. Un Ādamsonu uzskatu par īstu "čekistu", ne jau tāpēc, ka kādreiz dienējis PSRS robežapsardzē, bet tāpēc, ka Šķēles gāšana notika ar klasiski bezkaunīgām čekistu metodēm. Cīņa pret "pedofīliem" izbeidzās nākamajā dienā pēc valdības krišanas. Vismaz skata pēc varēja vēl kādu mēnesi "pacīnīties". Nebūtu tas noticis, kas zina, varbūt Šķēle šodien būtu visu cienīts politiķis, kurš pratis panākt, lai Latvija būtu bagāta un plaukstoša valsts.

Kārlis Streips teica...

Visu labu, Andriev. Esat pārkāpis tās robežas, par kurām rakstīju pašā pirmajā blogā. Jauku Jums atlikušo mūžu.

Unknown teica...

Ups, kāda jautrība! Laikam tomēr ir datorkursu caurkritušie, kam šķiet, ka Tīmeklī kaut kas, kaut kad var tikt izdzēsts.
tas, kas izdzēsts 08-okt-2008
Cītīgi (3 reizes) pārlasīju gan izdzēsto tekstu, gan pieminētos norādījumus:
„Otrkārt, tie no Jums, kuri esat slikti audzināti un blogos, vai Dienā vai jebkur citur protat tikai bļaustīties un izturēties rupji -- te nebūs nekādas auklēšanās vai žēlastības. Ja ir kas sakāms par tēmu, tad ļoti labi. Ja ne -- dodieties kaut kur citur.”

Bļaušanu neatradu. Rupjības arī nē – tik fakta konstatāciju. Runāts ir tikai par to, kas izriet no paša bloga. Ja nu tā „audzināšana” neatbilst, jo komentārā nav tādas pašas ķengāšanās kā pašā pamattekstā?! Tas jau nu gan ir pieredzēts, ka autoram normāla šķiet rīcība, kas lielākai daļai nav pieņemami.
Pie tā arī paliksim – saimniekam saimnieka tiesības un izpratne par manierēm.

Tāpēc nešaubos, ka izdzēsts tiks arī šis
tas, ko izdzēsīs 09-okt-2008
Toties paliks iespēja interesentiem demonstrēt ilustrācijas par „Patiesības ministrijas” galvenā censoņa izpratni cenzūras un vārda brīvības jomā. vDienas cilvēki jau, smieklos vai līdz zemei lokoties, stāsta traģikomiskus varoņeposus par histērijas pārņemtu īpatni ar „vseh k stenke” prasībām.

Mīļais cilvēk – tikai es pats izlemšu, kad es melim acīs teikšu, ka viņš ir melis, un nelietim – ka viņs ir nelietis! Man nav ne hobijs, ne profesija, ne slimīga tieksme sākt katru dienu ar meliem un zākāšanos, tāpēc ir gluži vienaldzīgi, vai mani komentāri jelkādi kaut kur uzkavējās. Jums es pasaku un noteikti turpmāk pateikšu visu, ko vien uzskatīšu par vajadzīgu! Mans spēks un pārliecība ir tajā, ka tas vienmēr būs 100% likumīgi un bez jel mazākās rupjības.
Jums pirms izdzēšanas to nāksies izlasīt, bet tālāk variet kaut vai nolīgt savu mīļāko Čikāgas beisbolistu, lai sadauza Google serveri.
Nešaubieties ne mirkli – mans mūžs būs jauks kā līdz šim. Bet Jums gan par savu karmu būtu jāpiedomā.

Kristofers Robins teica...

Aniedra, par ko jūs runājat? Es netieku skaidrs. Izdzēsa, nu, un kas? Tā jūsu cepšanās nevarētu teikt ka būtu šausmīgi interesanta, nemaz jau nerunājot par loģiku, kuras tur arī nav.

 

free counter