sestdiena, 2010. gada 3. aprīlis

Klau, Šlesakov!

Labdien, lasītāji!

Nu, nav Dabas māte mūs jauki aprūpējusi šajā nedēļas nogalē. 3. aprīlī +3 grādi un lietus? Tas saucas pavasaris?

Taču jaku un cimdus var uzvilkt, lietussargu var paņemt līdz, bet ir viena lieta, ko rīdzinieki paši nevar nokārtot, proti -- kolīdz sāk līt, daudzviet Latvijas galvaspilsētā ielas labākajā gadījumā pārvēršas par peļķēm, bet sliktākajā -- par ezeriem. Labs piemērs šajās dienās ir Elizabetes un Barona ielas krustojums. Pilnīgākais ezers. Savukārt Marijas ielā gājējam ir pavisam traki -- ne vien ielas malā ir peļķes, kuras katrs garāmbraucošais trolejbuss izšļaksta pa visu trotuāru, bet starp Elizabetes un Dzirnavu ielu arī ietve ir bļodveidīga ar visu no tā izrietošo.

Te nu ir kliedzoši redzama Rīgas pašvaldības neizdarība. Piecus miljonus izgrūst par tūristu piesaistīšanas kampaņu var, pilsētas notekūdeņu sistēmu sakārtot nevar un nevar. Un pat, ja Šlesakova un airBertolta sarūpētā kampaņa ir veiksmīga (un, piemēram, pēc Ziemassvētku kampaņas nebūt ne visu viesnīcu īpašnieki piekrita buldozera un viņa favorīta apgalvojumam, ka bezmaz aizņemtas visas iespējamās gultas vietas), tūrists patlaban ir ieradies pilsētā, kurā ir auksts un lietains, piedevām viņš, atšķirībā no pilsētas iedzīvotājiem, reiz apšļakstīts ar auksta un netīra ūdens šalti, nevar doties mājās un pārģērbties, sasmērētās drēbes ieliekot veļas mašīnā. Labas atmiņas šāds ceļojums noteikti neatstās.

Viss kas ir pašreizējai Domes vadībai prātā, bet rīdzinieku un viņu viesu ērtības ne tik. Murgs.

Jauku visiem dienu!

2 komentāri:

Kristaps teica...

Yep, un vēl viņi nopirks zemgrīdas virsskaņas tramvajus, bet tramvajbruģi nelabos un ne un ne un nemaz un nekad. Ielām arī jābūt bedrainām. Citādi nesanāks naudas reklāmas kampaņai :)

Unknown teica...

Latvija jau ir dievzemiite tikai letinjiem :)
Jaa.. mums iznjemot tos vispasaules chetrus gadalaikus ir veel dazhi.. tas riebiigais, druumais laiks kad rudens jau ir beidzies, bet ziema veel nav saakusies.. tas nesaprotamais laiks kad ziema jau ir beigusies, bet saule iisti nespiid, lai ar meitenes jau poshas iisaakos svaarkos :).. un tad veel tas laiks kad pavasaris jau it kaa pilnaa sparaa, bet visur apkaart zeme deg..
Nu nav Latvija pasaku zeme kur tik pie juuras seedeet un alu dzert :) par spiiti tam ka viens otrs alus ir tieshaam labs un viena otra kaapa veel nav apbuuveeta.. shii zeme nav prieksh pastaigas zem saulessargiem.. taapeec ar mums te ir tik siiksta tauta.. un taapeec ar tik liiksmi topam kad tiekam zem saulessarga :)

protams.. to pikji gruuzt tai reklaamaa bij galiigi nelietiigi.. bet vai tad kaut kas no taas pachiiksteeshanas mainiisies? nupataas palaida gaisaa zinju ka luuk ir likums cik Shleseram var buut alga.. un zinju ka Shleseram alga ir lielaaka.. bet vai tad kaads vinjam par to "pendeles" izrakstiis??
teikshu pavisam no sirds.. apnicis klausiities paardomaas par to kaa karaljnamaa sadzeerushies plosaas un kristaalu pleesh.. sirds alkst vienkaarshas taisniibas un likuma.. nee nee.. ne raganu mediibu vai publiskaam kaarshanaam.. bet soda neizbeegamiibas sajuutu.. sajuutu ka neesmu vieniigais muljkjis kas nedara veselu chupu lietu ko gribeetos un kas nevienam posta nenodariitu iznjemot mani, tikai taapeec ka likums to neljauj..

P.s. a par tiem tramvajiem nu gan nevajadzeetu paardziivot.. ja beidzot ir troleibusi un autobusi kuros cilveeki ratinjos seezhot var tikt iekshaa - tad kaapeec lai tramvaji buutu citaadi??
pie kam tas projekts jau iet kuro gadu.. un sliedes tak muusu pashu viiri taisa.. tepat Riigas nomalee :)

 

free counter