piektdiena, 2012. gada 5. oktobris

Četras sievietes -- trīs jocīgas, viena gudra

Labdien, lasītāji!

Nu, ko.  Vēl viens ieraksts par Labklājības ministrijas paspārnē izdoto grāmatiņu par zēnu un meiteņu nodarbēm un identitātes jautājumiem.  Pavisam stulbo reakciju starpā kārtējo reizi jāierindo Rīgas domes deputāts Jānis Šmits, kurš ir aicinājis grāmatu aizliegt pavisam, tā apstiprinot savu atbalstu "principiem," kur bija augstā vērtē Vācijas nacistu un PSRS komunistu starpā, bet ārpus tā runa ir par četrām sievietēm - trīs ir nākušas ar muļķīgām, bet viena -- ar gudrām pārdomām.

Jocīga sieviete:  Elita Veidemane, kura Tviterī rakstīja, ka "Viņķele laikam atvadījusies no prāta, atbalstot homoseksuālismu propagandējošu grāmateli."  Par homoseksuālismu bērnudārziem domātai grāmatā nav absolūti ne vārda, to autore ir samurgojusi pati.  Piedevām, savu attieksmi pret "tikumību" šī censone demonstrēja, kopojoties ar daudziem vīriešiem pēc kārtas un pēc tam par to sacerot grāmatu "Vīrieši manā mūžā."  Laikā kopš tam kādreiz gaišā Tautas frontes spīdekle ir pārkvalificējusies par vienu no Latvijas galvenajiem homofobiem.  Cik nožēlojami.

Jocīga sieviete:  Ingūna Rībena, kura grāmatas kontekstā paguva paziņot, ka pret sievietēm Latvijā nekādas diskriminācijas neesot.  Tā ir tā pati sieviete, kura pirms pāris gadiem un par spīti konkrētiem pierādījumiem par pretējo, apgalvoja, ka nekādas diskriminācijas nav pret LGBT cilvēkiem.  Acīmredzot šī dāma dzīvo pati savā burbulītī, kuram ar īsto pasauli nav ne mazākā sakara, kaut vai ņemot vērā to, ka sievietēm joprojām Latvijā (un daudzviet citur pasaulē) par vienu un to pašu darbu maksā mazāk nekā vīriešiem.  Grib viņa būt nezinīte, Dievs ar viņu, bet diez vai tas ir piemēroti Saeimas deputātes statusam.

Jocīga sieviete:  Anda Līce, kura vakar Latvijas Avīzē rakstīja, ka "Dieva definētais jeb tradicionālais ģimenes modelis ir vienīgais cilvēces (arī Latvijas) ilgtspējīgas pastāvēšanas pamats."  Lai arī autore atzina, ka nav nepieciešams "medīt citādos," Dieva piesaukšana te ir pavisam garām, jo, ja Dieva gribu viņa ir interpretējusi no Bībeles, tad noteikti viņa būs konstatējusi, ka Bībelē bez nosodījuma ir arī runa par daudzsievību, dažos gadījumos vienam vīrietim precot pat ļoti, ļoti daudzas sievietes.  Piedevām, pietiekami daudzi vīrieši it kā Dieva iedvesmotajā grāmatā nodarbojas ar laulības pārkāpšanu u.c. grēkiem.

Gudra sieviete:  Monika Zīle, kura tajā pašā Latvijas Avīzē šodien rakstīja, "Nespēju beigt brīnīties par tām nevalstiskajām organizācijām, kas cēla skandālu, pieprasot labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisiju.  Kāds pamats, saulīt balto?"  Un vēl, pievienojot domas par Saeimas deputāta Imanta Parādnieka centieniem, mūsu valstī ierobežot abortus un sievietes tiesības:  "Kurā civilizētā demokrātiskā zemē debates par valsts atbalsta programmu krīzes grūtniecības gadījumos atļautu diriģēt cilvēkam, kura sludinātais ģimenes modelis nav ne latviskajā, ne kristīgajā tradīcijā sakņots?  Tur, lūk, patiešām briest skandāls."  Jā, tas būtum tas "tikumības" aizstāvis, kuram ir divas sievas vai vismaz divas sievietes (daudzsievība mūsu valstī tomēr ir aizliegta), ar kurām viņš kopā audzina bērnus.  Paldies, Monika!

Jauku visiem dienu!

1 komentārs:

SantaBe teica...

Lai arī saprotu jūsu nostāju, tomēr uzskatu, ka diskusijā izmantot Elitas Veidemanes priv. dzīves faktus ir lieki un tādi izteicieni pazemina kopēju viedokļa vērtību!



 

free counter